Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξημένο κατά 12% έως 20% το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος

Για το 2012 μετατέθηκε η πλήρης εφαρμογή της εξίσωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρέλαιου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης. Ως εκ τούτου, θα αγοράζουμε το πετρέλαιο θέρμανσης και φέτος σε σχετικά χαμηλές τιμές, αν και ακριβότερες από πέρσι.
Συγκεκριμένα, από τα μέσα Οκτωβρίου που θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης... 
η τιμή του στην Αττική θα είναι γύρω στα 90 λεπτά το λίτρο (με σημερινές τιμές), ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η τιμή του πετρελαίου θα είναι στα 95 λεπτά το λίτρο.
Βέβαια, το πετρέλαιο θέρμανσης θα είναι φέτος ακριβότερο από πέρσι, κατά 12 έως 20% λόγω αντίστοιχης αύξησης στον ΕΦΚ. Τον προηγούμενο Απρίλιο το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 80 και 84 λεπτά το λίτρο σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα.
Υπενθυμίζουμε ότι, μέχρι την ανακοίνωση των νέων μέτρων την Τρίτη, υπήρχε έντονη φημολογία ότι θα υπάρξει άμεση εξίσωση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης από φέτος. Τελικά, υπό τις αντιδράσεις των βουλευτών (ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδας) η κυβέρνηση περιορίστηκε στην αύξηση του Ειδικού Φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 12 έως 20% το λίτρο, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο και ανακοίνωσε ότι η πλήρης εξίσωση θα γίνει από το 2012.
Πάντως στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η Τρόικα να ζητήσει και να επιβάλλει τελικά την πλήρη εξίσωση του Ειδικού Φόρου από φέτος...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου