Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Ο εξευτελισμός και η δειλία των ηθικών ...πρωτοαυτουργών.!

Όσοι Ελληνες πολίτες είναι υποψιασμένοι (και ποιοι δεν είναι, πια;) από την ποιότητα των ανθρώπων που μας κυβερνούν τα τελευταία δύο χρόνια, – παρακολούθησαν από το κανάλι της Βουλής την εξέταση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου από την Επιτροπή Διαφάνειας και Θεσμών του Κοινοβουλίου.
Και ομολογουμένως απόρησαν. Διότι, προτού... 



εξεταστεί από την Επιτροπή ο κ. Γεωργίου – ένα παράδοξο κράμα αυταρχισμού, αντιστρόφως ανάλογο των επιστημονικών του επιδόσεων, – θα όφειλαν να βρίσκονται στη θέση του ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου και ο πρώτος υπουργός του επί των Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Διότι, εκείνοι τον επέλεξαν και εκείνοι τον διόρισαν, προκειμένου η συκοφαντούμενη χώρα μας να αποκτήσει μια Ανεξάρτητη Στατιστική Αρχή, – την ΕΛΣΤΑΤ.
Και, εν συνεχεία, ας ερχόταν και ο κ. Γεωργίου, προκειμένου να καταθέσει.
Διότι, οι κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου γνώριζαν από όλες τις επίσημες πηγές ότι όταν ανέλαβαν την κυβέρνηση το έλλειμμα του 2009 είχε φτάσει στο 8% και οι ίδιοι, στις 20 Οκτωβρίου, το εκτιμούσαν ότι θα φτάσει στις 31.12.2009 στο 12%.
Αντί, όμως, να θέσουν σε άμεση εφαρμογή τα Έκτακτα Μέτρα που είχε πάρει από το καλοκαίρι του 2009 η κυβέρνηση της Ν.Δ., – έχοντας άλλες συμφωνίες κάνει πίσω από τις πλάτες του Λαού μας, – τορπίλισαν τα μέτρα (Έκτακτη Εισφορά, Ημιυπαίθριοι, Αυθαίρετα κ.λπ.) και τα παρουσίασαν για εκτέλεση το 2010 ή και το 2011 – διότι είχαν ανάγκη από ένα υπέρογκο έλλειμμα.
Ετσι χάθηκαν για τα δημοσιονομικά γύρω στα 7,5–8 δισεκατομμύρια ευρώ.
Αλλά, και πάλι, το 12% έλλειμμα τους φαινόταν πολύ μικρό, προκειμένου να δικαιολογηθεί η προσφυγή στο ΔΝΤ, όπου ο φίλος του πρωθυπουργού και σοσιαλιστής κ. Ντομινίκ Στρος – Καν έλυνε και έδενε. Και φρόντισαν να το μεγαλώσουν ακόμη – αναζητώντας τον κατάλληλο άνθρωπο γι’ αυτή τη δουλειά.
Δεν γνωρίζουμε αν τους τον έστειλε ο κ. Στρος – Καν ή αν τον ζήτησαν οι ίδιοι. Άλλωστε, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Τον βρήκαν, έκαναν ειδικό νόμο για τη Λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, πήγαν στη Βουλή και η Βουλή διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Στατιστικής Αρχής.
Και τι έγινε; Μπάχαλο!
Κατά τρόπο δικό του ο κ. Γεωργίου υπερκέρασε τον εθνικό ιδρυτικό νόμο της ΕΛΣΤΑΤ, αναγόρευσε τον εαυτό του άρχοντα, πέρασε στο έλλειμμα του Προϋπολογισμού της Κεντρικής Κυβέρνησης ΔΕΚΟ και ό,τι άλλο μπορούσε και έφτασε το έλλειμμα στα 15,4%.
Είχε κάνει το θαύμα του. Για το οποίο, οψέποτε αποκατασταθεί η δημοκρατία στην Ελλάδα, θα λογοδοτήσουν όλοι.
Οσο για τις αλληλομηνύσεις των μελών του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ και για την επαγγελματική επάρκεια του κ. Γεωργίου, διενήργησε φέτος την πιο τερατώδη απογραφή που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. 
Έβγαλε τους Ελληνες λιγότερους κατά 550.000 ψυχές! Τι ντροπή για όλους!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου