Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Εδώ ο κόσμος καίγεται, ο Γιωργάκης πάει στις Κάννες!

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προσεκλήθη και θα παραστεί αύριο στη Σύνοδο του G20 στις Κάννες, όπου στο περιθώριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση (δείπνο εργασίας) για την Ελλάδα, στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της...Γαλλικής Δημοκρατίας, Νικολά Σαρκοζί, η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και επικεφαλής της Ευρωζώνης, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.
Επειδή η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη χώρα και τα συμφέροντά της, η ομιλία του Πρωθυπουργού στη συζήτηση επί της πρότασης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη.
Επίσης, ανακοινώθηκε αρμοδίως ότι ο Πρωθυπουργός, είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Συζήτησαν για τις εξελίξεις, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε και για την πρωτοβουλία του σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη η απόφαση της Συνόδου Κορυφής και η συμφωνία για το χρηματοδοτικό πρόγραμμα να γίνουν κτήμα του λαού προκειμένου να συμβάλλει στην προώθηση των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα και τόνισε ότι η διαδικασία αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ισχυροποίηση της χώρας στην Ευρωζώνη και διεθνώς. Η Καγκελάριος Μέρκελ εξέφρασε, κατά το Μέγαρο Μάξιμου, την κατανόησή της και υπογράμμισε ότι καταλαβαίνει τις εξελίξεις στη χώρα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου