Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ανοίγει η πόρτα των ΑΕΙ στους πολιτικούς

Στην πλήρη αμερικανοποίηση της Παιδείας μας προχωρεί, με βήμα γοργό, η Άννα Διαμαντοπούλου, συνεπικουρούμενη φυσικά και από το γνωστό δεξιό δεκανίκι, τον ΛΑ(γ)ΟΣ. 
Αλλαγές της τελευταίας στιγμής πραγματοποιεί, λοιπόν, η Υπουργός Παιδείας, λίγο πριν φέρει το νομοσχέδιο στην βουλή.  Σε αυτές τις αλλαγές περιέχονται κάποια «δώρα» στους πανεπιστημιακούς, κάποια «δώρα» στα ΙΕΚ και γενικώς «δώρα» για να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις, χωρίς φυσικά να αλλάξει ο χαρακτήρας του νομοσχεδίου. 
Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και ένα «δωράκι» για πολιτικούς, μπας και βρεθεί και κανένας εκτός τηλεπτώματος ΛΑ(γ)ΟΣ να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Έτσι ανοίγει η πόρτα των ΑΕΙ στους πολιτικούς, αφού πλέον θα γίνονται δεκτοί στα Συμβούλια των σχολών, ως εξωτερικά μέλη, δεδομένου ότι με τις νέες αλλαγές στο νομοσχέδιο ως ενδεδειγμένα προσόντα για αυτές τις θέσεις ορίζεται και η «ευρεία αναγνώριση στην πολιτική ζωή».
Δεν υπάρχει βέβαια διάκριση σε εν ενεργεία ή συνταξιούχους πολιτικούς, αφού όλοι τους έχουν δικαίωμα σε έναν ακόμα παχυλό μισθό. 
Έτσι εννοεί η Άννα Διαμαντοπούλου και η μνημονιακή σύμπραξη ΠΑΣΟΚ – ΛΑ(γ)ΟΣ (η Ντόρα μας τελειώνει σιγά σιγά) τα «ακομμάτιστα» και «ανεξάρτητα» Πανεπιστήμια, με την απευθείας εμπλοκής πολιτικών σε αυτά. 
Κάπως έτσι είχε ξεκινήσει και η πάγια θέση του Ανδρέα για «αυτοοργάνωση» των εργατών και εξελίχθηκε στο συνδικαλιστικό προκράτος, το οποίο ως γνωστόν από τότε ακόμα αποτελούσε εφαλτήριο για μια θέση στην Βουλή και πριν από αυτό ήταν πιστός υπηρέτης του κράτους στον αγώνα του για διάλυση των πάντων.

1 comments:

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΓΡΑΦΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    γΡΑΨΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. . .

    ΜΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΟΤΙ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ;

    ΟΤΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή