Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

H πολιτική φιλοδοξία "τυφλώνει" τον κ.Βενιζέλο

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδειχνε πραγματικά ευτυχισμένος όταν ασπαζόταν τον Ανδρέα Λοβέρδο, μολις ο δεύτερος ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον πρώτο στη κούρσα διαδοχής για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 
Δύσκολο να εξηγήσουμε γιατί ήταν τόσο ευτυχής ο κ.Βενιζέλος, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που εκπλήσσει τους πάντες.
Και τότε στον ανασχηματισμό που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου άπαντες -ακόμη και... οι συνεργάτες του- σχεδόν στοιχημάτιζαν ότι ο Βενιζέλος θα προτιμούσε να μείνει εκτός κυβέρνησης και να αποφύγει τη φθορά. Τελικά πήγε στη Βουλή συνάντησε τον Παπανδρέου και επέστρεψε περιχαρής στο ΥΕΘΑ για να ανακοινώσει ότι έγινε υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος! Πολλοί από τον πολιτικό του περίγυρο έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Κι αν υποθέσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος είχε πραγματικά πιστέψει ότι θα μπορούσε να διαχειριστεί την κρίση και τις διαπραγματεύσεις με τη τρόϊκα πολιτικά, εκείνο το μεσημέρι του Σαββάτου, που οι τροϊκανοί έφυγαν άρον άρον από το γραφείο του αφήνοντάς τον σύξυλο, θα έπρεπε να τον είχε προσγειώσει. Επειδή αυτό δεν έγινε και ο κ.Βενιζέλος δεν σκέφτηκε καν την επιλογή μιας αξιοπρεπούς παραίτησης, κατέληξε να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις και να εμφανίζεται ως ο πιο υπάκουος υπουργός της τροϊκας. Ως ο υπουργός Οικονομικών που είχε πάρει τα πιο σκληρά μέτρα εναντίον των πολιτών από συστάσεως Ελληνικού έθνους. Και έρχονται κι άλλα…Ακόμη πιο σκληρά.

Μ΄ αυτό το “πολιτικό βιογραφικό” ο κ.Βενιζέλος δείχνει πραγματικά ευτυχής που στη κούρσα για την διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ δείχνει να έχει πάρει κεφάλι. Κι ας πούμε ότι κερδίζει και κατεβαίνει ως ηγέτης του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές… Θα έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσουμε τα επιχειρήματά του και τα συνθήματα του κόμματος! Ενός κόμματος που κέρδισε την εξουσία με το “μυθικό” σύνθημα “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”! Τώρα που θα ανήκει. Στο PSI;

Δεν γνωρίζουμε αν η πολιτική φιλοδοξία "τυφλώνει" τον κ.Βενιζέλο και τον οδηγεί στο να παίρνει διαδοχικά "αυτοκτονικά" πολιτικά ρίσκα. Το βέβαιο είναι ότι για ακόμη μία φορά η “κατάρα” του ΥΕΘΑ ξαναχτυπά. 
Θυμηθείτε: όσοι πέρασαν από την καρέκλα του Χολαργού δεν κατάφεραν να πετύχουν τον τελικό πολιτικό τους στόχο. Ο Αβέρωφ κατάφερε να γίνει αρχηγός της ΝΔ αλλά ποτέ πρωθυπουργός. Κι όλοι οι υπόλοιποι μετά από τη θητεία τους στο ΥΕΘΑ “έπαιξαν και έχασαν”. 
Θα έχει την ίδια τύχη και ο Βενιζέλος;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου