Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Λ.Παπαδήμος σε Α.Σαμαρά: "Δεν θέτω όρους" - ΠΑΣΟΚ: "Όχι, θέτει όρους"!

"Με κομμένη την ανάσα" η χώρα περιμένει σήμερα την σύσκεψη των τριών αρχηγών και την επιλογή του νέου πρωθυπουργού, ενώ έχουν μεγιστοποιηθεί οι πιέσεις για τον Λ.Παπαδήμο. Πλέον το νέο σενάριο είναι ότι δεν έχει τεθεί κανένας όρος από το Λ.Παπαδήμο και συνεπώς παύει να υπάρχει το εμπόδιο για την αποδοχή του από τον Α.Σαμαρά, ο οποίος δεν επρόκειτο να δεχθεί από τα συμφωνημένα "ούτε πόντο πίσω".
Ο Λ.Παπαδήμος μίλησε στο τηλέφωνο με την Α.Σαμαρά και ...
τον διαβεβαίωσε ότι δεν θέτει κανένα όρο για να αναλάβει πρωθυπουργός.
Όμως πριν λίγο στην κρατική τηλεόραση ο δημοσιογράφος Δ.Μποτώνης και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι από το περιβάλλον του Γ.παπανδρέου, επιμένουν ότι "Όροι υπάρχουν συγκεκριμένοι από τον Παποαδήμο"
Βέβαια, τυχόν αποδοχή του Λ.Παπαδήμο από τον Α.Σαμαρά, δεν δεσμεύει σε τίποτα μια κυβέρνηση υπό τον Λ.Παπαδήμο να λειτουργήσει και πέρα από τις 19 Φεβρουαρίου με την στήριξη των Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ. Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι που θα έχει κρθεί το θέμα της κρατικοποίησης των τραπεζών.
Αν ο Α.Σαμαράς δεχθεί σήμερα τον Λ.Παπαδήμο θα έχει κάνει μια μεγάλη δρασκελιά προς το κενό και ως Έλληνας ηγέτης και ως κόμμα και ως ηγέτης του κόμματος. Αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι θα έχει αποδεχθεί αυτόν που του επέβαλαν, όχι βέβαια στο όνομα της διάσωσης της χωρας, αλλά των τραπεζιτών...  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου