Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Ανεξήγητο "φαινόμενο" ο ΓΑΠ ακόμη και για τους "συντρόφους" του.!

Αν υποθέσουμε ότι υπάρχει μία ομάδα ειδικών στην ανάλυση του φαινομένου ΓΑΠ, ανθρώπων που έχουν παρακολουθήσει τη διαδρομή του και γνωρίζουν τον "κώδικά" του, τότε μπορούμεβάσιμα να συμπεράνουμε ότι οι γκουρού του παπανδρεϊσμού βρίσκονται πλέον σε αδιέξοδο.
Στενοί συνομιλητές του πρωθυπουργού και πρόσωπα που βρίσκονται δίπλα του δέκα χρόνια και βάλε δεν μπορούν πια να δώσουν εξήγηση στο χαοτικό τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης που φέρει την σφραγίδα του. Παλαιοί και νεότεροι "παπανδρεϊστές" αναρωτιούνται "πού το πάει", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην το πηγαίνει πουθενά, αλλά να παρασύρεται ο ίδιος από το κύμα και να οδηγεί σε περιπέτειες τη χώρα χωρίς να έχει πλήρη συναίσθηση ότι χάθηκε ο έλεγχος του πηδαλίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κοσμοπολίτης, λάτρης της διπλωματίας κορυφής, εξωστρεφής και μυημένος στα μυστικά της πράσινης ανάπτυξης, ομπαμικός και παγκοσμιοποιημένης πολιτικής λογικής, επιρρεπής σε ξένες επιρροές, αποστασιοποιημένος από τον ελληνικό τρόπο σκέψης, υγιεινιστής, αθλητικός τύπος, εγκρατής και μεθοδικός, μαθημένος στις αυλές και στο διαίρει και βασίλευε.
Αυτές οι διαπιστώσεις δεν αρκούν για να εξηγήσουν το πώς κατάφερε να δημιουργήσει μία κυβέρνηση-μαμούθ που παράγει κυρίως προβλήματα και όχι λύσεις, να προκαλέσει καταστάσεις εσωκομματικής ανθρωποφαγίας και βαθύτατου συντροφικού μίσους, να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ μακριά από τις ιστορικές του καταβολές και τις ιδεολογικές του ρίζες, να αφήσει τη χώρα στα δόντια του ΔΝΤ χωρίς να εξασφαλίσει εγγυήσεις επιβίωσης μετά τη σκληρή δοκιμασία.
Ακόμη και οι εμπειρότεροι των "παπανδρεϊστών" έχουν τις ερωτήσεις και δεν βρίσκουν τις απαντήσεις…

zoomnews
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου