Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Α. Σαμαράς διαψεύδει Λ.Παπαδήμο: "Ποια σύγκλιση; Διαφωνήσαμε σχεδόν σε όλα"!

Τελείως διαφορετικό κλίμα και σίγουρα όχι "απόλυτη σύγκλιση" μεταφέρει ο Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Λ. Παπαδήμο, αναφορικά με την απάντηση των πολιτικών αρχηγών σε ότι αφορά την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στην τρόϊκα (τα περί 13ου και 14ου μισθού και μισθολογικών θεμάτων είναι για τους ιθαγενείς που δεν καταλαβαίνουν περί τίνος πρόκειται. Η πραγματικότητα έχει να κάνει με την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και... την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας και την εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών της πηγών από τους ξένους).

Ο Α. Σαμαράς ισχυρίζεται - όπως αναφέρουν ο διαρροές που κάνει - ότι "Διαφωνήσαμε σε πολλά και με τον Λ.Παπαδήμο και με τους άλλους αρχηγούς". 

Πού εντοπίζει τις διαφωνίες:
  • Δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψει κανένα πολιτικό κείμενο δεσμεύσεων, επιμένει ότι η μόνη εξουσιοδότηση που μπορεί να δοθεί στον κ. Λουκά Παπαδήμο είναι να κάνει διαπραγμάτευση σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
  • Δεν συμφωνούμε με την τοποθέτηση επιτρόπου-"αντιβασιλέα".
  • Δεν συμφωνούμε με μέτρα που προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού.
  • Δεν συμφωνούμε με την περίληψη μέτρων που να εκχωρούν εθνικούς πόρους εκ των προτέρων προκειμένου να αποπληρωθούν τα δάνεια. 
  • Είμαστε κατά της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και αντιπρότεινε μία σειρά ισοδύναμα μέτρα που θα έχουν το ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα όπως υποστήριξε με την περικοπή. 
Μεταξύ αυτών ανέφερε:
  1. Οι προσλήψεις στο δημόσιο από ένα προς πέντε να γίνουν ένα προς δέκα
  2. Μεγαλύτερη μείωση στις προσλήψεις συμβασιούχων στο δημόσιο από το 10% σε 20%
  3. Καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης 
  4. Έλεγχο στις συντάξεις “μαιμού”
  5. Αύξηση των εσόδων του δημοσίου από τις άδειες και την λειτουργία του ηλεκτρονικού τζόγου και των νέων τυχερών παιχνιδιών.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε κατά την διάρκεια της σύσκεψης έντονες επιφυλάξεις για την μείωση του κατώτερου μισθού υποστηρίζοντας ότι μειώσεις μισθών χωρίς πτώση των τιμών δεν οδηγεί σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. 

Έγινε όμως και γενικότερη συζήτηση για την λειτουργία της κυβέρνησης και ο A. Σαμαράς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου είναι μία "μεταβατική κυβέρνηση και θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μεταβατική και να μην εκφεύγει του ειδικού σκοπού της που έχει συναποφασιστεί". Είπε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και έφερε το θέμα που προέκυψε πρόσφατα στην δικαιοσύνη με τους εισαγγελείς, καθώς επίσης το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις, τις κρίσεις στα σώματα ασφαλείας αλλά και τους διορισμούς γενικών διευθυντών". Θέμα ιδιαίτερο κρίσιμο για την δημόσια διοίκηση.

Ο Α. Σαμαράς διέψευσε κατηγορηματικά ότι δόθηκε γενική πολιτική εξουσιοδότηση στον Λ.Παπαδήμο για να διαπραγματευθεί κατά το δοκούν και αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό που είπε ο τραπεζίτης-πρωθυπουργός, κατά το "διάγγελμά" του.

defencenet

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου