Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Οι "Σίσυφοι" και η κοινωνία

Οι 153 "Σίσυφοι" (ο χαρακτηρισμός δεν είναι δικός μας, αλλά του Α' αντιπροέδρου της κυβέρνησης!) υπερψήφισαν το νομοσχέδιο, κόντρα στην ελληνική κοινωνία και κόντρα σε όλους τους φορείς της, διότι αυτοί μόνοι, υπό τη σοφή καθοδήγησή του Αρχηγού τους, "γνωρίζουν εξ Αποκαλύψεως" την αλήθεια.
Ολοι οι άλλοι - κόμματα, συνδικάτα, πανεπιστημιακοί, συνταγματολόγοι, οικονομικοί αναλυτές, ΜΜΕ, απλοί εργάτες και απλοί υπάλληλοι, απόμαχοι, αγρότες, νομπελίστες...

και μη, οικονομολόγοι κ.λπ., ή είναι "μειωμένης πατριωτικής ευαισθησίας" ή είναι "τσάμπα μάγκες"!
Ενώ αντιθέτως οι 153 Σίσυφοι, οι οποίοι μέσα σε δύο μόνο χρόνια έχουν κατεδαφίσει τις κατακτήσεις ενός αιώνα, είναι και "πατριώτες" και έτοιμοι να "θυσιαστούν" προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία η χώρα.
Ετσι, χωρίς ντροπή και χωρίς να κοκκινίζουν γκρέμισαν όλες τις εργασιακές και ασφαλιστικές εγγυήσεις, ψήφισαν το Μνημόνιο, έθεσαν τη χώρα υπό στυγνή κατοχή, ψήφισαν τις Αναθεωρήσεις του Μνημονίου, ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, ψήφισαν και το τελευταίο νομοσχέδιο - χωρίς καν οι περισσότεροι να τα έχουν διαβάσει!
Ναι. Τόσος πατριωτισμός! "Σίσυφοι" γαρ!
Διότι, ο μυθικός Σίσυφος, γιος του Αιόλου και της Εναρέτης, διαβόητος για τις πανουργίες και την πλεονεξία του, αδίστακτος και καταχθόνιος, και επειδή επρόδωσε στον Ασωπό την αρπαγή της Αίγινας - οι Θεοί τον καταδίκασαν, μετά τον θάνατό του, να κυλίει έναν βράχο από τα Τάρταρα σε μια κορυφή λόφου, και, όταν έφθανε στην κορυφή, τον ξανακυλούσε προς τα πίσω - αιωνίως!
Και οι 153, ζηλωτές του Σίσυφου, προτίμησαν έναν μυθικό απατεώνα ως ήρωά τους. Και, σίγουρα, όταν ο λαός θα τους ρίξει στα Τάρταρα, θα τον συμβουλευτούν...
Αλλωστε, πολύ σύντομα, αν η Λαϊκή οργή δεν τους στείλει στα σπίτια τους, θα χρειαστεί να ξανακυλήσουν τον βράχο τους και σε άλλες κορυφές, διότι όλα τα μέτρα που παίρνουν δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα, αφού στηρίζονται μόνο στην αφαίρεση εισοδημάτων και όχι στην πρόσθεση νέων. Στην παραγωγή, δηλαδή.
Και ο μεν ελληνικός λαός χρεοκόπησε, ήδη, με τις ψήφους τους. Και βρίσκεται επί θύραις και η χρεοκοπία της χώρας. Διότι, φυσικά, χρεοκοπία και της χώρας είναι η αναδιάρθρωση του χρέους και το κούρεμά του - όποιο όνομα και να του δίνει ο Αρχισίσυφος Αρχηγός τους.
Είτε, όμως, γίνει μικρή ή μεγάλη αναδιάρθρωση και είτε το κούρεμα είναι ελαφρό ή γίνει "εν χρω" - οι Επίτροποι ή Τοποτηρητές ή υπερυπουργοί ή "μπάστακες" έρχονται, προκειμένου να κυβερνούν αυτοί, αντί για εκείνους που ψήφισαν οι Ελληνες και που οι 153 θεωρούν κυβέρνησή τους.
Και το αμείλικτο ερώτημα και προς τους 153 Σίσυφους είναι:
- Οσοι έχουν παιδιά, τι λένε στα παιδιά τους; Πώς δικαιολογούν την ψήφο τους; Ποια Ελλάδα ετοιμάζονται να τους παραδώσουν; Για ποια πατρίδα θα τους εμπνεύσουν αγάπη και πατριωτισμό; Αυτή είναι η φιλοδοξία τους; Να τους παραδώσουν μια κατεχόμενη χώρα - ανυπόληπτη και προτεκτοράτο;

adesmeytos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου