Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Αριστερή κριτική για τον ..."πατερούλη Φώτη"

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να αναγράφει στα ψηφοδέλτιά της κάτω από τον τίτλο του κόμματος, το όνομα του προέδρου της Φώτη Κουβέλη.
Η λογική της απόφασης είναι βέβαια ότι οι πολίτες ξέρουν και εκτιμούν τον Κουβέλη, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι ακόμα σχετικά άγνωστη, αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει ένα κύμα κριτικής και σαρκασμού να διατρέχει την πολύχρωμη αριστερά, ξεκινώντας από απαξιωτικές κρίσεις... για το νεογέννητο κόμμα, το οποίο λοιδωρείται ως "μωρό του Κουβέλη", και φτάνοντας μέχρι εχθρικές κρίσεις για τον αρχηγό του, που χαρακτηρίζεται "ο πατερούλης Φώτης", με σαφές υπονοούμενο για τον πατερούλη Στάλιν. Κι όλα αυτά γιατί όπως εκτιμούν οι ψυχραιμότεροι:
  • Ένα κόμμα που καταδικάζει μετά βδελυγμίας την προσωπολατρεία καταφεύγει σ΄αυτή εν ονόματι εκλογικών σκοπιμοτήτων. 
  • Το μήνυμα που παίρνει ο πολίτης είναι ότι η Δημοκρατική Αριστερά είναι "το κόμμα του Κουβέλη", κάτι που θυμίζει παλιές εποχές, με το κόμμα του Μαρκεζίνη, ή το κόμμα του Λεβέντη. 
  • Η αναγραφή του ονόματος του Κουβέλη θεωρείται υποτιμητική για άλλα επώνυμα και αρκετά προβεβλημένα στελέχη όπως ο Λυκούδης, ο Μαργαρίτης, ο Σαμπατακάκης κλπ, τα οποία μάλιστα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απόσχιση από το ΣΥΡΙΖΑ και στη δημιουργία του κόμματος.
Η προσωπική προβολή πάντως και η ταύτιση του κόμματος με το πρόσωπό του ουδόλως φαίνεται να ενοχλεί τον Φώτη Κουβέλη, παρά το γεγονός οτι κεντρικό στοιχείο της δημόσιας εικόνας του είναι η συλλογικότητα και η εσωκομματικη δημοκρατία. 
Να σημειωθεί τέλος ότι "θύμα" αυτής της κατάστασης μέσα στη ΔΗΜΑΡ έπεσε ήδη η Άννα Φιλίνη, η οποία παραιτήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή και από το κόμμα λίγο πριν τις εκλογές..

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου