Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Ανάλυση: Στροφή προς την Ρωσία

Η αλλαγή γεωστρατηγικού προσανατολισμού 
ως μόνη εφικτή λύση για να απαλλαγεί η χώρα 
από τα δεσμά των τοκογλύφων.

Αργά το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Γκάιτνερ, προέβη σε μία βαρυσήμαντη δήλωση: "Πρέπει να στηριχθεί η αναμενόμενη συμφωνία επί των οικονομικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα πολύ σκληρό και δύσκολο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που αξίζει τη στήριξη της... διεθνούς κοινότητας και του ΔΝΤ". Στην ουσία οι αμερικανοί πιέζουν την τρόικα (ΕΕ,ΔΝΤ, ΕΚΤ) να λύσει όπως-όπως το θέμα του PSI και να δώσει άμεσα τα 130 δις στην Ελλάδα. Δεν είναι θέμα φιλανθρωπίας ή φιλελληνισμού, ούτε φοβούνται οι ΗΠΑ για την κατάρρευση του ευρώ ή του τραπεζικού συστήματος. Οι αμερικανοί γνωρίζουν άριστα ότι ο Πούτιν – που σε λίγο καιρό θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού στη Ρωσία – έχει ως πρώτη προτεραιότητα τη διείσδυση στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Αν. Μεσογείου. Το έπραξε πρόσφατα στην Κύπρο, την οποία στήριξε οικονομικά με χαμηλότοκο δάνειο, απαλλάσσοντάς την από την ασφυκτική πίεση του ΔΝΤ, με αντάλλαγμα την είσοδο της Gazprom στο τεράστιο παιχνίδι της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου της κυπριακής ΑΟΖ. Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και στην Ελλάδα από την εποχή του αγωγού Πύργου – Αλεξανδρουπόλεως.

Τότε όμως οι πολιτικές συνθήκες στη χώρα μας ήταν εντελώς διαφορετικές, το σχέδιο χτυπήθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες, ο (λίγος ή μάλλον ελάχιστος) Καραμανλής πήγε σπίτι του και οι αμερικανοί επέβαλαν ως κυβερνήτη της χώρας τον Τζέφρυ, με επακόλουθο την υποταγή μας στους διεθνείς τοκογλύφους.

Από το 2009 μέχρι σήμερα το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα έχει αλλάξει άρδην. Τα κόμματα του κατεστημένου συρρικνώθηκαν και η Χρυσή Αυγή είναι έτοιμη να εισβάλλει δυναμικά στον πυρήνα των εξελίξεων. Οι αμερικανοί συνεχίζουν να ελέγχουν απόλυτα το τεχνητό δίπολο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που φαίνεται πως θα κυβερνά και μετά τις εκλογές. Η αριστερά ομοίως ακολουθεί 1000% την αμερικανική γραμμή: αντιτίθεται με φανατισμό σε κάθε επιχείρηση διείσδυσης των Ρώσων στα ελληνικά πράγματα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υπόθεση προφυλάκισης του Εφραίμ. Τι μπορεί να αλλάξει λοιπόν μετά τις εκλογές; Τα πράγματα είναι απλά: η δυναμική είσοδος της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας θα λειτουργήσει σαν μέσο πρόσβασης του ελληνικού λαού στην αλήθεια. Τότε όλοι οι Έλληνες θα ακούσουν τον πολιτικό μας λόγο και θα αντιληφθούν πρωτίστως ότι σκοπός του Μνημονίου είναι η γεωπολιτική ισοπέδωση της Ελλάδος και η αφαίμαξη του ορυκτού της πλούτου. Πως οι «εταίροι μας» θέλουν να μας καταστήσουν ένα ακόμη πιο θλιβερό προτεκτοράτο και να εισπράξουν τα υπερκέρδη από την άντληση των ελληνικών ενεργειακών πηγών.

Ασφαλώς και υπάρχει διέξοδος για την Ελλάδα και αυτή δεν είναι άλλη από τη στροφή προς τη Ρωσία, την καταγγελία του μνημονίου 2 και της εξευτελιστικής δανειακής σύμβασης και τη σύναψη νέας – με ευνοϊκότερους όρους – όπως αυτή που είχε προτείνει ο Πούτιν στον Τζέφρυ ήδη από το 2009, πριν το ξεπούλημα της χώρας στο ΔΝΤ. Η κίνηση αυτή θα σημάνει μία ευρύτερη μεταστροφή του γεωπολιτικού μας προσανατολισμού, με έμφαση στους εξής τομείς:
  1. Ενέργεια: εκμετάλλευση των ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου πελάγους και της νότιας Κρήτης μέχρι τα κοινά όρια της ελλαδικής και κυπριακής ΑΟΖ.
  2. Εθνική Άμυνα: συμβολή της Ρωσίας στην προάσπιση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων με όρους πραγματικής συμμαχίας ανεξαρτήτων κρατών και όχι με βάση τη σχέση προτεκτοράτου-προστάτιδας δυνάμεως που μας έχει επιβάλει το ΝΑΤΟ (δηλαδή οι ΗΠΑ).
  3. Ελληνική παραγωγή: άνοιγμα των ελληνικών εξαγωγών στην τεράστια ρωσική αγορά και εκμετάλλευση των κερδών για την επιδότηση της εθνικής μας παραγωγής που έχει διαλύσει η εγκληματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με βάση τα παραπάνω η Ελλάς θα αποκτήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης. Θα ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για τη μόνιμη καθιέρωσή της στον διεθνή γεωστρατηγικό χάρτη. Η χώρα μας θα πάψει να είναι ένα άθλιο προτεκτοράτο ξένων δυνάμεων και θα μεταβληθεί σε κυρίαρχη δύναμη στον ευαίσθητο γεωπολιτικά χώρο της Ανατολικής Μεσογείου.

1 comments:

  1. τι ειναι τουτα ωρε μπυρο μ' γιαννιωτη?
    κι ο αλη πασσιας,ο δικος σας ανθρωπος,το λιονταρι της λιαπουριας,την ρωσσικη διπλωματια ακουγε,βλασοπουλους,παπα-τζηδο-ρηγοπουλους και σια, και αντι να πηγαινει με τα ατια του καμμια βολτα προς τον κασιδιαρη να αλλαζει τον αερα του απο την βατραχολιμνη σας, πηγε το κεφαλι του πεσκεσι στον σουλτανο,και το βρασανε οι γυφτοι στην πολη και το κανανε πατσα και φαγανε.
    αυτα παθαινει οποιος ανοιγει παρτιδες με την μοσχα,η,μαλλον οταν παιζει σκακι με τον διαολο.
    και ο ζαχαριαδης,και το πατριωτακι σου ο γουσιας τα ιδια παθανε.την εποχη του αλη ηταν ο τσαρος,την εποχη του γουσια ο σταλιν,και στην εποχη του........κασιδιαρη ο κοντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή