Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Χάνουν το δίκιο τους οι ταξιτζήδες. Συγκεντρώθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. (video)

Εκατοντάδες ταξί από Κόρινθο, Τρίπολη, Κιάτο, Άργος και Ναύπλιο έχουν σταθμεύσει στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Επιδαύρου και οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται στην είσοδο του αρχαίου θεάτρου. 
Οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σ’αυτή την αιφνιδιαστική κινητοποίηση προκειμένου να ενημερώσουν, με φυλλάδια, τους χιλιάδες θεατές που θα βρεθούν απόψε στο αρχαίο θέατρο για να παρακολουθήσουν την τρίτη παράσταση που δίνει ο Κέβιν Σπέϊσι.
Ο πρόεδρος του ραδιοταξί Τρίπολης ''ο Άγιος Χριστόφορος'' Γιώργος Γιαλής δήλωσε ότι, ''δεν έχουμε καμιά πρόθεση και δεν θα δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα, αγαπάμε και σεβόμαστε τον τόπο μας. Θα μοιράσουμε υλικό με τα αιτήματα και τις απόψεις μας, γιατί θέλουμε να ενημερωθούν οι πολίτες και θα αποχωρήσουμε.''
Νωρίτερα, μετά την γενική συνέλευση του κλάδου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε: «Δεν ήρθαμε εδώ για να αποφασίσουμε, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας μέχρι να λυθεί το πρόβλημα» και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις, αλλά θα πρέπει ν΄ αποφεύγουμε λάθη, όπως αυτά που έγιναν στον Πειραιά, όπου συνάδελφοί μας πέταξαν λάδια στους δρόμους». 
Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ, Λυμπερόπουλος επισήμανε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί δεν επιθυμούν επεισόδια ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), ότι δυναμιτίζουν το κλίμα.
Οι αυτοκινητιστές θα βρίσκονται, αύριο στις 10 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Μεταφορών.
Στο Ηράκλειο της Κρήτης, οι ιδιοκτήτες ταξί συναντήθηκαν με βουλευτές του νομού.Το ραντεβού έγινε στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τους αυτοκινητιστές. 
Πάντως, σύμφωνα με το cretalive.gr, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν η βουλευτής κ.Σκραφνάκη είπε ότι δεν ανέχεται να απειλείται, να βλέπει φωτογραφίες της παντού γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των ιδιοκτητών ταξί. 
Στο μεταξύ αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου, την ώρα που κατέπλεε κρουαζιερόπλοιο προκειμένου να εμποδίσουν την μεταφορά των επιβατών του με τουριστικά λεωφορεία στους αρχαιολογικούς χώρους. Σύμφωνα πάντως και με τους εκπροσώπους του Λιμεναρχείου δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

real
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου