Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ο Ανδρέας, η Δήμητρα και η χρεοκοπία

Πατήστε για μεγέθυνση 
Πολυσέλιδο αφιέρωμα στον Ανδρέα Παπανδρέου, στην ταραχώδη περίοδο του 1989 και στα σκάνδαλα της εποχής Κοσκωτά, κάνει το μεγάλης κυκλοφορίας γαλλικό περιοδικό Paris Match.
Το περιοδικό με τον τίτλο "Ο Παπανδρέου και η αεροσυνοδός" περιγράφει τη σχέση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ με την εντυπωσιακή τότε Δήμητρα Λιάνη,  και σκιαγραφεί τον πρωθυπουργό της αλλαγής σαν ένα διονυσιακό ηγέτη, επιρρεπή στην ελευθεριότητα, τη διαφθορά, αλλά και στον κυνισμό της εξουσίας χωρίς αρχές.
Το Paris Match θεωρεί ότι η διακυβέρνηση Παπανδρέου, που στηρίχθηκε στον λαϊκισμό, έφερε στην εξουσία διψασμένα για πλουτισμό μεσοστρώματα της επαρχίας που είχαν μείνει στο περιθώριο μετά την ήττα της Αριστεράς στον εμφύλιο πόλεμο και είχαν συμπιεστεί από την μετεμφυλιακή ελληνική Δεξιά. 
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η χρεοκοπία της Ελλάδας δρομολογήθηκε την περίοδο αυτή.
Bookmark and Share

15 comments:

  1. ωρε μπυρο μ' γιαννιωτη μη μασας.
    η χρεωκοπια της χωρας δρομολογηθηκε απο την απεμποληση του εκδοτικου νομισματικου προνομιου απο την χαβουζα των αθηνων.
    αυτη τη προδοσια την διεπραξαν το πασοκ του ζουμπα σημιτη ,η νδ του χοντρομπαλλα καραμανλη και η ευρωκομμουνιστικη (αρα και αντικομμουνιστικη) πτερυγα του συνασπισμου.


    πριαπιστης αντρεας δεν ζουσε τοτε.και με το νιονιο που ειχε το κοβω χλωμο να πιανοτανε κοροιδο με τις "χαντρες" της εκτ και των λοιπων φραγκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ουδεν αληθεστερον και προφανεστερον του δημοσιευματος..
    Οι λοιποι ανικνανοι επιταχυναν την καταστροφη.
    Αλλα να μην προσβαλλουμε τον γελοιοδεστερο των αρχιλαικιστων τον Ανδρα για την λεηλασια και την καταρρευσι της Ελλασοςς.Αγγελουδι ηταν μπουμπουκι..ο γερο προρνος και μεθυσος..
    Ιασων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα τανκς κυβέρνησε ο Ανδρέας και όλοι οι άλλοι? Ο λαός τους εξέλεξε και θα τους ξαναεκλέξει (επόμενος σωτήρας Σαμαράς και ξανά μανά τα ίδια), οπότε με τους εαυτούς μας να τα βάζουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TI ΛΕΣ ΡΕ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ 12:Ο4 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥ ΛΑΜΟΓΙΟ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΒΕΣ. ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙ Ο ΜΑΜΑΝΕΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΥΤΕΣ ΜΕ ΤΑ PAMPERS ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ???? ΠΩΣ ΑΓΟΡΑΣΕ Ο ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΛΟΥΜΙΔΗ????? ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΕ Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, Η Ο ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ???? ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ( Ο ΠΙΟ ΤΙΜΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ) ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το "αιδοιον ελκει πλοιον", εναν γερακο δεν θασερνε; Διατι να το κρυψωμεν αλλωστε;

    Και για να μην ξεχνιομαστε: αυτην την "κυρια" στην φωτογραφια που εχει ξεχασει καπου και το βρακι και το στηθοδεσμο της, αυτην και τον σιδερενιο φιλο της στηριξε η λαϊκοκαφροδεξια του Σαμαρα το 93 και το 95. Σαμαρικοι: αυτοι ηταν και παραμενουν οι πολιτικοι σας φιλοι. Αισθανεστε υπερηφανοι για τα πεπραγμενα σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 12.54
    ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΜΑΝΕΑ ΡΕ ΞΥΠΝΙΕ;
    ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗ ...ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΤΣΙΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΠΑΜΠΕΡ,
    ΠΗΓΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΟΒΟΛΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΟΒΟΛΑ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΕΙΛΕΣ..ΑΠΟΚΛΑΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΜΑΝΕΑ.
    ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ,
    ΒΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΚΙΛΟ ΚΑΘΑΡΗΣ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΤΟΥ.
    ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο εφημ. Μακεδονια 25 Απριλιου 1996: "ΤΟ τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε το γνωστό πρώην σωματοφύλακα του Γ. Κοσκωτά, Βασ. Μαμανέα και τον επίσης γνωστό στρατηγό εν αποστρατεία Νίκο Γρυλλάκη που κατηγορούνταν για ψευδορκία ο πρώτος και για ηθική αυτουργία στο αδίκημα και ο δεύτερος. Το αδίκημα της ψευδορκίας, σύμφωνα με την κατηγορία, ο Μαμανέας το είχε διαπράξει κατά την εξέτασή του ως μάρτυρας στο Ειδικό Δικαστήριο στη δίκη του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης. Είχε μεταξύ άλλων καταθέσει όπως είναι γνωστό, ότι είδε το φίλο, του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, Γεώργιο Λούβαρη, να παραλαμβάνει από άνδρες του Γιώργου Κοσκωτά ένα κουτί από "πάμπερς" γεμάτο πεντοχίλιαρα. Αργότερα, τον Οκτώβριο του 1993 όμως, από τις φυλακές Κορυδαλλού που κρατείται μετά την καταδίκη του σε 10ετή κάθειρξη για ναρκωτικά, έστειλε επιστολή στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" με την οποία ανακαλούσε όλα όσα είχε πει τόσο στο Ειδικό Δικαστήριο περί "πάμπερς" κ.λ.π., όσο επίσης, στον εφέτη - ειδικό ανακριτή κ. Σκαρλάτο, καθώς και στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
    Υποστήριζε ειδικότερα, με την επιστολή του ότι η κατάθεσή του στη δίκη του Ειδικού Δικαστηρίου, είχε υπαγορευθεί από τον στρατηγό Γρυλλάκη και ακόμα ότι για το θέμα αυτό τον είχαν συμβουλεύσει σχετικά οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Κατσαρός και Μπρατάκος. Για το θέμα της δημοσίευσης της επιστολής αυτής, είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδορκία κατά του Μαμανέα και για ηθική αυτουργία κατά του Γρυλλάκη.

    Μάρτυρες - βουλευτές
    Χθες, με την έναρξη της δίκης το τριμελές πλημμελειοδικείο, ο Μαμανέας δήλωσε ότι όσα είχε καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά και στην προανάκριση και ανάκριση για την υπόθεση του σκανδάλου Κοσκωτά είναι αλήθεια.
    Μάρτυρες του κατηγορητηρίου εξετάσθηκαν στο δικαστήριο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κύριοι Νικόλαος Κατσαρός, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Αγγελος Μπρατάκος, Γεώργιος Καρατζαφέρης, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, καθώς επίσης και οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Ρίζος και Πέτρος Κασιμάτης. Ο δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Ρίζος, είπε στην κατάθεσή του ότι δύο μήνες πριν είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος" συνέντευξη του Μαμανέα, χωρίς όμως να δηλώνεται η ταυτότητά του και τα είχε πει όλα όσα είπε και στο Ειδικό Δικαστήριο αργότερα και ότι δεν είχαν αυτά διαψευσθεί. Ο κ. Κατσαρός στην κατάθεσή του, εξάλλου, είπε δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ του είχε εκμυστηρευθεί ότι κάτι ετοίμαζαν στις φυλακές με τον Μαμανέα. Επίσης, ο βουλευτής κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε ότι είχε πληροφορίες ότι στις φυλακές ο Μαμανέας, ετοίμαζε την ανάκληση όσων είχε πει στο Ειδικό Δικαστήριο και τούτο για να συκοφαντηθούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και να διευκολυνθεί έτσι το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
    Στην απολογία του ο κ. Γρυλλάκης είπε ότι δεν γνώριζε καθόλου στην αρχή τον Μαμανέα και όταν αυτόν τον γνώρισε αργότερα και μετά τη δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Μαμανέας, εξάλλου, επανέλαβε και πάλι ότι όσα είπε πει στο Ειδικό Δικαστήριο είναι αλήθεια και το δικαστήριο ύστερα από σχετική πρόταση του εισαγγελέα έκρινε και τους δύο αθώους.

    Τα σχοιλα δικα σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχως ετσι ειναι.
    Ο σχεδιασμος της χρεοκοπιας μας και ο εκμαυλισμος της Ελληνικης κοινωνιας ξεκινησε απο το 1981. Σε ολο αυτο το διαστημα θεσμοι αξιες και οσα μας χαρακτηριζουν ευτελιστηκαν ωστε σιγα σιγα να δεχτουμε οσα σιγα σιγα μας επιβαλλουν τα αφεντικα των παπατζηδων.
    Τα ΜΜΕ ειχαν αρχισει απο παλια την αλωση οταν χαρακτηρισαν Γερο της Δημοκρατιας τον μεγαλυτερο κωλοτουμπα και αρχομανη στην Ελληνικη Ιστορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 400 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΤΣΑΝΤ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ Ο(ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΟΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΛΟΥΒΑΡΗ!!!! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΠΡΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΕΤΡΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΚΑΦΕΝΕΙΩΝ, Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ!!!!! Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΣΠΙΤΟΥ. ΚΑΤΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ!!!!ΒΙΛΑ ΛΟΥΜΙΔΗ ΑΞΙΑΣ ΔΥΟΜΙΣΗ ΔΙΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σωστος ο απο πανω. Ξεχασες ομως κατι φιλτατε:"Το ξοανο που εγινε πρωθυπουργος το 93 χαριτι Σαμαρα και που παρεμεινε πρωθυπουργος το 95 χαριν και παλι του γνωστου υπερπατριωτου προδοτη που η πατουσα μυρισε αρβυλα μολις για τρεις μηνες"

    Κανατε την παραταξη του 47% μιμοκομμα ρεταλια της ΝΝΔ. Αϊ στο διαολο κι ακομα παραπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Που ειστε ρε ξεφτιλισμεννα σαμαροπασοκια; δεν θα υπερασπιστειτε τις μιμοεπιλογες του αρχιπροδοτη σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στον 12:54

    εχεις δικιο.
    απο την τοση τιμιοτητα του χοντρομπαλλα καραμανλη οι κουμπαροι κερδοσκοπουσαν με τα ομολογα των ταμειων.
    απο την τοση τιμιοτητα του καραμανλη αγυρτες μοναχοι και παλιοι ρηγαδες κανανε παρτυ σε ακινητα του δημοσιου.
    απο την τοση τιμιοτητα του καραμανλη πεφτανε οι πατσοκοιλες απο τον 5ο οροφο
    απο την τιμιοτητα του καραμανλη και του φαυλοπουλου καιγοντουσαν και τα γιαννενα στα δεκεμβριανα του '08
    απο την τιμιοτητα του καραμανλη και τα καραγκιοζιλικια του πολυδωρα καιγοντουσαν οι γρανες και τα λαγκαδια και τους εφταιγε ο στρατηγος ανεμος.
    και ψαξε να βρεις ποσο δημοσιο χρεος παρελαβε ο χοντρομπαλλας το 2004 και ποσο παρεδωσε το 2009 οταν με τον κουφο την κανανε γαργαρα την δουλεια και την κοπανησανε σαν κλανομαριες απο το πεδιο της μαχης.

    τελικα ρε 12:54 πρεπει να εισαι μεγαλο χαμενο παρταλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. TI ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΚΟΥΛΗΚΙ 12:54 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ??ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ (ΜΠΟΥΣ) ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. ΕΚΑΝΕ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΑ, ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΥΣΑΞΑΝ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΙΞΟΥΝ.400 ΕΣΤΙΕΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΑΛΛΕΣ ΤΟΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΔΕΚΕΒΡΙΑΝΑ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ, ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ?? ΕΑΝ ΤΟΥ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΥΡΑΙΟΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΙΣΟΒΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΗΛΙΘΙΕ ΤΑ65 ΔΙΣ ΗΤΑΝ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΑΠΑ, ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΡΙΑ ΔΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΚΤΛ ,(ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ) Η ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΡΕΙΑ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΗΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΟΥ!!!!ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΗΛΙΘΙΕ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 240 ΔΙΣ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΜΗΝΕΣ!!Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΗΡΕ 100 ΔΙΣ ΣΕ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ζητω ο Μητσοτακης καφροπασοκια και σαμαροπροδοτες!!! 20 χρονια μετα πατε να κανετε αυτα που σας ελεγε 20 χρονια πριν. ΖΩΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή