Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Σόρος: Χρεοκοπημένη η Ελλάδα, 20% είναι το κούρεμα στη πράξη

Η Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου θα αντέξει από μια μέρα ως 3 μήνες...
Ανεπαρκή θεωρεί την Συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου ο γνωστός επενδυτής Τζόρτζ Σόρος θεωρώντας πως δεν μπορεί να αντέξει πάνω από 3 μήνες.
Ο Σόρος θεωρεί την Ελλάδα χρεοκοπημένη καθώς το χρέος που έχει συσσωρεύσει και Το «κούρεμα» 50% είναι τελικά...
20%, υποστηρίζει ο γνωστός μεγαλοχρηματιστής Τζορτζ Σόρος, ο οποίος θεωρεί ανεπαρκή τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου για να σταματήσει την οικονομική παρακμή της Ελλάδας, η οποία οδηγεί σε μεγαλύτερη κοινωνική αναταραχή.
«Δυστυχώς το κούρεμα 50% είναι στην πράξη λιγότερο από 20% μείωση στο σύνολο του ελληνικού χρέους γιατί περιλαμβάνει μόνο τον ιδιωτικό τομέα και αποκλείει το χρέος που κατέχει η ΕΚΤ και άλλες κρατικές αρχές καθώς και το χρέος που κατέχει η ίδια η Ελλάδα λόγω των τραπεζών, οι οποίες θα είχαν τώρα χρεοκοπήσει όπως και τα συνταξιοδοτικά ταμεία», επισήμανε ο Σόρος σε ομιλία που διοργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η επενδυτική εταιρεία Pi Capital στις Βρυξέλλες. 
planet-greece

1 comments:

  1. Οι κινησεις που εχει κανει ο πρωθυπουργος δειχνουν ενα και μονο πραγμα, λειτουργει σαν να βρισκεται σε διατεταγμενη υπηρεσια! Δεν δεχομαι οτι ειναι ηλιθιος. Και δεν ειναι μονος, εχει συνεργους στην εκτελεση αυτης της υπηρεσιας, και ολοι αυτοι οι συνεργοι ειναι ευκολο να εντοπιστουν, αν ανατρεξομε στους πρωτους 8 μηνες "διακυβερνησης", θα δουμε ποιοι, με στοχευμενες δηλωσεις, οδηγησαν την χωρα στην χρεωκοπια. Καμια χωρα στον πλανητη δεν θα μπορουσε να αποφυγει την χρεωκοπια μετα απο μια τετοια κερδοσκοπικη επιθεση απο την ιδια της την κυβερνηση!
    Αλλα η ιστορια χανεται μεσα στον χρονο. Αρχισε με το βαθμιαιο ξηλωμα των βαθρων της ελληνικης δημοκρατιας. Η μεθοδευση παντου ιδια, και η μεθοδος αυτη ειναι ο συνδικαλισμος! Με τον συνδικαλισμο διελυσε την παιδεια. Πως αραγε θα χρησιμοποιησει ενας 15χρονος τη δυνατοτητα να κλεισει το σχολειο; Θα το κλεισει! ετσι απλα! Αυτο που εγινε στην παδεια εχει κολοσσιαια σημασια, διοτι δημιουργησε την υποδομη για την αλωση της χωρας. Η συνεχεια ηταν η λαθρομεταναστευση παραλληλα με τις επιδοτησεις οι οποιες στοχευαν στο ξηλωμα γεωργιας και κτηνοτροφιας. Ετσι φτασαμε στο ευρω αμορφωτοι, οικονομικα διαλυμενοι, κοινωνικα μιξαρισμενοι, πολιτισμικα πτωχευμενοι και εθνικα υποψηφιοι αυτοχειρες! Μια κοινωνια που επιβιωνε μεσα απο παροχες που εδινε ενα κρατος με μορφη μισθων-συνταξεων-επιδοτησεων-οικονομικων ενισχυσεων- και αλλων ων ουκ εστι αριθμος παροχων. Χωρις να αναρωτηθει κανενας, αυτα τα χρηματα ποιοι μας τα δινουν και γιατι. Η πορεια ηταν προδιαγεγραμενη. Χωρις τις κρατικες παροχες μιας και μονο ημερας, ο λαος θα επεφτε σε λοιμο! Η εξουδετερωση ηταν πληρης. Η συνεχεια απο εκει και μετα ειναι ευκολο να την καταλαβει καποιος, αλλωστε την ζουμε!
    Αρα ο νυν πρωθυπουργος ειναι αρμονικα ενταγμενος στην λογικη της αλωσης της χωρας, το οποιο δημιουργει ισχυρη ενδειξη οτι ειναι μερος του διαχρονικου αυτου σχεδιου. Η ανησυχια μου ειναι τι περιλαμβανει ο σχεδιασμος για την συνεχεια.. Καλλιστα θα μπορουσα να σκεφτω σεναρια ακομη και γενοκτονιας των ελληνων. Εχω την αισθηση οτι κατι πολυ σοβαροτερο απο την οικονομικη κριση ειναι σε εξελιξη. Περιμενω απο τις γυναικες και τους ανδρες πολιτικους μας, οτι θα αρθουν στο υψος των περιστασεων, και δεν θα λειτουργησουν ηθελημενα ή αθελα σαν συγχρονοι εφιαλτες! Ηδη εχομε τα παραδειγματα της Κατσέλη, της Αποστολακη και της Καϊλή. Τιμη στις ηρωιδες αυτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή