Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

"Εεεε, καλά μάς... κάνουν τότε!"

«Μα πού είναι όλοι;» «Μήπως ακυρώθηκε η συγκέντρωση;» Απορημένοι ο δημοσιογράφος και ο κάμεραμαν της ιταλικής τηλεόρασης μάταια... αναζητούσαν τους Αθηναίους «Αγανακτισμένους» στο Σύνταγμα αργά χθες το απόγευμα. Το ίδιο και το συνεργείο της φινλανδικής τηλεόρασης. Ομως η πλατεία ήταν... άδεια από πανό και αγανακτισμένα συνθήματα, παρά το διαδικτυακό κάλεσμα τόσο στο site των «Αγανακτισμένων» (real-democracy.gr) όσο και στο facebook για φθινοπωρινό restart (επανεκκίνηση) του κινήματος.
«Τρεις και ο κούκος μαζευτήκαμε. Ε, καλά μας κάνουν τότε! Καλά να πάθουμε!» έλεγε στην παρέα της μία «Αγανακτισμένη», αλλά περισσότερο... απογοητευμένη από την εικόνα της έρημης πλατείας. Οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν δεν αρκούσαν ούτε για να γεμίσουν οι «εξέδρες» της πλατείας απέναντι από το μεγάλο σιντριβάνι. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει τρόπος ενημέρωσης και κινητοποίησης του κόσμου» έγραφε την ίδια στιγμή στο facebook ο διαχειριστής του γκρουπ που φτιάχτηκε για τη διάδοση της χθεσινής συγκέντρωσης (στην οποία δήλωσαν ότι θα παραβρίσκονται περίπου 1.160 μέλη).
Η απουσία των Αθηναίων πάντως δεν φαίνεται να πτοεί τους διαχειριστές των διαδικτυακών γκρουπ και τους οργανωτές των εκδηλώσεων των «Αγανακτισμένων» που, όπως αναφέρουν, «θέλαμε να ξεκινήσουμε δυναμικά από την Τετάρτη ώστε μέχρι την Κυριακή να κορυφώσουμε τις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Βασικός στόχος παραμένει η παρουσία χιλιάδων πολιτών στις πλατείες την Κυριακή».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου