Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Καραμανλής: "Ήξερα τον ρόλο των Αμερικάνων αλλά δεν ξέρω μέχρι που έφτασαν!"

Ανέκαθεν οι αμερικανοί δημιουργούσαν τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να παρεμβαίνουν στα πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας. Είναι νωπές οι μνήμες των πολιτικών τους παρεμβάσεων τόσο για την εγκαθίδρυση της χούντας όσο και για διατήρηση της εφτά χρόνια στην εξουσία.
Η περίοδος διακυβέρνησης από τον Κώστα Καραμανλή ήταν προφανώς η πλέον απεχθής για τους υπερατλαντικούς  ..."συμμάχους" μας και μάλιστα όταν ο πρώην πρωθυπουργός τους χάλασε το… "πάρτι" στο Βουκουρέστι με το βέτο το οποίο έθεσε στην υπόθεση των Σκοπίων άρχισαν να μετράνε αντίστροφα την παραμονή του στον πρωθυπουργικό θώκο.
"Η υπόθεση στο Βουκουρέστι είναι μια δύσκολη ιστορία. Θα κάνω το χρέος μου αλλά δεν μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε για πολύ να είμαστε Κυβέρνηση" είχε εκμυστηρευτεί ο πρώην πρωθυπουργός σε στενούς του φίλους οι οποίοι βρισκόντουσαν στο γραφείο του στην Βουλή λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την Ρουμανική Πρωτεύουσα.
Μάλιστα πριν από λίγες μέρες είχε πει σε στενό του συνεργάτη, όταν με αφορμή το έγγραφο σχετικά με το σχέδιο δολοφονία του όπως αποκάλυψαν τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" και απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο έχουν διαδραματίσει αρνητικό ρόλο οι αμερικανοί : "Το ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο ο αμερικανικός παράγοντας είναι απολύτως βέβαιο. Αυτό που ειλικρινά ακόμα δεν έχω αποσαφηνίσει είναι πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξαν αλλά και σε ποιες υποθέσεις αναμείχθηκαν".
Την ίδια ώρα η "Καθημερινή" φέρνει στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα του αρμόδιου εισαγγελέα με βάσει το οποίο η αμερικανική πρεσβεία παρακολουθούσε το τηλέφωνο του κ. Καραμανλή αλλά και άλλων πρόσωπων τα οποία εκείνη την περίοδο διαδραμάτιζαν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η αμερικανική πρεσβεία στην Αθηνά βρίσκεται πίσω από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις του τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων την περίοδο 2004 - 2005, καταδεικνύει η εισαγγελική ερευνά.
H σύνδεση των τεσσάρων από τα 14 κινητά που χρησιμοποιήθηκαν για την εκτροπή των συνομιλιών στα κομπιούτερ καταγραφής, είχε αγοραστεί στο όνομα της αμερικανικής πρεσβείας.
Εκτός από τον κ. Καραμανλή, παρακολουθούνταν ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, ο αρχηγός της αστυνομίας, υπουργοί και δεκάδες πολίτες.

5 comments:

  1. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ο νεότερος ήταν τουλάχιστον Ελληναράς και δεν ξεπούλησε την πατρίδα του. Ο ελληνικός Λαός που έχει μάθει να πιστεύει σε παραμύθια με "δράκους" δεν άκουσε τον Καραμανλή που του είπε την αλήθεια και πίστεψε στο "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" που του έταξε ο ξεσκονιστής ττων Αμερικανών σιονιστών. Το ΠΑΣΟΚ με τη βοήθεια του ντόπιου και ξένου παράγοντα (κεφαλαίου) και με την ώθηση των θολοαριστεροπράσινων δημοσιογράφων πήρε τις εκλογές με μεγάλη διαφορά 10% από την Ν.Δ. Ο περιούσιος άμυαλος και χωρίς σκέψη λαός πίστεψε στις "ευτυχισμένες μέρες" που θα έφερνε ο κος Παπανδρέου. Τώρα ας απολαύσει την κυβέρνηση που επέλεξε. Ανεργία, απολύσεις, μειώσεις μισθών, άδικη φορολόγηση, φτώχια. Αγαπητοί πατριώτες την πατήσαμε! Είδαμε το τυρί και δεν είδαμε τη φάκα. Τώρα όμως είναι αργά για δάκρυα! Εάν θέλουμε να σωθούμε και να σώσουμε την πατρίδα μας από την πράσινη λαίλαπα των τοκογλύφων, μια λύση υπάρχει. Είναι στο χέρι μας ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ πριν να είναι αργά για το μέλλον της πατρίδας μας για τα παιδιά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αμα ηξερε τον ρολο των αμερικανων και παρα ταυτα δεν καταφερε να κανει τιποτα "μαπα το καρπουζι". Κριμα Κωστακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελατε ρε παλληκαρια........
    ο χοντρος επανιδρυσε το κρατος.
    και για να το επανιδρυσει δουλεψε σεμνα και ταπεινα,με ρουσοπουλους,εφραιμηδες,κουμπαρους,αλογοσκουφηδες,γαμικους ζαχοπουλαιους,γρανες,και ολο το κακο συναπαντημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. TI ΓΡΑΦΕΙΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΗΛΙΘΙΕ??? ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΗ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ???? ΗΛΙΘΙΟ ΑΤΟΜΟ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ, ΒΛΑΚΑΣ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ ΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΣΥ????ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο καλές προθέσεις και άν είχε τί να το κάνεις άν επικοινωνιακά είναι στο μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή