Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Γενικευμένη κατακραυγή κατά των βουλευτών του Pasok

Το επεισόδιο κατά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σε μπαρ στο Παγκράτι, ακολούθησε ένα εξίσου άσχημο συμβάν στη Λειβαδιά, με στόχο τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασιλική Τσόνογλου. Η τελευταία, είχε τη φαεινή ιδέα, να μεταβεί σε εστιατόριο της Πλατείας Μητροπόλεως, όπου όταν έγινε αντιληπτή, προπηλακίστηκε από παρέα νεαρών, δεχόμενη οχετό πεζοδρομιακών ύβρεων αλλά και αυγά. Και φυσικά, όπου φύγει-φύγει...
 Δεν θα μπω στη λογική να αποδοκιμάσω ή να επιδοκιμάσω. Σαφώς και όλα τα... παραπάνω, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα και είναι ισοπεδωτικά. Θα ήταν πχ καλύτερο και πιο πολιτισμένο, όταν εμφανίζονται κάπου οι μνημονιακοί, ο κόσμος να σηκώνεται να φεύγει, εξηγώντας στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης, ότι όσο επιτρέπουν την είσοδο σε όσους πρόδωσαν το λαό, θα μένουν με άδεια μαγαζιά.

Έτσι, για να μην τους επιτρέπεται η είσοδος εξ αρχής. Μόνο αυτά, όσον αφορά τα όσα έγιναν. Από εκεί και πέρα όμως: ειδικά οι βουλευτές της περιφέρειας, οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι απλά, δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητοι.

Σε μια χώρα όπου πλέον οι καταγεγραμμένοι άνεργοι, αγγίζουν το ένα εκατομμύριο, σε μια χώρα όπου η ανεργία σε συγκεκριμένες περιοχές αγγίζει το 50%, είναι τουλάχιστον πρόκληση να εμφανίζονται δημόσια όσοι προκάλεσαν την κατάρρευση της χώρας, ρίχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες στην απόγνωση.

Για να μην κοροϊδευόμαστε, όσοι ψήφισαν και υπερασπίστηκαν δημόσια το μνημόνιο, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για αυτή την κατάσταση. Η δε προαναφερόμενη κυρία, δεν προήλθε από πολιτική παρθενογένεση. Είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ από το 1975, έχει εκλεγεί δημοτική & νομαρχιακή σύμβουλος, έχει διατελέσει αντινομάρχης αλλά αντιπρόεδρος επί των ημερών του Αντρέα στο νοσοκομείο της πόλης.

Με λίγα λόγια, δεν είναι άγνωστη εκεί όπου πολιτεύεται, το αντίθετο. Και δεν σταμάτησε στιγμή να στηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε στην Άμφισσα τον Μάιο του 2012, ισχυριζόμενη ότι: ο ΓΑΠ τόλμησε να κάνει αυτό που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος:

"Τα μέτρα είναι πράγματι επώδυνα για τους πολίτες, πλην όμως ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι το ΠΑΣΟΚ παρά την λήψη αυτών των μέτρων δεν χάνει το σοσιαλιστικό του πρόσωπο", είπε τότε κλείνοντας την ομιλία της. 
Ε, αφού διαβεβαίωσε ο "λεφτά υπάρχουν", τότε...

Είναι παραπάνω από σαφές ότι έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες. Και δεν το γράφω αυτό χαιρέκακα ή από μισαλλοδοξία, έναντι ενός κόμματος που εξέφρασε στη χώρα μας ό,τι χειρότερο. Το γράφω αυτό με επίγνωση ότι οι λογικές και οι πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, συμπαρέσυραν ΟΛΟ το πολιτικό μας σύστημα, προκαλώντας του ανήκεστο βλάβη.

Το χειρότερο όμως είναι ότι αποπειράθηκαν να εξοντώσουν την κοινωνία, με μέτρα απεχθή και υπέρ τρίτων. Ας κάτσουν λοιπόν τώρα στη γωνία τους. Διότι, δεν μπορούν να έχουν το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. 
Έφταιξαν και πρέπει να πληρώσουν.
Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου