Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Ιστορική η σημερινή ημέρα" τονίζει ο Λ. Παπαδήμος (video)

«Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική», είπε χαρακτηριστικά ο Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε μαζί με τον υπουργό Οικονομικών, Eυάγγελο Βενιζέλο σήμερα νωρίς το πρωί μετά τη συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για το νέο πακέτο στήριξης της Ελλάδας με 130 δισ. ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαδήμος, «τώρα μας δύνεται η δυνατότητα να κινηθούμε με σταθερότητα, να περιοριστεί η αβεβαιότητα και να...

ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία, ώστε να διαμορφωθούν καλύτερες συνθήκες".

Ο κ. Παπαδήμος τόνισε πως δεν έχουμε πλέον χρόνο για καθυστέρηση και διευκρίνισε ότι «συμφωνήθηκε για τον ειδικό λογαριασμό κάτι απλούστερο και λιγότερο δεσμευτικό από αυτό που είχε αρκετά προταθεί».

Σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «όταν επικυρωθεί η νέα δανειακή σύμβαση από τη Βουλή μετά θα έρθει η στιγμή για την απόφαση που αφορά στην προκήρυξη των εκλογών».

«Το νέο πρόγραμμα έχει χαρακτηριστικά που θα συντελέσουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της διαμόρφωσης συνθηκών που θα στηρίξουν την ανάπτυξη με σταθερούς ρυθμούς», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Ευτυχώς φτάσαμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα που δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε αυτονόητο» πρόσθεσε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Μέχρι τις τελευταίες ώρες είχαμε μία πυκνή διαπραγμάτευση με τους εταίρους... Πετύχαμε καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που είχαμε σχεδιάσει.

Ο στόχος μας επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα και τώρα μπορούμε να στραφούμε στους πραγματικούς μας στόχους, να σταματήσουμε να προσθέτουμε χρέος στο χρέος, να μπούμε σε φυσιολογική τροχιά και να επανέλθουμε στην αξιοπρέπεια».

«Πίσω από αυτή την απόφαση κρύβονται οι θυσίες, οι προσπάθειες και οι αγωνίες του ελληνικού λαού», επεσήμανεο Ευάγγελος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση αφαιρεί βάρος μειώνοντας το δημόσιο χρέος.

«Σήμερα αλλάζει το επίπεδο ασφάλειας και αβεβαιότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας ελάχιστες μέρες μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 29 Φεβρουαρίου για να κάνουμε πολλά πράγματα».

«Ο κ. Σόιμπλε επανέφερε το ζήτημα της βοήθειας προς την ελληνική πραγματική οικονομία», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών και έκανε έκκληση να επιστρέψουν τα κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες.

Σημειώνεται ότι σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο.

Δείτε τι δήλωσαν οι κ.κ. Παπαδήμος και Βενιζέλος:

1 comments:

  1. Να καθιερώσουμε τη μέρα αυτή και σαν εθνική εορτή, να παρελαύνουμε μπροστά στους "ήρωες" πολιτικούς που "δώσανε τέτοιες επικές μάχες";
    Ή δεν φτάνουν τα νεράτζια των δέντρων των ελληνικών οδών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή