Σε λίγες ημέρες ο κ. Γιάννης Μπουτάρης αναλαμβάνει τα καθήκοντά του, ως Δήμαρχος της πόλεως της Θεσσαλονίκης, που προέκυψε μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, στην χώρα μας.
Ως Δήμαρχος της πόλεως πλέον, άρχισε το «θεάρεστο» έργο του από το ευαίσθητο Εθνικό θέμα, για όλους τους Έλληνες, δηλαδή την οριστική ονομασία της γείτονας χώρας ΠΓΔΜ. Έτσι σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα των Σκοπίων «Utrinski Vesnik» διατύπωσε την άποψη πως θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κάνουν υποχωρήσεις και να αλλάξουν στάση, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ονόματος. Θεωρεί λοιπόν ως υποχώρηση και ως καλύτερη ιδέα το όνομα να είναι το «Σλαβομακεδονία», το οποίο χαρακτηρίζει καλύτερο από το «Βόρεια ή Άνω Μακεδονία». Δηλαδή ο κ. Μπουτάρης, γίνεται σύμμαχος όλων εκείνων των αλαλαζόντων εχθρών της Ελλάδος, που επιχειρούν να μας πείσουν πως ο όρος «Μακεδονία», πρέπει να υπάρχει στην μελλοντική ονομασία του ψευτοκρατιδίου. Δεν αντιλαμβάνεται, ότι τέτοιες θέσεις είναι πολύ επικίνδυνες για το μείζον Εθνικό μας θέμα και ανοίγει άλλη μία κερκόπορτα για τους γείτονες, στην εξεύρεση λύσης επ’ ωφελείας τους, για την ονομασία του κρατιδίου τους;
Βέβαια ο κ Μπουτάρης δεν κάνει τίποτε άλλο, από το να συνταχθεί με όλους εκείνους τους πολιτικούς που παρακμασμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που επέλεξαν την οδό του συμβιβασμού για το συγκεκριμένο Εθνικό ζήτημα.
Έτσι, θυμάμαι την δήλωση που είχε κάνει ο πρώην Βουλευτής Κερκύρας της ΝΔ κ. Γεωργιάδης , τον Οκτώβριο του 2005, ότι το όνομα Μακεδονία και οι διεκδικήσεις αυτού, είναι «Μπούρδες».
Επίσης, θυμάμαι την κ. Μπακογιάννη, ως Υπουργό εξωτερικών της χώρας, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή να δέχεται να παραβρεθεί ο τότε Υπουργός εξωτερικών της Fyrom στην Σύνοδο των μελών κρατών του ΟΑΣΕ που έγινε στην Κέρκυρα στις 27/06/2009, μεταφερόμενος στην Ελληνική Επικράτεια με αεροσκάφος που έφερε τα διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η κ.Μπακογιάννη δε, είχε προκλητικά αγνοήσει, απόφαση του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, που ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη, τον Ιούνιο του 2008, του πρώην Προέδρου της Fyrom, επειδή θα γινόταν η μεταφορά του με το ίδιο αεροσκάφος.
Τέτοιες ηττοπαθείς, απαξιωτικές και προσβλητικές στάσεις, έχουμε δει κατά καιρούς για τα Εθνικά μας θέματα από πολλούς πολιτικούς που μετέχουν των υψηλοτέρων πολιτικών αξιωμάτων της χώρας!!!
Όλες αυτές οι στάσεις πολιτικών προσώπων, υπονομεύουν την διαπραγματευτική μας θέση, έναντι των γειτόνων μας και εξασθενούν τα επιχειρήματά μας στον διπλωματικό στίβο για επίλυση του προβλήματος.
Από την μία λοιπόν μεριά, έχουμε την αδιάλλακτη στάση, επί δεκαετίες όλων των κυβερνήσεων των Σκοπίων και από την άλλη, έχουμε την οσφιοκαμπτική πολιτική των πολιτικών και όχι μόνο, ταγών αυτής της χώρας.
Η κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ., φοβάμαι πως, τους πρώτους μήνες του νέου έτους, θα κοιτάξει με συνοπτικές διαδικασίες, να «κλείσει» το ζήτημα της ονομασίας του ψευτοκρατιδίου στα βόρεια σύνορά μας.
Ποιοι φαντάζεστε, πως θα διεκδικήσουν, ότι από αιώνες μας ανήκει;
Ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Πάγκαλος ή ο κ. Βενιζέλος;
Αυτοί δηλαδή, που διόρισαν, πρόεδρο της ΔΕΘ, επί κυβερνήσεως τους, τον φιλοσκοπιανό και Ελληνόφωνο, όπως ο ίδιος δηλώνει, κ. Γιάννη Κωνσταντίνου;
Καμία Ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει πλέον να διαπραγματεύεται την σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, την οποία επί πενταετίας τουλάχιστον έχει προτείνει στους Σκοπιανούς. Η υπομονή και η ανεκτικότητα έχει τα όριά της!!!
Εφ’ όσον η πρότασή μας δεν έχει γίνει επί τόσον καιρό αποδεκτή –ευτυχώς - από τους κακόπιστους γείτονές μας, είναι καιρός πια να αποσυρθεί!!!
Δεν μπορεί η Ελλάς, να αναλώνει το διπλωματικό και πολιτικό κεφάλαιο της σε αδιέξοδες διαπραγματεύσεις, εάν βεβαίως θεωρεί πως είναι χώρα που σέβεται τον εαυτό της και την κυρίαρχη θέση της στα Βαλκάνια.
Πιστεύω, ότι πρέπει οι όποιες διαπραγματεύσεις αποφασισθούν από τούδε και στο εξής, να ξεκινήσουν από μηδενική βάση, χωρίς καμία αναφορά στο Ελληνικό όνομα της Μακεδονίας.
Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και αμυντικούς λόγους (δραστηριότητα Ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφός τους, είσοδο τους στους κόλπους της Νατοϊκής συμμαχίας, μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.), να συμβιβασθεί προς την πολύ ισχυρότερη Ελλάδα, η οποία αποτελεί την μοναδική εγγύηση ύπαρξής του.
Από πλευράς μας το σλαβικό μόρφωμα, οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε με νέο πνεύμα και η «Αλβανοσλαβία», θα ήταν ονομασία που συμβαδίζει εθνολογικά με τον τρόπο κατά τον οποίο αυτό συντίθεται.
Δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ επί της ουσίας να δεχθούμε “de jure” αναγνώριση!!!
Παναγιώτης Αποστόλου
Αναρτησησ απο αντινιουζ;
ΑπάντησηΔιαγραφήEΝΑ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο υπουργειο στρατιωτικων στην περιοδο του συμμοριτοπολέμου (Σοφούλης-Κανελλόπουλος) που χρησιμοποιουσε και αυτο σε επισημα εγγραφα τον ορο Σλαβομακεδονες ηταν και αυτο ηττοπαθές και ενδοτικό;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπαρχει Ελληνας που δεν θαθελε η λεξη Μακεδονια να ανηκει μονο σε Ελληνες. Προφανώς! Αλλά
υπαρχει αμφιβολία οτι η Ελλας απο το 1950 αναγνωριζε τα Σκοπια ως "Δημοκρατια της Μακεδονίας" εντός της Γιουγκοσλαβίας; Οποτε στειλτε τον λογαριασμο σε Πλαστηρα, Παπαγο, προδικτατορικό Καραμανλή, Γ.Παπανδρέου, Αποστατες ΕΚ-ΕΡΕ Κανελλόπουλου, Χουντα Παπαδόπουλου, Χουντα Ιωαννίδη, μεταδικτατορικό Καραμανλη και Αντρίκο. Μετα ηρθε ο μπαρουτοκαπνισμένος τριμηνίτης του Ναυτικού Σαμαρας να το παιξει Παυλος Μελας εκ του ασφαλούς. Οποτε ολοι εμεις οι ενδοτικοί τα κάναμε πανω μας.
Μακαρι να μπουκαραμε στα Σκόπια.Μόνο ετσι θα μπορουσαμε να τους αφαιρεσουμε το αυτοπροσδιορίζεσθαι. Αλλα΄που Θελει κοχόνες που δεν ταχαμε ουτε στην Κυπρο, ολοι μας ως Λαός.
ΝΕΑΡΧΟς
Νέαρχε , η απάντηση δίνεται από το παρακάτω που αναφέρεται στο άρθρο .Προφανώς δεν ξέρεις να διαβάζεις ή καταλαβαίνεις όσα θα ήθελες να καταλάβεις. "Το κρατίδιο των Σκοπίων έχει πολλούς οικονομικούς, πολιτικούς και αμυντικούς λόγους (δραστηριότητα Ελληνικών επιχειρήσεων στο έδαφός τους, είσοδο τους στους κόλπους της Νατοϊκής συμμαχίας, μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.), να συμβιβασθεί προς την πολύ ισχυρότερη Ελλάδα, η οποία αποτελεί την μοναδική εγγύηση ύπαρξής του".
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι γεγονός ότι συζητάμε περί ελληνικής διπλωματίας όταν οι συντεταγμένοι σε αυτήν «διπλωμάτες» έχουν ήδη ξεπουλήσει τα πάντα! Δυστυχώς όσοι εμπλέκονται με την «διπλωματία» θεωρούν ότι πρέπει να εξασφαλίσουν «το μη χείρων βέλτιστο» αποτέλεσμα, δηλαδή θεωρούν δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει η λέξη «Μακεδονία» και το πρόβλημα κατ’ αυτούς είναι πώς να το περάσουν με κάποιο πρόθεμα που να τους αποφέρει λιγότερο πολιτικό κόστος στην εσωτερική Ελληνική πολιτική σκηνή. Δηλαδή να «χαϊδέψουμε λίγο τα αυτιά» των (Ελλήνων) πολιτών, να μην μας πάρουν με τις κούπες… Μπορεί αυτή την γραμμή να την κελεύουν οι ΗΠΑ, αλλά θα μπορούσαμε σε αυτό τουλάχιστον το θέμα να είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και ελαστικότεροι σε άλλα. Δεν είναι διπλωματία να λέμε πάντα «ναι». Αυτό είναι δουλοπρέπεια και ραγιαδισμός. Κυρίως όμως είναι Εθνική μειοδοσία και δοσιλογισμός.
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Αγαπητέ 11:50 συμβιβασμός σημαινει αυτο που λεει η λεξη: υποχωρηση απο την μαξιμουμ θέση σου και αφορα και στους δυο εμπλεκομενους. Ἀλλως ο συμβιβασμός μετατρέπεται σε παραδοση ανευ ορων για τουλαχιστον εναν εκ των δύο πραγμα το οποίο επιτυγχάνεται μονο με στρατιωτικά μεσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικα ημουν και ειμαι υπερ της εμπολεμης προσαρτησης Β.Ηπειρου και του νοτιου τμηματος των Σκοπιων. Δεν κερδισαμε τιποτα με το να ειμαστε καλα παιδια στο ΝΑΤΟ απο το 1952. Ολο φίπες και φάπες τρώμε και θα τρώμε. Το μονοπατι αυτο ομως δεν θελει μονο αποφασισμένη ηγεσια θελει και αποφασισμένο Λαό (που δεν κολοβαραει ολημερις πάνω από φραπογαλα) και εγχώρια στρατιωτική τεχνολογία και φράγκα αποθησαυρισμένα. Και αυτα δεν υφισταντο και δεν υφίστανται οποτε η εμπόλεμη επιλογή ειναι ρίσκο ιδιως εάν κυτταξουμε ανατολικά (το οποίο ρίσκο πάντως, σε οτι με αφορά, ευχαρίστως θα τόπαιρνα).
Εφοσον λοιπὀν παμε σε διαπραγματευσεις δεν θα επιτευχθει το μαξιμουμ της Θέσης μας (δλδ η μη χρηση του ορου Μακεδονία). Δεν υπαρχει αμφιβολία επ'αυτού. Οπως λετε και εσεις θα συμβιβασθούμε. Διαφωνείτε;
Θεωρω το Σλαβομακεδονία συνοδευομενο απο erga omnes με ταυτοχρονη χρηση του ορου "βουλγαρικη διάλεκτος" για την γλωσσα τους εναν εντιμο συμβιβασμό. Θεωρώ οτι ενας εθνογεωγραφικός συνδιασμός ειναι επωφελεστερος απο οτι ενας γεω-γεωγραφικός δύο λέξεων π.χ. Ανω, Κατω κλπ Μακεδονία). Αν θεωρείτε τις αποψεις μου λαθος σταυρώστε με. Αλλά αυτές είναι.
Κατα τα αλλα περιμενω απαντησεις στα ερωτηματα που εθεσα καλη τη πιστη.
ΝΕΑΡΧΟς
Υ.Γ.Αντιπαρερχομαι προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν ηθελα να θίξω κανεναν. Μονο οταν ακούω για Σαμαρά γινομαι incredible Hulk. Ειναι γονιδιακό και αθεράπευτο το πρόβλημα μου...
Ακριβως όπως εμενα οι δικοί μου ήρθαν απο Μικραασια και πλεον ονομαζομαι Μακεδονας χωρις να εχω αμεση σχεση με τους αρχαιους Μακεδόνες, έτσι και ένας Σκοπιανός που οι προγονοι του ήταν εδώ 450 χρόνια, φαντάζομαι ότι εχουν δικαιωμα της χρησης του ονόματος Μακεδονία, ως γεωγραφικού προσδιορισμού, που θα προέρχεται από τον τόπο στον οποίο κατοικούσαν οι προγονοι τους, αλλα και είναι το μισό τους κράτος (το μισό και πλεον ανοικει στην μορφή που είχε η Μακεδονια επί Ρωμαικών χρόνων). Επομένως το Σλαβομακεδονία θα μας έλυνε τα χέρια, μιας και θα προσδιόριζε ότι εθνικά είναι Σλάβοι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν μπορώ να καταλάβω πότε θα ξυπνησετε, και θα καταλαβετε ότι δεν θα λυθεί το προβλημα μας αν δεν σκεφτούμε λογικά και πιθανα σενάρια. Να μην δοθεί ουτε σαν συνθετικό το ονομα Μακεδονιά δεν γίνετε, πως αλλιώς θα το καταλάβετε. Παπαλά!Τερμα. Αν εσεις θελετε να το παίξετε Ανδρούτσοι στου Κασίδη το κεφάλι, αυτό δεν προκειται να συμβεί. Όσο πιο γρηγορα καταλάβουμε ότι θα χασουμε το λιγότερο δυνατό σε αυτή την υπόθεση, εάν συνειδητοποιήσουμε γρήγορα καποια πραγματα και όλοι μαζι πιεσουμε συντονισμένα για καποια εφαρμόσιμη λύση, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Σλαβομακεδονια και σλαβομακεδονας και σλαβομακεδονικη γλώσσα είναι μια λύση την οποία πρέπει να έχουμε ως στόχο γιατι μας θίγει το λιγότερο δυνατό εθνικα και μας διαχωρίζει Σλάβομακεδόνες από εκεί και Μακεδόνες απο δω
η αλβανική κοινότητα της γειτονικής χώρας αποτελεί το 25% του συνολικού πληθυσμού της...
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τον όρο Σλαβομακεδονία διαφωνούν κάθετα , εδώ και 20 χρόνια.
η γεωγραφική περιοχή ονομάζεται μακεδονία, εδώ και 26 αιώνες..
ποτέ οι αυτόχθονες κάτοικοι της δεν αυτοπροσδιορίσθηκαν ως σλαβομακεδόνες , παρά μόνο ως μακεδόνες.
το δε κράτος τους ως μακεδονικό εδώ και 50 χρόνια...
αντίθετα γεωγραφική περιοχή ελλάδα δεν υπήρξε ούτε υπάρχει..
υπάρχει μόνο πολιτική περιοχή ελλάδα , με όρια επτάκις μεγενθυμένα...
ή δε ονομασία ελλάδα εμφανίζεται επίσημα μετά το 1826..
πρίν ήταν γκρέτσια, ρουμ μιλιέτ , κ.λ.π
στην οποία περιοχή κατοικούσαν διάφορες εθνότητες, ελληνόφωνες και μη..
τυχόν στρατιωτική εισβολή θα είχε ως αποτέλεσμα καταστροφή υπερπολλαπλάσια της μικρασιατικής...
και της κυπριακής φυσικά...
Φίλε των @08:21’ με αναγκάζεις σε επέμβαση προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας σχετικά με την χρήση του όρου «Ελλάδα». Η Ελλάδα πράγματι ως κρατικό μόρφωμα εμφανίζεται με την απελευθέρωση από τους Οθωμανούς το 1822-23, ως μικρός πυρήνας στην αρχή και στην συνέχεια με τις εδαφικές επεκτάσεις του κράτους, στην σημερινή του μορφή κάπου στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η λέξη και η έννοια όμως Ελλάδα, χρησιμοποιείται από τα Ομηρικά χρόνια, καθότι η εθνοτική συνείδηση των Ελλήνων εκφραζόταν αδιαλείπτως από τότε μέχρι και την επανάσταση του 1821. Το «πας μη Έλλην βάρβαρος» προσδιόριζε επ’ ακριβώς την συνείδηση αυτή και εθνολογικά αλλά και εδαφικά μεταξύ των Ελληνικών φυλών και των αλλόφυλων. Η περιοχή του σημερινού Ελληνικού κράτους, αλλά και πολύ ευρύτερη, αποτελούσε τον φυσικό χώρο των Ελληνικών φυλών και φύλλων, με κοινό πολιτισμό, γλώσσα, θρησκεία και κυρίως συνείδηση. Οι Ελληνικές φυλές ενώθηκαν σε κάθε περίπτωση που υπήρξε απειλή έξωθεν, για να υπερασπίσουν τα εδάφη και τον κοινό πολιτισμό τους. Ο Φίλιππος τους Έλληνες ένωσε, για να μεταφέρει τον Ελληνικό πολιτισμό (με τον Αλέξανδρο) στην Ανατολή, αλλά μελλοντικά και στην Δύση (άλλο αν πρόλαβε ο θάνατος τον στρατηλάτη πριν το επιχειρήσει).Έτσι λοιπόν η περιοχή της Μακεδονίας ανήκε από τα βάθη των αρχαίων χρόνων στους Μακεδόνες, οι οποίοι βεβαίως ήσαν Έλληνες (γλώσσα, θρησκεία, πολιτισμός, συνείδηση, κτλ.). Οι Σλάβοι ήρθαν πολύ πιο πρόσφατα, ως έποικοι επί Βυζαντινής περιόδου, μεταφέροντας την δική τους (άγραφη) γλώσσα και «πολιτισμό». Είναι λοιπόν σαφέστατη η διαφορά μεταξύ των Ελλήνων και των Σλάβων κατοίκων της Μακεδονίας, καθότι οι μεν πρώτοι αποτελούν την αυτόχθονα φυλή του χώρου, ενώ οι δεύτεροι υπήρξαν έποικοι εκ μεταφοράς από τις βόρειες περιοχές της Ευρώπης (Σλαυία). Επίσης σημαντικός αριθμός Σλαβόφωνων Μακεδόνων, είναι Έλληνες που εξισλαμίσθηκαν και «σλαβοποιήθηκαν» γλωσσικά με την βία και τον εξαναγκασμό, σε ανάλογες εποχές και γεωπολιτικές μεταλλάξεις. Όσο για την εκτίμισή σου για το αποτέλεσμα μίας στρατιωτικής εισβολής, την θεωρώ υπερβολική, καθότι σε τέτοιο ενδεχόμενο θα συνυπήρχαν άλλες προϋποθέσεις στο Ελληνικό κράτος, που αν έφθανε στο σημείο να επιχειρήσει στρατιωτική αποκατάσταση των Βαλκανικών ισορροπιών, θα το έκανε εφόσον είχε την πολιτική, οικονομική, αλλά και ψυχική ετοιμότητα για κάτι τέτοιο. Σήμερα δεν τα έχει. Έχει υπεροπλία, πλην όμως αυτή από μόνη της δεν αρκεί. Αύριο όμως ίσως, προς μεγάλη σου θλίψη…
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
Φίλε Λύκιε ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΕΛΛΑΣ ΑΠΕΘΑΝΕ ! Πάρε το χαμπάρι. Με 4 εκατομμύρια ισλαμοαξεστους Αφρικανούς κι Ασιάτες που γεννοβολούν σαν τα κουνέλια και παίρνουν το ένα δικαίωμα (από κοινωνικά έως πολιτικά) όσο εύκολα εσύ παίρνεις ένα κουλούρι στη γωνία χωρίς την παραμικρή υποχρέωση και εκτοπίζουν όχι μόνο από τις δουλειές τους αλλά εν τέλει κι από την ίδια τη χώρα τους Έλληνες, ΕΛΛΑΣ δεν υπάχρει πλέον. Οι δε συμπατριώτες μας εκτός από ελαχίστους πλέον σαν εσένα, εμένα και τους υπόλοιπους συνομιλητές στα blogs της ποιότητας και ιδιοσυγκρασίας του παρόντος, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ! για όλα αυτά. Απόδειξη τούτου οι χρυσές δουλειές στα φανάρια (25-30€ μεροκάματο καθαρό...παίρνεις εσύ τόσα;;;), όλες οι κουζίνες των ταβερνών-εστιατορείων, όλα τα εργαστήρια φούρνων-ζαχαροπλαστείων, όλα τα βενζινάδικα, όλες οι μεταφορικές εταιρείες, όλες οι εταιρείες καθαρισμού κτηρίων και τόσα άλλα παραδείγματα επιχειρήσεων όπου ο μικρομεσαίος κωλοΈλλην κοιτά την προσωπική του πάρτη και απολύει τα "παιδιά" του στην ουσία για να προσλάβει τους αδήλωτους εισβολείς !
Ό,τι και να συζητάτε συνεπώς περί Μακεδονίας, Θράκης και άλλων τμημάτων που θα αποκοπούν όπως απαιτεί ο νέος σχεδιασμός της Παγκόσμιας Χούντας είναι απλά χάσιμο χρόνου, τη στιγμή που Ελληνική ψυχή δεν υπάρχει και η χώρα τελεί υπό κατοχή και υπό εθνικοθρησκευτική και πολιτιστική αλλίωση.
Αν δεν βρεθεί επειγώντος κάποιος σαν τον Πούτιν να επιβάλει την κάθαρση σε όλους τους τομείς σε αυτή τη χώρα κι από Ελλαδιστάν να ξαναγίνουμε Ελλάδα, προβλέπω ούτε την Πελοπόννησο να μη μας αφήνουν.
Κατά τα άλλα πιστεύω πως τα Σκόπια όχι απλώς δεν πρέπει να τα αναγνωρίσουμε, αλλά να τα οδηγήσουμε και σε εξαφάνιση. όλα τα μυστικά κονδύλια που πετάγαμε στην ανοικοδόμισή τους έπρεπε να πηγαίνουν σε υποκινηση των Αλβανών να τους διαλύσουν με αντάλλγμα να ξεχάσουν τις Τσαμουριές και τις λοιπές δικές τους παπαριές. Αλλά για να παίξεις τέτοια χοντρά διπλωματικά παιχνίδια έπρεπε να έχεις ηγήτορες με @@@δια κι όχι @@@δια ηγήτορες ! Αν πάντως σόνει και ντε πρέπει να συμβιβαστούμε το Σλαβομακεδονία με ταυτόχρονο ορισμό ώς Σλαβικής-Βουλγαρικής της γλώσσας και εθνότητας είναι το καλύτερο γιατί διασαφηνίζει ότι δεν είναι Μακεδόνες και δεν κόπτεται ώσετ να μείνει σκέτο Μακεδονία. Κι αυτό όχι γιατί το είπε φυσικά ο Κεμαλιστής Μπουτάρης, ο οποίος είναι άλλο ένα κραυγαλέο παράδειγμα του πόσο έχει σαπίσει ο Έλληνας ώστε να φτάσει στο σημείο να τον εκλέξει δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Φίλτατε συνέλληνα των @ 10:31’, έχεις απόλυτο δίκαιο στην περιγραφή της κατάστασης των Ελλήνων σήμερα και αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ στο προηγούμενο σχόλιό μου. Βέβαια είναι μοιρολατρικό και φυγόπονο να περιμένουμε αδρανείς τον «από μηχανής θεό» (τύπο Πούτιν), αλλά θα πρέπει να εφαρμόσουμε το «συν Αθηνά και χείρα κίνει»! Η αφύπνιση των Ελλήνων είναι γεγονός, αλλά ακόμη το ποσοστό των συνειδητά αφυπνισμένων είναι μικρό. Υπάρχει όμως και η αναγκαστική (υποσυνείδητη) αφύπνιση Ελλήνων, που λειτουργεί από αυτόματους μηχανισμούς άμυνας και επιβίωσης των πατρώων κεκτημένων όταν π.χ. νοιώθουν βιωματικά την εξώθησή τους από τον φυσικό τους χώρο από εισβολείς-ξένους, τον ηθικό και πολιτισμικό τους εξοβελισμό από κατώτερες πολιτισμικά ορδές ανθρώπων, που απρόσκλητοι ήρθαν να μας αλλοτριώσουν. Το «κλίμα» είναι σχεδόν έτοιμο, και αρκεί μία σπίθα για την έκρηξη. Ο κίνδυνος είναι ότι το «σύστημα» το έχει προβλέψει κι αυτό και φροντίζει τώρα ώστε το πολιτικό κενό που δημιουργείται, να πληρωθεί από διορισμένο ηγέτη με πρόσωπο «Πούτιν» (που όλοι περιμένουν), ο οποίος όμως θα εξαπατήσει και πάλι τον πατριωτισμό των Ελλήνων, για να προωθήσει από άλλη οδό τα σιωνιστικά σχέδια. Εδώ παίζεται και το παιχνίδι… ποιος θα καταφέρει δηλαδή να προτάξει τον «Πούτιν» του, αυτοί ή εμείς… Στο παιχνίδι-πόλεμο αυτό, μας «έκαψαν» τον Βγενόπουλο όταν κάηκαν τα τρία άτομα στην Μαρφίν. Ο πόλεμος συνεχίζεται σε μυστικό επίπεδο. Την ιδέα σου περί «εξαφάνισης» των Σκοπίων, απέρριψε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης όταν ετέθη από Αλβανούς και Βουλγάρους τότε που αυτό μπορούσε να γίνει… Τώρα τα σιωνιστικά σχέδια είναι άλλα για τα Σκόπια και η ευκαιρία χάθηκε πια! Η πρόσφατη εκλογή Μπουτάρη και Καμίνη, είναι μέσα σε αυτά. Οψόμεθα και αναμένουμε την στιγμή «Χ»…
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΥΚΙΟΣ.
@8.21 Νομίζω φίλε μου οτι ο Λυκιος τα ειπε ολα οσον αφορα στον ορο Ελλας (Ευγε Λυκιε!). Ενα σχόλιο μόνο. Οι Αλβανοί οντως τωρα θα τσινισουν με το προθεμα "Σλαβο-" και πισω απο τους Αλβανους των σκοπιων θα προσπαθήσουν να κρυφτούν οι σλαβοι των σκοπίων. Το 91-92 ομως μπορουσαμε να επιβαλλουμε ταχιστα με διαπραγματευσεις το Σλαβομακεδονία διότι οι μεν απανταχου Αλβανοί (και το κρατος της Αλβανίας) ηταν διαλυμενοι και λιμοκτονούντες η δε σκοπιανή ηγεσία (Γκλιγκόρωφ) παραδεχονταν οτι ηταν Σλάβοι. Αλλα βλεπεις το 91-92 ξυπνήσαμε ως κωλοἐθνος απο εναν λἠθαργο 40 ετων και απο κει που τους αναγνωριζαμε (εστω στο πλαισιο ομοσπονδιας) ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" πηγαμε στο αλλο ακρο (καθολου Μακεδονία) και θελαμε και να το κερδισουμε αναιμακτα. Εμ δεν γινονται ετσι οι δουλειές πατριωτες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟσον αφορα στο πολεμικό σεναριο η αληθεια ειναι οτι οντως ειναι ρισκο αλλα τοτε (το 91-92) ηταν πολυ πολυ μικροτερο ρισκο μια και τοτε η Τουρκια ηταν οικονομικα στην θεση που εμεις ειμαστε τωρα ενω και η Βουλγαρια λιμοκτονούσε.
Αλλα για να κανεις πολεμο θες ενωμενο Λαο και Ηγεσια και εγχυρια τεχνολογια-επιμενω (σε αυτην την εγχώρια στρατιωτική τεχνολογία βασιζεται ο Πουτιν και κανει χοντρο παιχνίδι και μπραβο του). Αλλα τοτε ο Αντρικος σκεφτοταν πιο πολυ τα μπουτια της Μιμης ένω ο Κούφακλας μια ζωή τοπαιζε σιγουράς (ειχε κ την ρετσινια του Αττίλα-2). Βεβαίως και ο Μητσοτακης δεν ηταν επ'ουδενί υπερ του πολεμικου σεναρίου(ουτε και ο μετεπειτα προδοτάκος). Ηταν λάθος ολοι τους τοτε κατα την γνωμη μου.
Αν με ρωτησεις πιστευω οτι και σημερα ακομη θα μπορουσαμε να επιβάλλουμε/κερδισουμε σε διαπραγματευσεις το Σλαβομακεδονία παρα τις αντιρρησεις των Αλβανών εκμεταλλευόμενοι το μισος μεταξύ σλάβων και αλβανων στα σκοπια.
Αυτο που λιγο με αναθαρρύνει επισης ειναι οτι αν καποιος υποστηριζε το 91-92 το "Σλαβομακεδονία μεσω διαπραγματευσεων" θεωρείτε απο ολους τους μακδενομαχους του καναπέ προδότης και ενδοτικός ενω σημερα δεν ισχύει αυτό.
ΝΕΑΡΧΟς
Φιλε των 10.31, ειμαι 41 ετων και 16 χρονια μεταναστης. Εφυγα απο την χωρα των δασυτριχων του Κουτσογιωργα πολιτών γιατι επρεπε να φιλησω κατουρημενες ποδιές και να παιρνω φιπες αβερτα εαν ηθελα να "ανέβω". Μεταναστης ων λοιπόν επέτρεψε μου να σου πω οτι συμμεριζομαι απολυτως τον προβληματισμό και τον θυμό σου. Κατανοητός και δικαιολογημένος.
ΑπάντησηΔιαγραφήὈμως: φταίνε οι μεταναστες αυτοι καθαυτοί ή (και παλι) η απουσία οργανωμενου κρατους με σκληρα εφαρμοζόμενη μεταναστευτικη πολιτικη; Το μπουρδελον ονοματι "Η Ευρυπυγος Ελλας" φταίει διοτι δεν εφαρμοζει τον νομο. Δεν εχει 20 χρονια τωρα φτιαξει ενα συστημα που εντος 8-12 εβδομάδων ξεσκαρταρει ποιοι οντως κυνηγουνται και θα παρουν ασυλο και ποιοι θα επιστρεψουν. Επισης εδω, σε αυτην εδω την χωρα, εαν μπεις λαθρα διατηρουν το δικαιωμα να σε ξανασουταρουν πισω χωρις δευτερη σκεψη. Απλα πραγματα: κυριε θες να ερθεις σε μια χωρα; ελα σαν άνθρωπος οχι σαν μαϊμου σκαρφαλωμενη σε νταλικες ή στις ροδες αεροπλανων (εχει γινει και αυτο) Ενα αλλο επισης θεμα: παρανομησες εστω και μια φορα; σουτ πισω (οχι πληρωμενες διακοπες στις φυλακές) και μην τυχον και ξαναπατησεις το ποδι σου εδω τσογλανι. Ενα τριτο: οι Αυστραλοί εχουν point-system για την μεταναστευση: εχεις πτυχιο, κατι; παρε 10 ποντους. Δεν ξερεις να γραφεις το ονομα σου στην γλωσσα σου; 0 ποντους. Δεν γνωριζεις καθολου εγγλεζικα; 0 ποντους. Και επισης δημοσιευουν ποσους μεταναστες θεωρουν οτι χρειαζονται ανα ετος και ανα επαγγελμα (ας πουμε). Αυτα ειναι κρατη. Εμεις ειμαστε συνδιασμος παιδικης χαράς και μπουρδελου. Συμπερασμα: θεσπιση πρακτικων και τἰμιων για ολους νομων και εφαρμογη τους! end of the story. Αλλα βεβαια μετα να παει ο τσογλαναράς ο ελληνἀρας να μαζεψει τις ελιές στην Καλαματα και τα σταφυλια στο Ηράκλειο, ετσι;
Και κατι τελευταιο: εαν συνεχισει να αυξανεται τοσο ανεξελεγκτα ο αριθμος των λαθρομεταναστων η εκρηξη θα επελθει οταν η δυτερη γενια τους θα διεκδικησει δουλεια, μορφωση οχι απαραιτητα ελληνικη και οταν οι πιο μορφωμενοι απο αυτους θα αρχισουν να παιρνουν οχι τις χειρωνακτικές αλλα τις "καλές" δουλειές απο τα παιδιά της μεσαιας ταξης. Εκει να δεις τι θα γινει...κολαση!
ΝΕΑΡΧΟς