Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Γιατί φοβούνται τις εκλογές

Εμφανής είναι η προσπάθεια της συγκυβέρνησης για παράταση της άτυπης προεκλογικής περιόδου προκειμένου να μην υποστούν τη μεγάλη κατάρρευση και με την ελπίδα να βελτιώσουν τα ποσοστά τους προς τα πάνω.

Αυτό προκύπτει από τις αινιγματικές δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών σήμερα στη Βουλή καθώς δεν απέκλεισε τη μεταφορά της εκλογικής αναμέτρησης λίγο μετά την 6η Μαΐου. Αν πάντως οι εκλογές δεν καθοριστούν για την Κυριακή της 13ης Μαΐου μεταφέρονται... εκ των πραγμάτων στις 17 Ιουνίου, δηλαδή μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων που ξεκινούν στις 21 Μαΐου.

Τι ακριβώς ανέφερε ο κ. Γιαννίτσης;

«Εκλογές θα προκηρυχτούν πιθανότατα για τις 6 Μαΐου και αν δεν είναι 6 θα είναι λίγο αργότερα. Εκεί τα κόμματα θα κληθούν να πουν ποια είναι η πραγματικότητα σήμερα, τι προτείνουν και ποιες είναι οι συνέπειες της κάθε πρότασης, γιατί συνήθως οι συνέπειες αφήνονται στην άκρη. Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι μετά τις εκλογές το στοίχημα είναι δικό σας, εννοώ όσων θα λάβετε μέρος στην εκλογική διαδικασία. Η κοινωνία ελπίζει στις εκλογές και ότι μετά από αυτές θα είναι η αρχή του τέλους της κρίσης και θα υπάρξει μια πορεία που θα δίνει ελπίδα και προοπτική».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου