Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Σε... αναμμένα κάρβουνα οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία Παπανδρέου

Ταραχή και δυσαρέσκεια προκαλεί και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η έμμεση προτροπή του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή για μετάθεση του χρόνου των εκλογών προς τα πίσω και, συνεπώς, και του χρόνου έναρξης της διαδοχής του στο κόμμα.
«Η συνεχής έκκληση για εκλογές έχει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα. Την βλάπτει. Κανείς μας δεν ξέρει σε τι πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον θα βρεθεί η Ευρώπη τους επόμενους μήνες. Πιστεύω ότι θα... ξεπεράσει την κρίση. Αλλά θα περάσει δύσκολα το επόμενο χρονικό διάστημα. Το πιο σωστό, το πιο υπεύθυνο είναι να υπάρχει Κυβέρνηση ευρύτατης συνευθύνης, για να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο, αντί να είναι κλειστή η Βουλή σε μια κρίσιμη συγκυρία» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Παράλληλα, η εκλογική αναμέτρηση ήδη φέρνει την Κυβέρνηση και τους Βουλευτές σε προεκλογικές πιέσεις. Δύσκολες αποφάσεις θα αποφεύγονται, ενόψει των επικείμενων αναμετρήσεων με συνυποψηφίους. Λογικά και οι Υπουργοί, και οι Βουλευτές, θα σκέφτονται τις περιφέρειές τους, ενώ πρέπει να αφοσιωθεί η Κυβέρνηση στο έργο της, που είναι εθνικής σημασίας».
«Αν αυτά πιστεύει ο Γιώργος για τις εθνικές εκλογές, φανταστείτε τι πιστεύει και πώς θα ενεργήσει για τις εσωκομματικές εκλογές, που θα αναδείξουν τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» έλεγαν χθες κορυφαίοι υπουργοί, καθώς η ομιλία του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή ενίσχυσε τις αμφιβολίες τους για το εάν και πότε θα ανοίξει τις διαδικασίες της διαδοχής.
defencenet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου