Μπορεί τώρα να σωθούμε οικονομικά αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει και για την σωτηρία της κοινωνίας.
Καταιγιστικές ήταν οι εξελίξεις τις τελευταίες ημέρες. Πραγματικά το πολιτικό σύστημα ταρακουνήθηκε. Τα γεγονότα ήταν πάρα πολλά! Φτάσαμε τελικά στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Πώς όμως φτάσαμε και τι πρέπει να...την ακολουθήσει;
Προ της επιλογής Παπαδήμου οι Παπανδρέου – Σαμαράς έφτασαν να προτείνουν τον κ. Πετσάλνικο για Πρωθυπουργό. Επρόκειτο πραγματικά για μία επιλογή που εκνεύρισε τους πάντες!!! Ο κόσμος βιώνει την κρίση καθημερινά στο πετσί του και οι Παπανδρέου – Σαμαράς θεώρησαν ότι ένας πολιτικός του «βεληνεκούς» του Πετσάλνικου θα μας έβγαζε από την κρίση και θα λάμβανε ουσιαστικές αποφάσεις! Οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ οργανώθηκαν και απείλησαν με παραίτηση.
Πριν από την απειλή παραίτησης των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ομάδα Βουλευτών της ΝΔ είχε κινηθεί ανάλογα για να πείσει τον κ. Σαμαρά να συνεργαστεί και να βγει η χώρα από το πολιτικό αδιέξοδο. Η άλλη διέξοδος, οι δημοκρατική διαδικασία των εκλογών, είχε απορριφθεί. Ο Σαμαράς είχε σηκώσει ψηλά την αντί-μνημονιακή ρητορική και τώρα υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση. Βέβαια το εσωτερικό της ΝΔ ακόμα βράζει!!
Κατά την διάρκεια των γεγονότων από την πλευρά του Παπανδρέου έγιναν και προβοκάτσιες. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς η ανακοίνωση από το Μαξίμου ότι ο Παπαδήμος θέτει όρους. Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε ότι δεν έθεσε κανέναν όρο σε πολιτικό αρχηγό. Δεν είχε καμία συναίσθηση ο Παπανδρέου της κατάστασης. Ο πρώην Πρωθυπουργός, τον οποίο ο Σαρκοζί χαρακτήρισε «τρελό» και «καταθλιπτικό» είχε χάσει την αίσθηση των πραγμάτων!
Ο κ. Καρατζαφέρης από την άλλη απεχώρησε από την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών κατηγορώντας τους Σαμαρά – Παπανδρέου – Παπούλια για πολιτικά παιχνίδια. Η κίνηση αυτή όπως όλοι αναγνώρισαν εκ των υστέρων ήταν προμελετημένη. Ο Καρατζαφέρης εξάλλου ως καναλάρχης και εκδότης ξέρει πολύ καλά τα μιντιακά κόλπα!
Όλοι δηλαδή συμμετείχαν σε ένα παιχνίδι, χωρίς να ενδιαφέρονται καθόλου για τις συνέπειες των ενεργειών τους στην αξιοπιστία της χώρας. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλος, σωστά μίλησε για κατάντια του πολιτικού συστήματος.
Αυτό που έγινε φανερό είναι ότι τελικά λείπει από την χώρα ένας πολιτικός με όραμα. Όλοι φωνάζουν και τελικά όταν πλησιάσει η «καρέκλα» όλοι γρήγορα κάθονται σε αυτήν. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να διασύρεται διεθνώς και οι πολιτικοί αρχηγοί να παίζουν για το ποιος θα χάσει λιγότερα στο πολιτικό παιχνίδι.
Δεν υπάρχει κάποιος να κινητοποιήσει τον κόσμο ή τουλάχιστον να του δείξει το φως. Μην γελιόμαστε τα κατορθώματα της νέας κυβέρνησης θα είναι περιορισμένα αλλά από την άλλη ικανά να μας εξασφαλίσουν την επιβίωσή μας, μέσω της έγκρισης των δανείων.
Δυστυχώς ο νέος Πρωθυπουργός δεν φαίνεται να μπορεί να εμψυχώσει τους Έλληνες. Δεν έχει πολιτικές ικανότητες, κάτι το οποίο δήλωσε ευθύς εξαρχής. Είναι ένας άνθρωπος για μία μεταβατική κυβέρνηση.
Εάν ωστόσο πετύχει, κάτι που όλοι το ευχόμαστε, καλό θα ήταν το έργο του να συνεχιστεί. Να επικουρηθεί και από άλλους που μπορούν να προσφέρουν στο Έθνος, στους Πολίτες, που μπορούν να δώσουν όραμα και ελπίδα. Και τότε η σύγκριση με τα παλαιά κόμματα θα είναι καθοριστική. Ο λαός θα κρίνει ποιος θα τον πάει μπροστά και ποιος θα τον ξαναβυθίσει στον κομματισμό.
Εξάλλου καθώς φαίνεται τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αυτήν την σύγκριση φοβούνταν και για αυτό στην αρχή προτίμησαν ανθρώπους που καμία δυνατότητα δεν είχαν να μας βγάλουν στο φως. Λειτούργησαν με τακτική και υστεροβουλία.
Πρέπει στις επόμενες εκλογές να βρεθούν προσωπικότητες και πολιτικοί σχηματισμοί οι οποίοι θα έχουν ως σκοπό τους την ανασύνταξη του Έθνους. Το να σωθούμε από την χρεοκοπία είναι ελπίδα όλων μας αλλά το να σωθούμε ως κοινωνία είναι καθήκον όλων μας. Πρέπει να συμμετέχουν οι πολίτες στην διακυβέρνηση της χώρας. Οι τρόποι και οι εναλλακτικές υπάρχουν και πρέπει πλέον να εφαρμοστούν. Ο πολίτης να είναι μέρος της πολιτικής και να μην βρίσκεται απέξω.
Μπορεί τώρα να σωθούμε οικονομικά αλλά κάποιος πρέπει να φροντίσει και για την σωτηρία της κοινωνίας. Οι πολιτικές πρέπει να εκφράζουν τους πολίτες και όχι κάτι γενικό. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Δεν χρειάζεται επανάσταση αλλά η υιοθέτηση μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών και η εφαρμογή των ήδη ισχυόντων νόμων.
udemand
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου