Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Μια προσωπική βεντέτα διασύρει τη χώρα

Η απόγνωση των ιδιοκτητών ταξί είναι δικαιολογημένη. Αδικαιολόγητη είναι η στάση τους η οποία εκτός από απαράδεκτη είναι και προκλητική. Το ίδιο απαράδεκτη είναι η στάση της κυβέρνησης, και προσωπικά του πρωθυπουργού, που ανέχεται έναν υπουργό ο οποίος κινείται με γνώμονα το πείσμα. Το χειρότερο είναι ότι ο κύριος Ραγκούσης προκειμένου να «πετάξει στο καλάθι» της ρυθμίσεις του προκατόχου του, είναι απολύτως υπεύθυνος για το χάος που έχει προκαλέσει στη χώρα.
Η στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπεύθυνη έστω κι αν δεν είναι ορατή λόγω της «έξαλλης» τακτικής που ακολουθεί ο κύριος Λυμπερόπουλος, αλλά και κάποιων στελεχών που θεωρούν ότι η παρουσία τους στις κινητοποιήσεις ενισχύει το αντιπολιτευτικό προφίλ της Νέας Δημοκρατίας. Παρ’ όλα αυτά δεν είναι σοβαρό να κατηγορείται η αξιωματική αντιπολίτευση για την ανικανότητα της κυβέρνησης. Και στο κάτω-κάτω ο Αντώνης Σαμαράς δεν πήγε στο λιμάνι να συμπαρασταθεί όπως κάποιοι άλλοι.
Θυμίζουμε σε όσους ξεχνούν ότι ανάλογη στάση μ’ αυτή του Αντώνη Σαμαρά- να πάρει δηλαδή τηλέφωνο και να ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ την άρση του αποκλεισμού λιμανιών και αεροδρομίου- δεν τήρησε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Γιώργος Παπανδρέου. Συνεπώς είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρείται η Νέα Δημοκρατία ότι υποκινεί την απεργία.
Κατά τη γνώμη μας ο κύριος υποκινητής αυτών των ακραίων εκδηλώσεων είναι ο κύριος Ραγκούσης, τον οποίο η κυβέρνηση θα έπρεπε ήδη να έχει ανακαλέσει στη τάξη. Και μόνο το γεγονός ότι ο υπουργός επέλεξε στην πλέον κρίσιμη περίοδο για τον τουρισμό, αλλά και ενόψει της συνόδου κορυφής, να «πουλήσει» απελευθέρωση με τσαμπουκά, δείχνει ότι ο άνθρωπος στερείται σοβαρότητας.
Το είχαμε επισημάνει και το επαναλαμβάνουμε. Η Ελλάδα στενάζει διαχρονικά ανάμεσα στην αλαζονεία και στον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και των συνδικάτων. Και τους μεν και τους δε, τους έχει πληρώσει, και συνεχίζει να τους πληρώνει, ακριβά η χώρα και οι πολίτες της. Αν το σκεφθείτε, υφιστάμεθα την προσωπική βεντέτα ενός υπουργού με τον προκάτοχό του, την οποία «βάπτισε» ως απελευθέρωση! Αν πραγματικά η κυβέρνηση αγωνιά για τον ελληνικό τουρισμό δεν έχει παρά να καλέσει τους απεργούς και να τους πει ότι θα ισχύσει και στην Ελλάδα ότι ισχύει και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σε τελευταία ανάλυση καλύτερα να… στεναχωρηθεί ο κύριος Ραγκούσης παρά να θρηνήσουμε μια ακόμα ήττα ως χώρα.
statesmen
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου