Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Καλώς να ορίσουν οι 160 Γερμανοί εφοριακοί στην Ελλάδα.!

Δείτε εικόνα των Ελληνικών ΔΟΥ. 
Δείτε την απόλυτη κατάντια και την ξεφτίλα του Ελληνικού "κράτους".
Αυτά είδαν (και άλλα περισσότερα) οι Γερμανοί και αποφάσισαν ότι πρέπει οπωσδήποτε να βάλουν "χέρι" σ' αυτό εφοριακό σκουπιδαριό, αποτέλεσμα της ..."εργατικότητος" των δημοσίων οικονομικών κηφήνων.
Η Ελλάδα μπρος σ' αυτή την κατάσταση και προκειμένου να αντιμετωπίσει την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στις Ελληνικές ΔΟΥ δεν είναι αρνητική στην... παροχή γερμανικής τεχνογνωσίας κάτω από την ελληνική διοίκηση. 
Λάθος μέγα. Υπό Γερμανική διοίκηση πρέπει να δουλέψουν οι Ελληνικές ΔΟΥ, μπας και σταματήσει επιτέλους η απίστευτη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άτυχοι συναλασσόμενοι μ΄αυτά τα δημόσια κηφηναριά.
Η είδηση της έλευσης των Γερμανών επιβεβαιώνεται από τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Μπέρναρντ Μπέους, ενώ επισήμως στην Αθήνα τηρείται σιγή ιχθύος και δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση επί του θέματος. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών) από την πλευρά της έχει έτοιμη επιστολή με την οποία ζητεί από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να ξεκαθαρίσει τη θέση του υπουργείου και το αντικείμενο των 160 Γερμανών εφόσον αυτοί εγκατασταθούν στην Ελλάδα.
Τα στελέχη των γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, θα ενισχύσουν τον φορολογικό μηχανισμό εστιάζοντας σε τέσσερις τομείς όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα:
  1. Στην είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών οι οποίες προσεγγίζουν τα 45 δισ. ευρώ.
  2. Στον έλεγχο των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών.
  3. Στην απόδοση του ΦΠΑ και
  4. Στην εκπαίδευση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Χανς Μπέρναρντ Μπέους, βασικό κριτήριο για τη επιλογή των 160 στελεχών αποτελεί η γνώση ξένης γλώσσας ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται η επανενεργοποίηση συνταξιούχων εφοριακών, οι οποίοι διαθέτουν ειδική εμπειρία.
Πολλοί προέρχονται από το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο υπουργός Οικονομικών του οποίου, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς, συγκρίνει τις ανάγκες της Ελλάδας με αυτές της ανατολικής Γερμανίας τη δεκαετία του ’90 και υπογραμμίζει ότι ακόμη και οι Ανατολικογερμανοί είχαν επιφυλάξεις τότε προς τη Δύση. «Στην Ελλάδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οι επιφυλάξεις, εξαιτίας εν μέρει και των ακατάλληλων διατυπώσεων που χρησιμοποιούν κάποιοι στη Γερμανία», σημειώνει ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόγιανς.

3 comments:

  1. Κάψτε τις εφορίες και τσακίστε αυτά τα καθάρματα που σκόπιμα ταλιαπωροιύν τον κόσμο. 32 χαρτιά για μια υπόθεση και ουρές μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο.
    Γαμώ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει Έλληνας ή έστω κάποιος συγγενής ή γνωστός που να μην έχει λαδώσει εφοριακό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά αυτά που λέτε αλλά οι Γερμανοί εφοριακοί πριν κάνουν έλεγχο στην Ελλάδα ας σταματήσουν στο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ". Εκαί θα βρουν πόσα οι ίδιοι χρωστάνε στο Ελληνικό κράτος. Με το ποσόν αυτό η Ελλάδα μας ξοφλάει το χρέος της

    ΑπάντησηΔιαγραφή