Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Απελπισμένοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ορφανοτροφεία.!

Οι "σωτήρες" μας, μας γύρισαν 60 χρόνια πίσω…
Παρ' ότι η οικονομική κρίση δεν έχει φτάσει ακόμα στο φόρτε της (κάτι που θα συμβεί από το νέο έτος, όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα τα οικονομικά), αλλά οι συνέπειες είναι ήδη εδώ. Οικογενειακές τραγωδίες, με θύματα τα παιδιά οικογενειών που έχουν πληγεί σκληρά από την οικονομική κρίση, περιγράφονται σε ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι αυξάνονται αλματωδώς οι περιπτώσεις απελπισμένων γονέων (κυρίως νέων ανέργων) που αδυνατώντας να εξασφαλίσουν και τα στοιχειώδη ακόμα στα παιδάκια τους, προσέρχονται καθημερινά στους δικαστικούς λειτουργούς για να...τους δώσουν την άδεια να τα παραδώσουν σε ορφανοτροφεία, ώστε να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τη στέγη και την τροφή! Και να μην δοθούν για υιοθεσία, μήπως και καταφέρουν σε κάποια φάση –όταν τα οικονομικά τους γίνουν καλύτερα- να τα ξαναπάρουν στην αγκαλιά τους! Επίσης, με τους ίδιους ρυθμούς έχουν αυξηθεί και οι αιτήσεις στα παιδικά χωριά SOS.
Ιδού τι αναφέρει σχετικά ο Στέργιος Σιφνιός, διευθυντής κοινωνικής εργασίας και έρευνας στα "Χωριά SOS":
"Φέτος, το πρώτο εξάμηνο του 2011 η αύξηση των περιπτώσεων αυτών ανήλθε σε 65% σε σχέση με το ανάλογο διάστημα πέρυσι. Σε απόλυτους αριθμούς, από τα 1.000 περιστατικά που καλύπτουμε σε όλες τις δράσεις μας, τα 250 υπάγονται στις φροντίδες παραμονής στα παιδικά χωριά, ενώ πάνω από 800 περιπτώσεις χρειάζονται κάποια οικονομική στήριξη".
Επειδή δε πολλοί θα νομίσουν ότι ίσως υπερβάλλουμε, κι ότι μάλλον ξένοι είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 80% των οικογενειών που ζητούν βοήθεια είναι Έλληνες και μόνο το 20% ξένοι!!!
Μάλιστα!... 
Εκεί μας κατάντησαν οι πολιτικάντηδες που λυμαίνονται αυτόν τον ιερό τόπο από το 1974 μέχρι σήμερα! 
Οι "σωτήρες" μας, μας γύρισαν 60 χρόνια πίσω! Γιατί τέτοια φαινόμενα είχαν να παρουσιαστούν από τα τέλη της δεκαετίας του '40 – αρχές του '50, τότε που η πατρίδα ήταν κατεστραμμένη από τον συμμοριτοπόλεμο. Να φανταστείτε ότι ακόμα είμαστε στις αρχές της κρίσης, κι αυτές είναι οι πρώτες της συνέπειες. 
Και που θα φτάσουμε ακόμα, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου