Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Εξάρθρωση τριών συμμοριών. 80 συλλήψεις στη Θεσσαλία & Δικογραφία για 220.!

Το "βαλιτσάκι της ΕΥΠ" έφερε στο φως τη δράση τριών πολυμελών συμμοριών που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάθε είδους ναρκωτικών, ενώ εκτελούσαν και συμβόλαια θανάτου. 48 συνελήφθησαν. Δικογραφία για 220.
Ένα συμβόλαιο θανάτου κατά εγκλείστου στις φυλακές αλλά και μία παγίδα θανάτου για αστυνομικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων, οι "δραστηριότητες" των τριών εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν χθες, με τη σύλληψη 48 ατόμων και το σχηματισμό δικογραφίας για άλλους 220.
Σε νέα συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα το μεσημέρι ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Β. Χαλάτσης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Συμ. Οφείδης και ο διοικητής του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, Χρ. Καλούσιος, έδωσαν λεπτομέρειες για τις συλλήψεις που έγιναν χθες, αλλά και για τις δραστηριότητες των εγκληματικών οργανώσεων και την ανθρωπογεωγραφία τους.
Την ίδια ώρα οι συλληφθέντες παρουσιάστηκαν στον ανακριτή, ο όποιος λόγω του αριθμού των κρατουμένων μετέβη για τον σκοπό αυτό στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας. Ολοι ζήτησαν προθεσμία, προκειμένου να απολογηθούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Οι περισσότεροι από τους 48 προέρχονται από τη Λάρισα και είναι… "παλιοί γνώριμοι" της Αστυνομίας.
Η έρευνα, εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία για 220 άτομα, από την Θεσσαλία αλλά και την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Μέχρι στιγμής, στις έρευνες που ενεργήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:
  • Όλων των ειδών ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κοκαΐνη, ηρωίνη, κάνναβη, δενδρύλλια κάνναβης, ναρκωτικά δισκία)
  • Όπλα (δύο (2) πιστόλια με σιγαστήρες, ένα όπλο αερίου, ένας σιγαστήρας για όπλο αερίου, μια (1) καραμπίνα, μαχαίρια και μία (1) σιδερογροθιά)
  • Ναρκωτικά, χρήματα, δεκάδες κινητά, όπλα... κατασχέθηκαν στη Λάρισα.
  • Σαράντα τρία (43) αυτοκίνητα και μία (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποιούνταν ως μέσα για τη διακίνηση ναρκωτικών ή αποτελούσαν οχήματα που προέρχονταν από την πώληση ναρκωτικών ουσιών.
  • Ογδόντα οκτώ (88) κινητά τηλέφωνα και έντεκα (11) κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)
  • Το χρηματικό ποσό των 32.530 ευρώ, σε όλων των ειδών τα χαρτονομίσματα και συναλλαγματικές
  • Δύο (2) πλαστές σφραγίδες, πλαστά πιστοποιητικά.
Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου