Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΥΠ.ΟΙΚ: Πάνω οι δαπάνες και το έλλειμμα, κάτω τα έσοδα!

Η φοροκαταιγίδα καλά κρατεί με τροποποιήσεις στο νέο πολυνομοσχέδιο, που προστάζουν παράταση του Μεσοπρόθεσμου, περισσότερα χαράτσια, αμεσότερες εισπράξεις που θα γίνονται απευθείας από μισθούς και συντάξεις και άλλα πολλά. Ενώ, λοιπόν, ο ένας κεφαλικός φόρος διαδέχεται τον άλλο με την τρόικα συνεχώς να...
“γρυλλίζει” και την κυβέρνηση “απρόθυμα” να ενδίδει μονίμως έρχεται μια έκθεση – ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών να δείξει έναν προφανή παραλογισμό.
Ενώ η κυβέρνηση στοχεύει όλο και περισσότερο στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους προκειμένου να εισπράξει, αφήνοντας ανέπαφα πάσης φύσεως λαμόγια και μοιράζοντας εξαιρέσεις στους “ημέτερους”, ώστε να προφυλαχθούν από τα χαράτσια, θα περίμενε κανείς να πλησιάζουμε σε έναν ισοσκελισμό του προϋπολογισμού, θα περίμενε η τρύπα του δημοσίου σιγά σιγά να κλείνει. Και όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι,
αφού η έκθεση του υπουργείου έδειξε αύξηση των δαπανών κατά 7% και μείωση των καθαρών εσόδων κατά 4,2%. Το δε έλλειμμα αυξήθηκε κατά 15,1% σε σχέση με πέρσι την ίδια περίοδο. Κοινώς μιλάμε για πλήρη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής που είχε θέσει ως στόχο την μείωση των δαπανών και την αύξηση των εσόδων. Όχι μόνο απέτυχε η κυβέρνηση να φτάσει στους στόχους που έθεσε, αλλά αντιθέτως κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Κατά τα άλλα οι διεθνείς τοκογλύφοι δηλώνουν ικανοποιημένοι και έχουν ήδη αρχίσει τις δηλώσεις για την εκταμίευση της 6ης δόσης, πριν αρχίσει ο εκβιασμός για την έβδομη. Υπάρχει μετά από αυτό κανείς που θεωρεί πως κόπτονται καθόλου για τα δημοσιονομικά της χώρας; Όλα είναι ένα στημένο θέατρο που σκοπό του έχει μόνο την φτωχοποίηση του Λαού και το ξεπούλημα της περιουσίας του έναντι ελάχιστου αντιτίμου. 
xryshaygh

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου