Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

ΣΟΚ: Η έκτη δόση, ούτως ή άλλως, είναι "στον αέρα"!

Μπορεί κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία να «ερίζουν» για το μέλλον της Ελλάδας και το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπροστά σε νέα «εκρηκτικά» δεδομένα ωστόσο τα γεγονότα τρέχουν με… ταχύτητα φωτός.
Από την ημέρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στις Κάνες, με ένα δημοψήφισμα στις βαλίτσες του, και ερώτημα προς ψήφιση «ευρώ ή όχι ευρώ», άρχισε να...φουντώνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια η σεναριολογία για το ενδεχόμενο να μας… αφήσουν εκτός Ευρωζώνης.
Αν και το ενδεχόμενο της αποχώρησής μας από το ευρώ, μπορεί να οδηγήσει σε αλυσιδωτές καταρρεύσεις και άλλων χωρών της περιφέρειας του ευρώ, οι δανειστές μας φαίνεται να κάνουν «δεύτερες σκέψεις».
Μία πιθανή έξοδος της Ελλάδας από ευρώ και Ε.Ε., με ταυτόχρονη παύση πληρωμών, ίσως, κατά μία θεωρία, θα κόστιζε λιγότερα στις υπόλοιπες χώρες που θα παραμείνουν στο ευρώ!
Θεωρούν μάλιστα ότι η Ελλάδα τους εξαπάτησε για μία ακόμη φορά, και αφήνουν να αιωρείται ακόμη η εκταμίευση της έκτης δόσης αλλά και η συζήτηση για το θέμα αυτό στο επερχόμενο Eurogroup της Δευτέρας.
Δημοσκοπήσεις σε όλες τις χώρες, τα τελευταία 24ωρα, με θέμα προς εξέταση εάν οι Ευρωπαίοι επιθυμούν να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ ή όχι, δείχνει ότι το κλίμα για την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα δυσμενές σε όλη την Ε.Ε.
Στο πλαίσιο αυτό, ακόμη και βουλευτές χωρών-μελών του ευρώ σημειώνουν ότι η
εκταμίευση της έκτης δόσης θα πρέπει να υπόκειται σε επιπλέον εγγυήσεις!
Η έλλειψη μέχρι στιγμής οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για την ιδιωτικοποίηση κρατικών εταιρειών, είναι ένα από τα βασικά σημεία που εγείρουν αμφιβολίες για τη δέσμευση της Ελλάδας να αποκαταστήσει την υγεία των δημόσιων οικονομικών της!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου