Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Γεια σου και σένα ...αμερικάνε.!

Εδώ και δύο χρόνια έχουμε μια κυβέρνηση που παίρνει μέτρα που -όπως λένε συχνά τα μέλη της- δεν θέλει, με τη λογική ότι αν δεν τα πάρει, η ελληνική οικονομία θα βουλιάξει. Από την άλλη, υπάρχουν τόσα κόμματα που αρθρώνουν σήμερα αντιπολιτευτικό λόγο προτείνοντας το καθένα μια λύση λιγότερο ή περισσότερο φιλική προς την ακολουθούμενη πολιτική. Κι όμως, η κυβέρνηση επιμένει ότι οι λύσεις που δίνει είναι μονόδρομος κι ας στρέφονται ενάντια σε αυτούς που υποτίθεται ότι στηρίζει το ΠΑΣΟΚ -τις πλατιές λαϊκές μάζες δηλαδή.
Ο σκοπός προηγείται της επιλογής του μέσου επίτευξης. Με άλλα λόγια, όταν κάποιος βάζει στόχο να γυμναστεί, κάνει γι αυτό ό,τι κρίνει καλύτερο. Ποτέ κανένας σώφρων άνθρωπος δεν άρχισε να γυμνάζεται χωρίς να ξέρει το γιατί. Μπορεί να μην κάνει τις σωστές ασκήσεις και να μην πετυχαίνει αυτό που σκόπευε. Αλλά, δε μπορεί να θεωρεί τις ασκήσεις αυτές ως τις μοναδικές εφικτές διότι έτσι είναι σα να δηλώνει ότι είναι αδύνατο να γυμναστεί κανείς, αφού οι μόνες ασκήσεις που σε γυμνάζουν, δε σε γυμνάζουν τελικά! Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ εξελέγη για να βοηθήσει το λαό και κυβερνά λέγοντας ότι πράττει με γνώμονα το καλό της πατρίδας. Με τα μέτρα που παίρνει όμως, ο λαός φτωχαίνει, τα χρέη αυξάνονται, οι προοπτικές μειώνονται και η πατρίδα αποδυναμώνεται διεθνώς. Αυτά δε μπορεί παρά να τα βλέπει ο οποιοσδήποτε. Και η κυβέρνηση, αν κρίνουμε από αυτά που μας λέει ο πρωθυπουργός, δεν επιθυμεί αυτά τα αποτελέσματα. Αλλά, θεωρεί τα μέτρα που οδήγούν εκεί ως μονόδρομο. Αφού λοιπόν υπάρχει τέτοια διάσταση ανάμεσα στα "θέλω" και στα "μπορώ" του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ανάγκη να πιέζονται οι άνθρωποι και να τους πληρώνουμε για να κάνουν κάτι που θεωρούν ανέφικτο. Καμιά φορά το καλύτερο που έχει κανείς να κάνει είναι να παραιτηθεί. Να δώσει την ευκαιρία στον επόμενο που "θέλει" κάτι για να δοκιμάσει αν το "μπορεί".
Αν με ρωτάτε, το ΠΑΣΟΚ -και ειδικά ο Πρωθυπουργός- έχει στόχο. Όμως, είναι άλλος από αυτόν που μας διακηρύττει. Ο στόχος του είναι να εξυπηρετήσει εκείνους που τον εξυπηρέτησαν τόσα χρόνια. Και το στόχο αυτόν τον υπηρεττεί πολύ καλά ακόμη και σε περίοδο κρίσης (δείτε τους πολιτευτές του πρώτα-πρώτα που όλοι υπουργοποιήθηκαν ή τα σκάνδαλα που συγκαλύφθηκαν). Δουλειά του λαού τώρα είναι να διώξει αυτήν την κυβέρνηση γιατί άλλα λέει κι άλλα κάνει, αλλού λέει ότι πιστεύει, αλλού λογοδοτεί. Αν πάλι έχω λάθος, δουλειά της Κυβέρνησης είναι να παραιτηθεί αν όντως πιστεύει στην κοινωνική δικαιοσύνη, γιατί δεν διαθέτει τις εναλλακτικές για να την εγκαθιδρύσει στην χώρα. Άλλωστε όταν πιστεύεις ότι κάτι δε μπορεί να γίνει, απλά δεν πιστεύεις σε αυτό...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου