Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Οι συσκέψεις των ηλιοκαμένων με τον Γιώργο για να δείξουν ότι δουλεύουν!

Μετά τις διακοπές διαρκείας, ήρθε πάλι η ώρα της... συσκεψομανίας για τον Γ. Παπανδρέου, σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η κυβέρνηση είναι εδώ και... εργάζεται και ότι οι φωτογραφίες με το κανό και το ποδήλατο ήταν οφθαλμαπάτη. Και όλα αυτά, μέχρι να... ξαναφύγει, με πιθανότερο προορισμό αυτή τη φορά την Κρήτη (σχετικό θέμα).
Ο κ. Παπανδρέου θα «συσκέπτεται» σήμερα εναλλάξ με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη στο γραφείο του στη Βουλή. 
Στην πρώτη σύσκεψη, με θέμα την πορεία προς την Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου, -η οποία μόνο ανέφελη δεν αναμένεται, με κομματικά στελέχη να μιλούν για «φιέστα» και να προειδοποιούν ότι θα τη «χαλάσουν»- θα μετέχει μεταξύ άλλων ο γραμματέας του κόμματος Μ. Καρχιμάκης. Αλλωστε, τη Δευτέρα ξεκινούν οι συνδιασκέψεις των περιφερειακών οργανώσεων σε Πάτρα, Κόρινθο, Θεσσαλονίκη, Λευκάδα, Αρτα, Καβάλα και Ηράκλειο. 
Στη δεύτερη σύσκεψη θα τεθεί επί τάπητος η πορεία προς τη ΔΕΘ, με τον κ. Παπανδρέου να θέλει να δώσει αναπτυξιακό τόνο, παρουσιάζοντας σειρά πρωτοβουλιών προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και μέτρων για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων στον τομέα των επενδύσεων. Για τον λόγο αυτόν, έχουν ζητηθεί -και κάποια έχουν φτάσει ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου- σχετικά σημειώματα των υπουργών για τα πεπραγμένα και τις προτεραιότητές τους στο εξής.
Τέλος, αναμένεται ευρεία κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των υπουργών που μετέχουν στην κυβερνητική επιτροπή και θέματα τόσο την παρακολούθηση των έργων τους επί των προτεραιοτήτων που έχει θέσει με επιστολές του ο κ. Παπανδρέου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου, όσο και τις εξελίξεις στην οικονομία εντός και εκτός Ελλάδας. Στη σύσκεψη αναμένεται να συζητηθούν ακόμα οι συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και δη ο προγραμματισμός του Ηλ. Μόσιαλου για την αναδιάρθρωση στον χώρο των δημοσίων ΜΜΕ, που, εφόσον συμφωνηθεί, θα ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή, αλλά και εκείνος του Γ. Ραγκούση για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των αυτοκινητιστών, το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ, οι αποκρατικοποιήσεις, το νέο μισθολόγιο, η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης, το μέλλον του πρωταθλήματος κ.ά. Βάρος θα δοθεί και στην προσπάθεια «ενιαίας κυβερνητικής γραμμής» υπέρ των μεταρρυθμίσεων.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου