Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Το άκρον άωτον της υποκρισίας

ΠΑΣΟΚ είναι και δεν θα αλλάξει ποτέ. Το πραγματικό της πρόσωπο έδειξε και χθες η κυβερνητική Kοινοβουλευτική Oμάδα, η οποία τρομαγμένη μπροστά στις αποκαλύψεις για το φούσκωμα του ελλείμματος και τον κίνδυνο ειδικού δικαστηρίου για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και φυσικά προκειμένου να αποπροσανατολίσει από τα νέα χαράτσια, κατέφυγε και πάλι στη βιομηχανία της λάσπης και των... 
εξεταστικών επιτροπών.
Μία ημέρα μετά την κλήση του κ. Παπακωνσταντίνου να καθίσει στο σκαμνί της Επιτροπής Οικονομικών για το τεχνητό έλλειμμα και την ώρα που στη Βουλή μέλη της ΕΛΣΤΑΤ κατήγγελλαν ευθέως πως το έλλειμμα «μαγειρεύτηκε» για να ληφθούν σκληρά μέτρα κατά του λαού, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι καταθέτει άμεσα πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής για τη διερεύνηση της δημοσιονομικής πορείας της χώρας και ειδικά των στατιστικών στοιχείων. Κι όμως, πριν από λίγες ημέρες οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν ότι οι εξεταστικές χρεοκόπησαν.
Χθες πάντως τρία από τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ που καθαιρούνται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ξεσπάθωσαν κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ότι τα στοιχεία μαγειρεύτηκαν κατ’ εντολήν της Eurostat, ενώ και οι υπόλοιποι τρεις που φάνηκαν να στηρίζουν τις ενέργειες του προέδρου ομολόγησαν ότι δεν παίρνουν κι όρκο, αφού ο κ. Γεωργίου δεν ενημέρωνε κανέναν.
Σοκ προκάλεσε η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ν. Λογοθέτη, ο οποίος υποστήριξε ότι το έλλειμμα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που παρουσίασε ο κ. Γεωργίου, ενώ μόνο από την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ στη γενική κυβέρνηση ανέβηκε κατά 2%. Ακούγοντας μάλιστα άλλο μέλος της ΕΛΣΤΑΤ να υποστηρίζει ότι και άλλες χώρες κάνουν τα ίδια, ο κ. Λογοθέτης, η κυρία Γεωργαντά και ο κ. Σκορδάς υπενθύμισαν τα λόγια του γενικού διευθυντή του ΙΟΒΕ κ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε πει ότι όταν η Γερμανία διαπίστωσε πως έχει πρόβλημα έβγαλε από τη γενική κυβέρνηση το δικό της ΙΚΑ, ενώ και η Γαλλία πέρασε το χρέος της στη France Telecom.
Η κυρία Γεωργαντά αμφισβήτησε ευθέως τη μεθοδολογία που ακολούθησε ο κ. Γεωργίου, ενώ έκανε λόγο για άνθρωπο αυταρχικό με υπονοούμενα για τη δημοκρατικότητά του. Τέλος ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι το κύρος του κ. Γεωργίου έχει πλέον βληθεί και προέβλεψε μάλιστα νέες δυσάρεστες εξελίξεις από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το ΑΕΠ.
Γιώργος Λυκουρέντζος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου