Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Ντόρα: "Εγκαταλείπω την πολιτική… αν δεν μπω στη Βουλή"

Το δίλημμα που χρησιμοποίησε ο Κωστής Στεφανόπουλος το 1994 θυμίζει η σημερινή -αιφνιδιαστική- προειδοποίηση της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υποστήριξε ότι το κόμμα της θα αποτελέσει την έκπληξη των εκλογών, τόνισε ωστόσο ότι, αν η ΔΗΣΥ δεν μπει στη Βουλή, εκείνη θα αποχωρήσει από την πολιτική.
Υπενθυμίζεται ότι το 1994 ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος είχε προειδοποιήσει ότι, αν η ΔΗΑΝΑ, το κόμμα του οποίου τότε ηγούνταν, δεν καταφερνε να εκλέξει ευρωβουλευτές, ήταν έτοιμος να αναστείλει τη δράση του κόμματός του και να αποχωρήσει από την πολιτική. Τον Ιούνιο του '94 η ΔΗΑΝΑ δεν καταφερε να εκπροσωπηθεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο κ. Στεφανόπουλος εγκατελειψε την πολιτική, μόνο όμως για δεκα μήνες, αφού τον Μάρτιο του 1995 εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση που είχε υποβάλει ο τότε πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς...
Στην ίδια συνέντευξή της στην τηλεόραση του Σκάι, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε πως η χώρα δεν έχει λόγο να προσφύγει στις κάλπες, παρ’ όλα αυτά, όπως η ίδια ανέφερε,  στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν.
Ανέφερε ακόμα ότι τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής την περασμένη εβδομάδα ήταν θετικά για την χώρα ωστόσο οι αποφάσεις λήφθηκαν με καθυστέρηση, ενώ η κυβέρνηση αδρανεί έναν ολόκληρο χρόνο. Η πρόεδρος «έδειξε» τον δρόμο προς την έξοδο της χώρας από την κρίση αναφέροντας ότι η μόνο λύση η προσέλκυση ξένων επενδυτών σε ένα πιο σταθερό περιβάλλον. 
Η κυρία Μπακογιάννη δεν απέκλεισε την περίπτωση συνεργασίας με κάποιο άλλο κόμμα, εφόσον υπάρχουν κοινές αρχές. 
Bookmark and Share

14 comments:

  1. ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΜΑΣ ΑΝ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΞΟΑΝΟ,ΟΤΑΝ ΠΡΙΟΝΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ,ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΝΑ ΜΑΣΕΙ ΕΛΙΕΣ Ο ΓΙΑΝΓΚΟΥΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΙΟΝΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;;; ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ... ΡΕ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΘΕΛΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να πάει ευχαρίστως σπίτι της να δείτε τότε πώς αμέσως η Ελληνική οικονομία θα γίνει ισχυρότατη, το χρέος το έλλειμα θα μηδενιστούν, θα βγούμε αμέσως απο κάθε επιτήρηση για να δούμε, θα έχουμε δουλειά όλοι, θα πληρωνόμαστε χοντρά με 3 μήνες τον χρόνο άδεια ...
    Αλλά μήν τυχόν και δέν τα δώ αυτά σας πήρε και σας σήκωσε Σαμαροπασόκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το αλογο μισος η μοκροπρεπεια ο φθονος και η αδικια προς την κα Μπακογιαννη πρωτα βλαπτουν τους εχθρους της .
    Ο,τι κι αν πη η Ντορα ή ο Μητσοτακης ο καλλιτερος των συγχρονων πολιτικων με διαφορα απο τον επομενο το μηκος του φαραγγιου της σαμαριας, αρκει για να ξεσηκωση τους κομπλεξικους.

    Δεν πολεμουν την Ντορα ή τον Μητσαοτακη,Πολεμουν εχθερευονται την αλλη αποψι οταν αυτη δεν ειναι συμφωνη με την ιδεοληψια τους.
    Κυριοι και η Ντορα φορα παντελονια..
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απύθμενος κομπλεξισμός και αδικαιολόγητο μένος κατά της Ντόρας.
    Ας είχε αναλάβει τα ινία της ΝΔ, ο πρωθυπουργός ανδρείκελο θα έψαχνε τρύπα να κρυφτεί. Αλλά βλέπετε, ο αρχηγός της ΝΔ εξελέγη από τη βάση (μη χέσω) του κώματος.

    Κ. Χαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να η ευκαιρία να ξεκουμπιστεί η ίδια και να αποδημήσει από στεναχώρια ο μπαμπάς.Μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σιγα τη βαση........αβραμοπουλοσ....αλλα...ξεχασαται πιοσ καθε μερα στην tv.υπερασπιζονταν τον ..καραμανλη...ουτε μια φορα ο ...σαμαρασ (και παρακολουθουσα...)...αστε τα αυτα ....σασ ποναναι γιατι οπωσ και ο μητσοτακησ λεει ...αληθειεσ.....αν ....ναι ....εμεισ θα χασουμαι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφηστε το μισος και σκεφτητε λογικα. Η Ντορα ειναι απο τα μεγαλυτερα στελεχη της Φιλελευθερης παραταξης. Εμεις που την ακολουθησαμε στην ΔΗΣΥ (οι περισσοτεροι) προερχομαστε απο την ΝΔ (και αντιδρασαμε στην ΝΝΔ). Αλλα και αυριο θα ειμαστε μαζι της στην Βουλη, γιατι θα εκλεγουμε ειναι σιγουρο, αλλα και (πιθανον) στην Προεδρια της Δημοκρατιας παλι δικια μας θα ειναι. Της μεγαλης φιλελευθερης παραταξης! Αυτης που το 1990 εφτασε στο 48%! Και καθε μερα δικαιωνετε! Υπομονη και αντοχη! Οι βασεις μπηκαν το 1989! Το ποταμι δεν γυριζει πισω!
    Κωστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν μη μας το κάνεις αυτό και τι θα γίνουμε οι έρμοι χωρίς εσένα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Μπακογιαννη θα μπει στη Βουλη με τα τσαρουχια. Η ΔΗΣΥ δεν λαϊκιζει, δεν χαιδεύει αυτια, εχει εποικοδομητικες προτασεις και φυσικα δεν πονταρει στην χρεωκοπια του τοπου οπως αλλοι υπερπατριωτες με τριμηνη θητεια (πασα ομοιοτης με πολιτικους ηγετισκους της καφροδεξιας δεν ειναι συμπτωματικη).
    Παντως αν κρινω απο τα σχολια οι σαμαρικοι παραμενουν και δραχμολαγνοι και κοπρολαγνοι (οντες σαμαρικοι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν πας στο διαολο ρε Σαμαρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Nα γίνει ο γυαλάκιας πρωθυπουργός να τελειώσουμε απ'αυτόν μιά ώρα ορχύτερα αφού πρώτα τελειώσουμε με το σημερινό ανδρείκελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή