Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Δημόσια παρέμβαση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας για την οικονομική κρίση

Νέα δημόσια «παρέμβαση» έγινε προ λίγων ημερών από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, για δικαιότερη κατανομή των βαρών της οικονομικής κρίσης. Η δήλωση Παπούλια έχει ως εξής: "Σήμερα, ο ελληνικός λαός αγωνίζεται, δίνει μία άλλη μάχη, πολύ σκληρή για την επιβίωσή του. Σ΄ αυτή τη μάχη οι κυβερνώντες πρέπει να δείξουν μεγάλη κατανόηση, πρέπει δικαίως...
να κατανείμουν τα βάρη. Τα βάρη δεν μπορεί να πέσουν στους ασθενέστερους. Χρειάζεται αυτή τη μάχη να τη δώσουμε όλοι μαζί για να την κερδίσουμε, και είμαι βέβαιος πως θα την κερδίσουμε".
Ωραία λόγια, παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του! Πλην όμως χορτάσαμε απ’ αυτά. 
Από έργα; Δεν θα θυμηθώ παλιές ιστορίες, όπως π.χ. ότι ο κ. Παπούλιας ήταν μεταξύ των δανειστών του Α. Παπανδρέου για την βίλα της οδού Αγράμπελης. Θα αναφερθώ στο σήμερα και θα υπενθυμίσω στους αναγνώστες, ότι ο κύριος πρόεδρος αμείβεται από τον ελληνικό λαό με περισσότερα χρήματα κι απ’ αυτόν τον πλανητάρχη ακόμα!!!
Παίρνει γύρω στις 284.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή περίπου 23.500 ευρώ το μήνα, ή 800 ευρώ την ημέρα (!!!). 
Τόσα όσα δεν βγάζει ένας απλός εργαζόμενος σ’ έναν ολόκληρο μήνα. Επιπλέον, ως πρώην βουλευτής πρέπει να λαμβάνει και την ανάλογη σύνταξη (συν μερικές χιλιάδες ευρώ το μήνα). Προσωπικά έξοδα δεν έχει. 
Το κράτος του έχει εξασφαλίσει για κατοικία ένα ολόκληρο μέγαρο (που εξαιρείται ασφαλώς από το χαράτσι του Τούρκογλου). Λογαριασμούς (φως, νερό, τηλέφωνα, πετρέλαιο θέρμανσης κ.τ.λ.) δεν πληρώνει στο προεδρικό μέγαρο. Διαθέτει μια στρατιά υπαλλήλων (σωματοφυλάκων, μαγείρων, υπηρετριών κ.τ.λ.), επίσης δημοσία δαπάνη. Ομοίως και αυτοκίνητο, έξοδα διατροφής, ταξίδια σε εσωτερικό και εξωτερικό, ξενοδοχεία κ.τ.λ., όλα καλύπτονται από τα λεγόμενα «έξοδα παραστάσεως». Σίγουρα δε, όλα τα προηγούμενα χρόνια, τα χρόνια της αφθονίας, ο κ. Κάρολος θα έχει κάνει τις αποταμιεύσεις του, για «ώρα ανάγκης» (αν και πάλι θα το «μαλλί» θα το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος). 
Αφού λοιπόν οικονομική ανάγκη δεν έχει και «πονάει» τόσο πολύ ο κ. Κάρολος για το δράμα των ασθενεστέρων γιατί δεν παραιτείται του υπέρογκου μισθού του, για να τους ξαλαφρώσει από τα βάρη; Είναι τόσο δύσκολο;

(ΥΓ): Επιπλέον, αν ο κ. Παπούλιας προβεί σε μια τέτοια συγκινητική χειρονομία, όλος ο ελληνικός λαός θα τον τιμά και θα τον δοξάζει. Και θα περάσει και στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Εμπρός λοιπόν κ. πρόεδρε. 
Κάντο τουλάχιστον για την υστεροφημία σου…

2 comments:

  1. Αυτό που πρέπει να κάνει ο ''πρόεδρος'' ειναι να παραιτηθεί απο την θέση του τώρα για να γίνουν εκλογές και μετά να παραιτηθεί απο τον μισθό του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά , ξύπνησε το παιδί ; Και τι είπε ; Κάπως έτσι εκδηλωνετaι η μαλάκ@@@η εγκεφαλου είτε έτσι είτε αλλιώς ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή