Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Εισαγγελείς και κυβέρνηση, χέρι-χέρι κατά των "αγανακτισμένων"

Οι εργολαβίες για την κυβέρνηση εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών, δεν έχουν τέλος, ενώ με τα όσα κάνουν, καταστέλλουν οι ίδιοι τη «Δημοκρατία» (τους)! 
Με παρέμβασή της, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένης Ράικου (στη φωτό), στοχεύοντας τους «αγανακτισμένους», ζήτησε από την ΕΛΑΣ να προχωρήσει σε συλλήψεις, στο πλαίσιο μάλιστα του αυτοφώρου, κατά όσων διαπράττουν το αδίκημα της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Φυσικά, η μεθόδευση αυτή στόχο έχει την αποτροπή λαϊκών κινητοποιήσεων στο κέντρο των Αθηνών, ενώ είναι καταφανές γιατί αυτό γίνεται εν μέσω θέρους: για να αιφνιδιαστούν οι «αγανακτισμένοι» και να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Η εισαγγελία λοιπόν, σε ένα ρεσιτάλ κομφορμισμού, μπαίνει στο χορό της καταστολής των λαϊκών κινητοποιήσεων και των αντιδράσεων στις μεθοδεύσεις του συστήματος, χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με τη συμπεριφορά της, διαβρώνει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς (του συστήματος). Θέλουν λοιπόν να σύρουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τον κόσμο που διαμαρτύρεται, ποινικοποιώντας την πολιτική αντίθεση στην κυβέρνηση. 
Καταστολή και ολοκληρωτισμός, έχουν εμποτίσει τους θεσμούς της Πολιτείας. Και μπορεί να έχουν βάλει στο μάτι τους λεγόμενους «σκηνίτες» του Συντάγματος, όμως εδώ η μπάλα παίρνει τους πάντες.
Τώρα «ξύπνησε» λοιπόν η εισαγγελία! Για τις αναρίθμητες καταλήψεις δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων των αντιεξουσιαστών, στην Αθήνα αλλά και αλλού, ούτε λόγος. Θα φωνάζει ο αριστερός Τύπος και η εισαγγελία φαίνεται ότι το λαμβάνει αυτό υπόψη. 
Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν και επιλεκτική εφαρμογή του νόμου, κατά τρόπο που να βολεύει την κυβέρνηση. 
Όπως και να έχει πάντως, το μόνο που θα καταφέρει με τις μεθοδεύσεις της η εισαγγελία, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να κλείνει το μάτι στην εξουσία, είναι να στρέψει ακόμα περισσότερο τον κόσμο κατά του συστήματος που στήθηκε στη χώρα μας μετά τη Μεταπολίτευση. 
elkosmos
Bookmark and Share

2 comments:

  1. Για πολλστη φορα ο Ελ Κοσμος συναντα τον Ριζοσπαστη.
    Ντροπη σας.
    Ιασων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TO ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΘΑ ΔΕΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ. ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ. ΝΟΜΙΣΑΝ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ???? ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή