Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Βενιζέλος εγγυάται ακόμα τις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ;

Eνώ η χρεοκοπία της χώρας δείχνει να είναι πλέον διαδικαστικό θέμα, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα συμβεί με τις καταθέσεις των ιδιωτών στις τράπεζες, τι θα γίνει με τις αξίες, τι θα γίνει με το νόμισμα. Τα περί εγγυήσεων από το κράτος των καταθέσεων μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ είναι απλό ανέκδοτο, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε 100.000 δραχμές για τον κηπουρό του σπιτιού του δεν θα μπορεί να εγγυηθεί ο ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλος, όταν επέλθει η πτώχευση της χώρας, αφού όλα τα αποθέματα σε ρευστό και χρυσό δεσμεύονται έναντι των ξένων πιστωτών.
Οι Γερμανοί που "κάνουν παιχνίδι", τη μία μιλάνε για ευρώ, την άλλη μιλάνε για δραχμή και η κυβέρνηση φέρεται περισσότερο ως ακροατής και θεατής της τραγωδίας, παρά ως υπερασπιστής των εθνικών συμφερόντων.
Σε περίπτωση που η χρεοκοπία επισημοποιηθεί, ερώτημα είναι το τι θα γίνει με τις καταθέσεις των ιδιωτών, των απλών πολιτών: Τα αποθέματα στις τράπεζες σε ρευστό δεσμεύονται έναντι του χρέους στους ξένους πιστωτές, αυτό λέει ο νόμος. Για πόσο και πως θα ζήσουν οι πολίτες; Θα υπάρξει πολυήμερο "πάγωμα" των καταθέσεων; Υπάρχει κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα στο ερώτημα αυτό;
Το κόστος ασφάλισης έναντι κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (πενταετή CDS) έχει αναρριχηθεί στο πρωτοφανές επίπεδο των 7.318 μ.β. σημειώνοντας άλμα μεγαλύτερο των 3.000 μ.β. σε μία μόλις ημέρα.
Στην Ελλάδα τα παραδοσιακά ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν να αφορά το πρόβλημα μια άλλη χώρα: Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το νέο τέλος ακινήτων (αλήθεια γιατί να πληρωθεί αν πτωχεύσουμε;) και η απεργία των ταξί.
defencenet

1 comments:

  1. οποιος πιστευει αυτον τον κουραδοτενεκε,ας αφησει τα λεφτα του στο ελληνικο τραπεζικο συστημα.
    και οταν τα χασει,ας παει στον μπουχεσα να ζητησει τα ρεστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή