Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

FTD: Ο Παπανδρέου σκέφτεται... τη συνταξιοδότηση

Αναταραχή προκαλεί πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στη ηλεκτρονική έκδοση των γερμανικών Financial Times, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες σε έμπιστα πρόσωπά του πως «σκέφτεται να παραιτηθεί».
Πάντως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, με τον οποίο επικοινώνησε η γερμανική... εφημερίδα, απέρριψε τις πληροφορίες ως «ανοησίες».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ.Μόσιαλος, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα, δήλωσε πως «πρόκειται για σκουπίδια».
Επίσης, από το γραφείο του κ. Παπανδρέου έγινε γνωστό ότι οι συνεργάτες του που επικοινώνησαν με τους συντάκτες του δημοσιεύματος, τους ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι: «Αυτά που σας πληροφόρησαν είναι σκουπίδια».
Σύμφωνα ωστόσο με το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός δύο φορές μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες έκανε λόγο σε στενούς του συνεργάτες για «παραίτηση», καθώς αισθάνεται, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ότι «δεν έχει πια δύναμη, και ότι η Ελλάδα δεν αποφασίζει πια για τίποτε».
Τη Δευτέρα η τρόικα έθεσε αιφνιδιαστικά θέμα μείωσης των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τη διαπραγμάτευση με τους κοινωνικούς εταίρους, να κινηθεί μονομερώς και να νομοθετήσει, καταργώντας ουσιαστικά την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από την Κεντρική Μακεδονία, δήλωσε: «Έχουμε όπλα να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Έχουμε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δεν είμαστε Ινδία, ούτε θα γίνουμε».

3 comments:

  1. Παπαριές Μαρίτσα 'μ. Ο γιωργάκης δεν φεύγει αν δεν εκπληρώσει τις υποσχέσεις στην μπίλντεμπεργκ, στους εβραίους και όπου αλλού, και σαν προτεστάντης που είναι ...άσε μην συνεχίσω. ότι χειρότερο.Πρέπει να μας φτάσει στην εξουθένωση στον πάτο ή στην εξαφάνιση της ΕΛΛΑΔΑΣ που τόσο μισεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... και να κλειδώσει βεβαίως βεβαίως το πακέτο των 2.5 δις που θα τσεπώσει όταν ολοκληρωθεί η προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ CDS ,MHN TON EΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΗ.................

    ΠΡΙΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ CDS,Ο ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΜΕΝΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΔΕΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΤΕ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΜΠΙΝΕΣ.

    ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ,Η ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΠΙΝΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή