Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του Αλέξη Τσίπρα.! (videos)

Από τη Μαρία Σεφέρου

Διαβάζοντας τους λόγους για τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε την πρόταση Σαμαρά για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, δε μπορεί κανείς παρά να χαίρεται διότι ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος επιμένει σθεναρά στα πιστεύω που αναπτερώνουν τις ελπίδες των λεηλατημένων μισθωτών και συνταξιούχων. Ποιος δε θέλει το φως του; Ποιος δε θέλει να επανέλθει το...
εισόδημά του εκεί που ήταν το 2009; Ποιος δε θέλει να επανέλθει στην παλιά πλασματική ευημερία με δανεικά κι αγύριστα; 




Ο Δημήτρης Στρατούλης μας άνοιξε τα μάτια! Τα είπε όλα! Τι έτι χρείαν έχομεν μαρτύρων; 
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κυβερνήσει... ούτε θέλει να αναλάβει την ευθύνη για νέες εκλογές! Αν συρθούμε πάλι σε εκλογές, άλλοι θα φταίνε! Υποκρισία εις τη νιοστή! Η Φώφη Γεννηματά τον ξεμπρόστιασε δεόντως!





Μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

Α. Τσίπρας: «Ζητήσαμε προεκλογικά από τον ελληνικό λαό ψήφο διακυβέρνησης.

Ζητήσαμε εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας των δυνάμεων της αριστεράς, προκειμένου να απεμπλακούμε από το μνημόνιο της χρεοκοπίας.
Αυτό που ζητήσαμε το εννοούσαμε και το εννοούμε.
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η σωτηρία του τόπου περνά από την απόρριψη των βάρβαρων μέτρων.
Από την ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών και των συντάξεων.
Από την ακύρωση των μέτρων λιτότητας και την αντικατάστασή τους από μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας και φορολογίας του συσσωρευμένου πλούτου προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι για τη στήριξη των φτωχών και των αδύναμων στρωμάτων.»

Μπράβο Αλέξη! Κι εγώ μαζί σου! Μόνο που δε βγαίνουν τ’ αριστερά κουκιά, βρε παιδί μου, και επιπλέον εγώ πιστεύω και σε κάτι άλλες λεπτομέρειες.
Πιστεύω ότι η ανάσχεση της ύφεσης περνάει πρωτίστως μέσα από:
  • Την αλλαγή νοοτροπίας και κακών συνηθειών του ελληνικού λαού, 
  • Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής από την κεφαλή μέχρι την ουρά της κοινωνίας, 
  • Την ανασυγκρότηση του διαλυμένου κράτους, 
  • Την καταπολέμηση της σπατάλης στον κρατικό Λεβιάθαν, 
  • Τη μείωση των βουλευτών σε 200 και τη μείωση των μισθών, επιδομάτων, προνομίων και συντάξεών τους στο 25% των σημερινών, 
  • Την κατάργηση άχρηστων δημόσιων οργανισμών, 
  • Τη μείωση των αποδοχών των υψηλόμισθων των ΔΕΚΟ, 
  • Την κατάργηση δεύτερης και τρίτης σύνταξης σε υψηλοσυνταξιούχους του Δημοσίου,
  • Την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου ώστε να στεγαστούν εκεί οι δημόσιες υπηρεσίες και να μην πληρώνονται υπέρογκα ενοίκια σε ιδιώτες, 
  • Την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων των πολιτικών και δημόσιων λειτουργών της τελευταίας τριακονταετίας που πλούτισαν παρανόμως οικειοποιούμενοι το δημόσιο χρήμα,
  • Το καθολικό νοικοκύρεμα και ηλεκτρονικό εκσυγχρονισμό του κράτους και τη θέσπιση και άλλων μέτρων εξυγίανσης του ελληνικού δημόσιου μπάχαλου, όπως το ξαλάφρωμα από αργόμισθους και μη αποδοτικούς δημοσίους υπαλλήλους. 
  • Την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας, για την οποία η Αριστερά τηρεί σιγήν ιχθύος, κλπ., κλπ. 
Εάν, Αλέξη Τσίπρα, δεν έχεις συνειδητοποιήσει ακόμη τι μας οδήγησε στη χρεοκοπία και στα μνημόνια, εάν νομίζεις ότι ο κύριος εχθρός μας βρίσκεται στις Βρυξέλλες και στους βλοσυρούς δανειστές και όχι εδώ μέσα στην Ελλάδα, ακόμη κι αν καταφέρεις να σχηματίσεις κυβέρνηση θα είσαι κι εσύ ένας ακόμη αποτυχημένος πρωθυπουργός που θα δώσεις μια κλωτσιά στην Ελλάδα για να βουλιάξει πιο βαθιά. Με κουτσαβακισμούς και φοβέρες δεν θα σε προσκυνήσουν οι δανειστές, κι αυτό το ξέρεις. Γι’ αυτό και στην προεκλογική συγκέντρωση της 3ης Μαΐου στην Ομόνοια, όπου υπερεπερίσσευσε η δημαγωγία, είπες μεταξύ άλλων:

Α. Τσίπρας: «Όχι δε λέμε ότι ο δρόμος που σας καλούμε όλους να βαδίσουμε είναι δρόμος εύκολος. Είναι ένας δύσκολος δρόμος. Μας έχουνε ρίξει μέσα στη χαράδρα. Δεν είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Για να μπορέσουμε να βγούμε από τη χαράδρα πρέπει να σκαρφαλώσουμε σε κακοτράχαλες πλαγιές. Θα ματώσουν τα πόδια μας, αλλά θα βγούμε στο ξέφωτο. Διότι εμείς εγγυόμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη ο δύσκολος αυτός δρόμος που σας καλούμε να βαδίσουμε, ότι θα είναι ο δρόμος της αξιοπρέπειας, θάναι ο δρόμος της κοινωνικής δικαιοσύνης, θάναι ο δρόμος της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.»

Δε μας τα λες καλά, Αλέξη! Όταν μας τάζεις ακύρωση των μέτρων λιτότητας, ανάσχεση της ύφεσης και της λεηλασίας των μισθών, πώς μας λες συγχρόνως ότι θα ματώσουν τα πόδια μας για να βγούμε από τη χαράδρα; Τι μας κρύβεις που θα μας ματώσει κι άλλο;

Φοβάμαι ότι είσαι κι εσύ ένας επικίνδυνος δημαγωγός Παπανδρεϊκών προδιαγραφών. Μου θυμίζεις το "Έξω από την ΕΟΚ, έξω από το ΝΑΤΟ, ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" του μεγάλου δάσκαλου της δημαγωγίας, Ανδρέα Παπανδρέου, σύνθημα που το ξέχασε την επομένη των εκλογών.

Αλέξης Τσίπρας: «Και το λέμε με όλη τη δύναμη της φωνής μας: Μπροστά στο δίλλημα κοινωνία ή δανειστές, εμείς απαντάμε κοινωνία. Καθαρά και ξάστερα.Ούτε ένα ευρώ για τους τοκογλύφους. Ούτε ένα ευρώ για το χρέος μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της η κοινωνία και η οικονομία, μέχρι να καταφέρουμε δίκαιη και βιώσιμη λύση διαγραφής του, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.»

Πολύ ωραία για να είναι αληθινά τα λόγια του Αλέξανδρου Τσίπρα. Λέτε να λύσει το γόρδιο δεσμό του χρέους σαν άλλος ΜεγΑλέξανδρος;



Κάντε τόπο στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει για να ξεσκεπαστούν οι επιπολαιότητες και τα παραμύθια του. Αφήστε την Αριστερά ν’ απομπαχαλοποιήσει τη χώρα μας, μπας και ξυπνήσει ο ελληνικός λαός και πάψει να ψάχνει για λαϊκιστές σωτήρες. Έτσι κι αλλιώς στον πάτο είμαστε. Δεν υπάρχει πιο κάτω να πάμε. Όμως μια σύντομη δοκιμή με κυβέρνηση όπου το γενικό πρόσταγμα θα έχει η Αριστερά θα την απομυθοποιήσει και θα προσγειωθούν κι εκείνοι και οι ψηφοφόροι τους στην οδυνηρή ελληνική πραγματικότητα.

Βέβαια, από το ΚΚΕ που έχει κουρνιάσει μονίμως στην Αντιπολίτευση για να δημαγωγεί εκ του ασφαλούς δεν γλιτώνουμε εύκολα, εκτός κι αν ψηφιστεί νόμος που να υποχρεώνει όλα τα κόμματα της Βουλής να συγκυβερνούν με συμμετοχή ανάλογη των εδρών τους στο Κοινοβούλιο με εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. Αυτό άλλωστε δε σημαίνει δημοκρατία, αν βέβαια σημαίνει κάτι στην πράξη;




Χμ... Τα μασάει ο κύριος Δραγασάκης!



seferou.blogspot