Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαταλείπουν λόγω κρίσης την χώρα οι λαθρομετανάστες

Μπορεί η οικονομική κρίση που βιώνουμε να είναι η μεγαλύτερη περιπέτεια της πατρίδος μας από τον εμφύλιο και μετά. Μπορεί να φέρνει σε απελπιστική κατάσταση εκατομμύρια Ελλήνων που βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται. Μπορεί να δημιουργεί εκρηκτικές συνθήκες, μέσα στις οποίες κανείς δεν γνωρίζει το τι θα γίνει. 
Δικαιώνει όμως και τους αρχαίους πρόγουνς, που έλεγαν ότι ουδέν κακόν αμιγές καλού.
Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φώς της δημοσιότητας, έχει αρχίζει να... σχηματίζεται μία τάση, η οποία μόνο ως θετική μπορεί να περιγραφεί. Αρκετοί είναι οι λαθρομετανάστες που ζητούν την επιστροφή (φυσικά με έξοδα δικά μας) στις χώρες τους. 
Μπορεί ο αριθμός τους, σε σχέση με τα εκατομμύρια που βρίσκονται στην Ελλάδα να είναι μικρός, όμως δείχνει ότι μπορεί τελικά να αντιστραφεί η πλημμυρίδα της μετανάστευσης. Εάν τουλάχιστον το ελληνικό κράτος αποφασίσει σοβαρά να κλείσει τα συνορά του, έτσι ώστε αυτοί οι οποίοι φεύγουν δεν αντικαθίστανται ακαριαία από ... νεοφερμένους.
Όπως αναφέρεται στα ΜΜΕ, με περισσότερες από 4.500 αιτήσεις έχει κατακλειστεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) από τον περασμένο Μάιο από μετανάστες που ζούσαν στη χώρα μας, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Μάλιστα, ήδη 1.278 άτομα έχουν επαναπατριστεί με το πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού, ενώ μέχρι τον Ιούνιο ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί στους 2.500.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτοι στις τάσεις φυγής που έχουν δημιουργηθεί έρχονται οι Αφγανοί με 1.923 αιτήσεις, ακολουθούν οι Πακιστανοί με 1.087 αιτήσεις, οι υπήκοοι Ιράκ (κυρίως Κούρδοι), αλλά και από Μπανγκλαντές, Μαρόκο, Νιγηρία και Σουδάν. 
Λέτε η κρίση να λύσει και το μεταναστευτικό εκτός από το κυκλοφοριακό;

elkosmos

1 comments: