Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον

Μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις (ΕΔΩ) του πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ Κας Γεωργαντά για εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος του 2009, η ΝΔ δια του  Χρήστου Σταϊκούρα, αλλά και o ΣΥΡΙΖA δια του κου Παπαδημούλη αντέδρασαν έντονα, ενώ ο πρώην τσάρος της οικονομίας και ιθύνων νους της πρωτοφανούς απάτης Γ. Παπακωνσταντίνου, κάτι ψέλλισε για «Φθηνές και εύκολες συνωμοσιακού τύπου δικαιολογίες»

ΝΔ: Επιβάλλεται η άμεση διερεύνηση των καταγγελιών
Άμεσες εξηγήσεις ζητεί η ΝΔ από την κυβέρνηση για τις καταγγελίες της Ζ. Γεωργαντά, μέλους της ΕΛΣΤΑΤ ότι η κυβέρνηση «φούσκώσε» το έλλειμμα του 2009, ώστε να εμφανιστεί στο 15,5% -μεγαλύτερο και από τις Ιρλανδίας δηλαδή- για να ληφθούν όλα τα σκληρά μέτρα.
Σε δήλωση του, ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε: «Σήμερα, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής καταγγέλλει, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, εσκεμμένη διόγκωση του ελλείμματος για το 2009. Ενώ, η Επιτροπή για την Αξιολόγηση των Δημοσιονομικών Στοιχείων, που συνέστησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου εκτιμούσε, στην Έκθεσή της, πέρυσι το Φεβρουάριο, πολύ χαμηλότερο έλλειμμα για το 2009»
Ο κ. Σταϊκούρας καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσες εξηγήσεις, ενώ τονίζει ότι «επιβάλλεται η άμεση και ανεξάρτητη διερεύνηση των καταγγελιών.
«Η Νέα Δημοκρατία, κατ’ επανάληψη, έχει επισημάνει ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φέρει ευθύνη για τη διαμόρφωση του ελλείμματος το 2009. Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ άλλων, ενσωμάτωσε στα ελλείμματα και στα χρέη εγγυήσεις των ΔΕΚΟ. Όπως αναφέρει και πρώην Υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Χριστοδουλάκης, στο βιβλίο του “Σώζεται ο Τιτανικός”, «η Ελλάδα (η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) δεν έπρεπε να αποδεχθεί πρωτοβουλίες που οδήγησαν σε απρόσμενη διόγκωση του ελληνικού χρέους … κανένα από αυτά δεν ήταν κρυφό, άγνωστο ή μη εξυπηρετήσιμο χρέος … άλλες χώρες δεν περιέλαβαν τις εγγυήσεις των ΔΕΚΟ στο κρατικό χρέος …», καταλήγει ο βουλευτής της ΝΔ.

Τις καταγγελίες Γεωργαντά φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ
Οι καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά και η απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για παύση των μελών της ΕΛΣΤΑΤ έφτασαν και στη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο κείμενο της ερώτησης του αναφέρεται λεπτομερώς στις καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι «ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ δεν διορίζεται από τον εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών αλλά επιλέγεται από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με ευρύτατη πλειοψηφία και ύστερα από δημόσια προκήρυξη».
Ο κ. Παπαδημούλης ζητεί να μάθει τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η παύση του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και αν προτίθεται η κυβέρνηση να διερευνήσει τις καταγγελίες της κυρίας Γεωργαντά. Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κληθεί ολόκληρο το ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

1 comments:

  1. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ Η ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΛΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΑΣ.

    ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΞΕΤΣΙΠΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ.

    Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΜΠΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

    ΜΕ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή