Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Απαγόρευση των διαδηλώσεων ζητεί ο Γ. Καμίνης!

Πρόταση νόμου που περιλαμβάνει την απαγόρευση διαδηλώσεων (!) κατέθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Μεταξύ άλλων η πρόταση, που περιλαμβάνει 16 άρθρα, προβλέπει ο οργανωτής της δημόσιας συνάθροισης να ενημερώνει την αρμόδια αστυνομική αρχή για το συγκεκριμένο τόπο, χρόνο και την ακριβή διαδρομή που θα ακολουθηθεί, τουλάχιστον 24 ώρες πριν την... πραγματοποίησή της.

Επίσης αναφέρει πως διαδηλώσεις μπορούν να απαγορευθούν «αν επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω ιδιαιτέρως πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων ιδίως κατά της ζωής, της ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας».

Επιπλέον προβλέπει ότι, διαδηλώσεις μπορούν να απαγορευθούν «σε ορισμένη περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής».

Αρμόδιος για την απαγόρευση επικείμενης διαδήλωσης είναι ο κατά τόπους αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής σε συνεργασία με τον πρόεδρο Πρωτοδικών και τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με την πρόταση νόμου του κ. Καμίνη διαδηλώσεις λίγων ατόμων μπορούν να περιορισθούν, για παράδειγμα στο πεζοδρόμιο, ώστε να μη διαταράσσεται η λειτουργία της πόλης.

Επιπροσθέτως περιλαμβάνει την πρόβλεψη όσοι παρεμποδίσουν τη διεξαγωγή διαδήλωσης, ή παρεισφρήσουν σε αυτήν με σκοπό να αλλοιώσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα της τιμωρούνται με φυλάκιση δυο ετών (άρθρο 13). Δεν επιτρέπεται η χρήση χημικών μέσων για τον περιορισμό, την απαγόρευση ή τη διάλυση διαδηλώσεων.

2 comments:

  1. ΟΧΙ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΟΙ
    ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
    ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ,
    ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΙΝΕ.

    ΚΑΤΙ ΜΥΑΛΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ,
    ΕΦΕΡΑΝ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI LES REEEEEEEEEE 11:30 AM
    MIA ZOI FONAZOYME GIAYTOYS, TO IDIO KAI O GIANNIOTIS.
    TO THEMA EINAI POS TORA TA IDE O KAMINIS I MIPOS MPORI?????
    AYTO EINAI STAXTI STA MATIA GIATI KIAYTOS TA IDIA SKATA EINAI.
    ________________________________________________________________

    ΑπάντησηΔιαγραφή