Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Pasokικό SOS: "Βρισκόμαστε υπό διάλυση"

Ημερομηνία εκλογών στο ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη αρχηγού βρήκαν. Η βάση αναζητείται αλλά, αυτό που εντελώς αγνοείται είναι οι Τοπικές Οργανώσεις που θα σηκώσουν το φορτίο των εσωκομματικών εκλογών.
Η επιμονή του Γιώργου Παπανδρέου για εκλογή αρχηγού από τη βάση ναι μεν υιοθετήθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, αλλά στο δρόμο για τη 18η Μάρτη, οι «πράσινες» Τοπικές, σηκώνουν τα χέρια ψηλά, εκπέμποντας SOS στην Ιπποκράτους: "Βρισκόμαστε υπό διάλυση, δεν μπορούμε να στήσουμε κάλπες".
Η εικόνα των άλλοτε κραταιών Τοπικών Οργανώσεων του Κινήματος είναι κάτι... περισσότερο από ζοφερή. Καταρχήν, σε πολλές έχει μπει ήδη «λουκέτο». Σε άλλες έχουν παραιτηθεί σύμπαντα τα μέλη και παραμένουν «φρουροί» μόνον οι γραμματείς της περιοχής!
Μέσα σε αυτό το κλίμα, πρέπει να βρεθούν άμεσα καταρχήν οι δήμοι όπου θα φιλοξενήσουν την εσωκομματική διαδικασία. 
Μια πρώτη σκέψη που κυκλοφορεί στα γραφεία της Ιπποκράτους, είναι οι «καλλικρατικοί» δήμοι να πρωτοστατήσουν στο στήσιμο κάλπης. Ώστε αφενός να απαιτηθούν λιγότερα εκλογικά κέντρα και αφετέρου να υπενθυμίσουν στους ψηφοφόρους του κόμματος τη μεγάλη (sic) τούτη μεταρρύθμιση του ΠΑΣΟΚ. 
Έτερη σκέψη που εξετάζεται είναι να στηθεί ένα εκλογικό κέντρο σε κάθε πρωτεύουσα κάθε νομού. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, τεταρταίος πυρετός ανεβαίνει στα στελέχη, στην ιδέα των αποδοκιμασιών που θα τύχουν από τους αγανακτισμένους πολίτες - ψηφοφόρους τους.
Τον παράγοντα τούτο εξετάζουν άλλωστε με μεγάλη αγωνία στην Ιπποκράτους, παραδεχόμενοι ότι δύσκολα θα μπορέσουν να αποφύγουν περιστατικά γιουχαΐσματος ή έκφρασης δυσαρέσκειας. Μέτρα πρόληψης είναι σχεδόν αδύνατο να ληφθούν - γεγονός με το οποίο στο κόμμα αναγκαστικά έχουν συμφιλιωθεί. Αυτό που εξετάζεται είναι η επικοινωνιακή διαχείριση του φαινομένου και προκρίνεται ως ιδεωδέστερη λύση να επιχειρήσουν να εμφανίσουν τις αγανακτισμένες φωνές σαν «χαλκευτές» μιας γνήσια δημοκρατικής διαδικασίας, διαφυλάττοντας έτσι το κύρος και του κόμματος και της εκλογής αρχηγού.
Στο μεταξύ, με συνέντευξή του στη ΝΕΤ, ο Χρήστος Παπουτσής μιλώντας για την υποψηφιότητά του, την χαρακτήρισε "υποψηφιότητα ενότητας και όχι διάσπασης". Αναφερόμενος δε στον Ε. Βενιζέλο, χαρακτήρισε τις σχέσεις τους «πολύ καλές» με συχνή επικοινωνία και τόνισε ότι ομοίως καλή ήταν και η συνεργασία τους στο παρελθόν.

adesmeytos

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου