Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Όργιο υποκρισίας, αλλά ούτε μια συγγνώμη για τα ...χημεία και τέρατα.!

Αφού επί ημέρες υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ καλλιεργούσαν κλίμα... εμφυλίου, με χαρακτηριστικές δηλώσεις αυτές του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή και του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη, ήρθε στο υπουργικό συμβούλιο ο ιθύνων νους αυτής της γραμμής, πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, για να παίξει τη «μωρά παρθένα» που δεν ξέρει τίποτε για τον... φόνο και να ζητήσει και διακομματική επιτροπή με τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο... πυροβολούσαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου «έδειξε» ως ενόχους «ακραίες πολιτικές ομάδες», «πρόσωπα που απεγνωσμένα αναζητούν προσωπικό ρόλο», αλλά και «ορισμένους διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης». 
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, που με τις πολιτικές του αποφάσεις ταυτοποίησε τον Σοσιαλισμό με τη Βαρβαρότητα, επιχείρησε να αντιστρέψει τις ενοχές του υποβάλλοντας το ρητορικό ερώτημα «η βαρβαρότητα δεν είναι δημοκρατία», λέγοντας ότι αυτό δεν το είπε για να κάνει αυτοκριτική.
Η υποκρισία του πρωθυπουργού ήταν τέτοια, που δεν ψέλλισε ούτε καν το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο για μέρες στοχοποιούσαν από το Μαξίμου και την Ιπποκράτους, ενώ δεν δίστασε, επιδεικνύοντας τον μακιαβελισμό του, να προτείνει από πάνω και διακομματική επιτροπή της Βουλής και με αυτούς που το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε ως υπευθύνους των εκτρόπων. Παράλληλα, δεν δίστασε να απειλήσει και όσους αντιστέκονται, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται να ανεχθεί αυθόρμητη ή οργανωμένη βία».
Ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να πει ούτε μια συγγνώμη στους αθώους πολίτες που διαδήλωναν επί ημέρες στην πλατεία Συντάγματος και τους επιτέθηκαν με στόχο να τους διαλύσουν με δεκάδες χημικά και βόμβες κρότου-λάμψης.
Αποκορύφωμα της υποκρισίας ενός πρωθυπουργού που έχει παραδώσει τη χώρα στις δάνειες δυνάμεις ήταν η ατάκα της ομιλίας του, στην οποία έλεγε ότι «όσοι αναζητούν σωτήρες, μαγικές λύσεις και έξωθεν παρεμβάσεις υπονομεύουν βασικά δικαιώματα του ελληνικού λαού».
Η Ν.Δ., από τη μεριά της, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση κρούει ανοιχτές θύρες και η ίδια καταδικάζει τα φαινόμενα βίας απ' όπου και αν προέρχονται και με οποιοδήποτε πρόσχημα κι αν γίνονται.
Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι μακριά νυχτωμένοι αν νομίζουν ότι, αξιοποιώντας τις προβοκάτσιες και τις γελοίες "συγκρούσεις" ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσουν να καταστείλουν το οργανωμένο ταξικό εργατικό λαϊκό κίνημα".
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου