Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Η ασυμφωνία ..."συμπεφωνημένη"

Τις τελευταίες μέρες έχει τεθεί τόσο από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από αρκετά ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου απέναντι στην πολιτική ηγεσία και στους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης.
Και, ήδη, έχουν διαμορφωθεί δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις:
Σύμφωνα με την πρώτη άποψη... οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης αλλά και οι θεσμικοί παράγοντες (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόεδρος Ευρωζώνης, ΔΝΤ κ.λπ.), εξαιτίας των παλινωδιών, των καθυστερήσεων και τους ενδοκυβερνητικών τριβών, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και γι’ αυτό τραβάνε το σχοινί στα άκρα.
Σύμφωνα με τη δεύτερη άποψη, οι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες της Ευρωζώνης (και του ΔΝΤ), λόγω των εντόνων αντιδράσεων του ελληνικού λαού, βρίσκονται σε συνεννόηση με την κυβέρνηση Παπανδρέου ότι όλα κρέμονται από μια τρίχα, προκειμένου να καταπτοήσουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία, να φοβάται ότι αύριο δεν θα πάρει ούτε τα ψιχία που της άφησαν και, προτιμώντας το λιγότερο κακό, να κλειστεί στα σπίτια της!
Τι από τα δύο συμβαίνει;
Μάλλον το δεύτερο. Διότι η κατατρομοκράτηση της ελληνικής κοινωνίας δεν συμφέρει μόνο την κυβέρνηση Παπανδρέου αλλά και τους Ευρωπαίους «εταίρους» της -πολιτικούς και θεσμικούς- καθώς βλέπουν ότι η αντίσταση του λαού συνεχώς διευρύνεται και καθώς φοβούνται μήπως η φωτιά από την Αθήνα επεκταθεί και στην Ευρώπη. 
Άλλωστε, καλό είναι να θυμόμαστε:
  1. Ότι κυβέρνηση και Τρόικα από κοινού συμφώνησαν πόσο θα ανεβάσουν το έλλειμμα του 2009, προκειμένου να δικαιολογηθούν τα δρακόντεια μέτρα...
  2. Ότι κυβέρνηση και Τρόικα, εν αγαστή συμπονοία, έφτασαν στο Μνημόνιο και σε όλες τις άλλες εργασιακές ανατροπές που δεν αφορούσαν τα δημοσιονομικά...
  3. Ότι κυβέρνηση και Τρόικα από κοινού έφθασαν στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα οποίο άνοιγε το δρόμο για μια γενικότερη διευθέτηση...
  4. Ότι κυβέρνηση και Τρόικα συμφώνησαν για τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου, οι οποίες -σε συνδυασμό με το Μεσοπρόθεσμο- θα δημιουργούσαν κοινωνική ένταση σε ολόκληρη την Ελλάδα...
  5. Ότι, επί τρεις μήνες, η κυβέρνηση απέφυγε συστηματικά την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, προκειμένου «να εξοργίσει την Τρόικα», να φύγει από τους ελέγχους, να απειλεί και να καταπτοεί περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.
  6. Ότι, ακόμη και τώρα, τα κόλπα με την 6η δόση και με την αναβολή του Γιουρογκρούπ της 13ης Οκτωβρίου εντάσσονται στο πλαίσιο της όλο και μεγαλύτερης τρομοκρατίας του λαού μας.
Όλα τα «σημεία» προς τα εκεί οδηγούν!
Οποιος επιθυμεί να παραπλανήσει και να εξαπατήσει το λαό της χώρας του, σίγουρα, έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Ευρωπαίων «εταίρων» του!
Χρήστος Θεοχαράτος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου