Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου: "Να στηθούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας έως και τις στήλες του Ολυμπίου Διός"

Να στηθούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας έως και τις στήλες του Ολυμπίου Διός ζητά ο πρώην μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, στις οποίες θα πρέπει να κρεμαστούν υπουργοί, εισαγγελείς, ιεράρχες και δημοσιογράφοι.
Σε δηλώσεις του στο traveltimes.gr ο Χρυσόστομος υποστήριξε πως για να βρεθεί διέξοδος από τη σημερινή κατάσταση: "θα πρέπει να φτιαχτούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας ως τις... στήλες του Ολυμπίου Διός ώστε να κρεμαστούν: ένας δεσπότης, ένας εισαγγελέας, ένας υπουργός, ένας μηχανικός, ένας γιατρός, ένας εφοριακός, ένας πανεπιστημιακός , ένας από κάθε σινάφι και πέντε δημοσιογράφοι. Η Εκκλησία κρέμασε ένα δεσπότη. Οι άλλες θέσεις περιμένουν τους υπόλοιπους".
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ρόλο της εκκλησίας εν μέσω κρίσης επισημαίνοντας πως η εκκλησία «κάνει ό,τι μπορεί, αλλά δεν έχει να δώσει πολλά», ενώ δήλωσε αντίθετος σε κάθε προσπάθεια εμπλοκής της στην πολιτική. Ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό» την κυβέρνηση, ενώ για τους «δανειστές μας» είπε: «γιατί να μην υπάρχουν εγγυήσεις. Σου δίνουν χρήματα και πρέπει να τηρήσεις κάποιους όρους. Πρέπει να δεσμευτείς ότι θα τα επιστρέψεις».

Σωστό το "μαζί τα φάγαμε"

Ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου τόνισε πως συμφωνεί και με την περίφημη φράση "μαζί τα φάγαμε" του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου και προσθέτει: "όταν κάποιος δημόσιος λειτουργός παίρνει μίζα για να καλύψει μια παρανομία για κάποιον για παράδειγμα που χρωστάει στην εφορία, και έχει κάλυψη πολιτική γι΄ αυτό, αυτός δεν έχει συμμετοχή στο φαγοπότι";

Παλιά καραμέλα χαρακτήρισε τον διαχωρισμό κράτους – εκκλησίας ο κ. Χρυσόστομος ενώ εκτιμά πως η Πολιτεία και όχι η εκκλησία είναι αυτή που κωλυσιεργεί. "Να θυμίσω σε όλους ότι όταν κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε θέσει ζήτημα χωρισμού Εκκλησίας –Κράτους στον τότε αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ, τότε αυτός (ο Σεραφείμ) του απάντησε: Αν θέλετε το συζητάμε τώρα. Ο Καραμανλής όμως δεν το συζήτησε. Εγώ πολλές φορές το έχω πεί ότι η Εκκλησία θα πρέπει μόνη της να θέσει το ζήτημα του χωρισμού. Όμως το θέμα δεν έχει ανοίξει από μια αδικαιολόγητη φοβία. Στη φοβία και την ανασφάλεια που νιώθει ο καθένας από μας οφείλεται αυτή η μη αντιμετώπιση του θέματος. Εκτίμηση μου είναι ότι η πολιτεία δεν θα ανοίξει το θέμα γιατί είναι αυτή που νομοθετεί τα πάντα για την Εκκλησία, από την εγκατάσταση του μητροπολίτη, ως τον διορισμό παπάδων. Ποιος θα απεμπολήσει αυτά τα δικαιώματα;" καταλήγει.

Τέλος, ο Χρυσόστομος χαρακτήρισε τον Γ. Παπανδρέου ευγενή, ενώ για τον Αντώνη Σαμαρά σημείωσε πως έχει τις προϋποθέσεις να πετύχει: "Έχω γνωρίσει και τους τρεις Παπανδρέου. Τον Γεώργιο, τον Ανδρέα και τον Γιώργο. Μπορώ να πω ότι και οι τρεις ήταν ευγενείς και με καλές προθέσεις. Αλλά πολλές φορές οι συγκυρίες δεν είναι υπέρ των καλών προθέσεων. Κάποιες φορές χρειάζεται να χτυπήσεις και το χέρι στο τραπέζι. Παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το έκανε αυτό σε αντίθεση με τον νεότερο".

2 comments:

  1. Τι λέει βρε το άτομο!!!!! Πάντα προκλητικός ήταν. Δεν τον ρωτήσαμε για τη γνώμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ;
    ΤΙΣ ΒΡΩΜΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ ΤΙΣ ΞΕΧΑΣΕ;;;
    ΠΑΧΥΔΕΡΜΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή