Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

"Κόβει τις γέφυρες" με τον ΥΠΟΙΚ Ε. Βενιζέλο ο Α. Σαμαράς

"Κόβει τις γέφυρες" με τον ΥΠΟΙΚ Ε.Βενιζέλο ο Α.Σαμαράς, ο οποίος θεωρεί ότι ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χρησιμοποιεί την δυνατότητα "ανοικτής επικοινωνίας" που του παρείχε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να του επιτίθετα "από πίσω" εν συνεχεία.
Αυτή τη φράση φέρεται να είπε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνεργάτες του, σφόδρα ενοχλημένος από την επίθεση που έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον ίδιο και στη Ν.Δ., επιχειρώντας να επιβάλει ένα ιδιότυπο σιωπητήριο. Το επιχείρημα του υπουργού Οικονομικών ήταν ότι με την κριτική που ασκεί η αξιωματική αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ δεν αντιλαμβάνονται το διακύβευμα της χώρας.


«Εκείνοι αποτυγχάνουν, εμείς φταίμε που μιλάμε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Είναι πράγματα αυτά;».
Η Συγγρού αποδίδει την αντίδραση Βενιζέλου σε αμηχανία και αδυναμία διαχείρισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία οδήγησαν οι κυβερνητικοί χειρισμοί και οι καθυστερήσεις. «Ο κ. Βενιζέλος με στρατιωτικά διαγγέλματα θέλει να επιβάλει τη σιωπή στην αξιωματική αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ και σε όποιον τολμά να έχει αντίθετη άποψη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γιάννης Μιχελάκης, σε ραδιοφωνικές συνεντεύξεις (κάτι που είχε σημιεώσει από την Κυριακή του βράδυ το defencenet.gr: «Η κυβέρνηση παραπαίει, ο Βενιζέλος μαινόμενος υβρίζει, ο Παπανδρέου κρύβεται πίσω από τον αντιπρόεδρό του και ο κόσμος αποσβολωμένος δεν πιστεύει σ' αυτά που βλέπει και ακούει».
Μονόδρομο θεωρεί η Συγγρού τις πρόωρες εκλογές, μετά και το νέο σοκ των μέτρων τα οποία ανακοινώνονται σήμερα. Ο Αντ. Σαμαράς ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ ότι και την πρώτη φορά να μην πάρει αυτοδυναμία, θα ξαναπάει σε εκλογές, δεν θα συνεργαστεί. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η τρόικα δεν θα δει τις εκλογές με καλό μάτι, αλλά αυτό δεν επηρεάζει τη στρατηγική Σαμαρά. «Δεν νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ θα ήταν ευτυχείς με τις εκλογές», δήλωσε η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου. Τόνισε όμως ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση για νέα μέτρα και αδυνατεί να κυβερνήσει.
defencenet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου