Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι μας κατάντησαν - Σε κέντρα κράτησης μεταναστών Έλληνες στην Αυστραλία

- Κάτι παραπάνω από αυστηροί είναι οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας
- Πρέπει να δείχνουν εισιτήριο επιστροφής και χρήματα που να δικαιολογούν τη διαμονή τους
- Δεν μας εμπιστεύονται: Στη Βρετανία ζητούν από Έλληνες προκαταβολή ενοικίου 6 μηνών!


Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την... Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στο «Νέο Κόσμο», τα οποία, όμως, δεν έχουν επιβεβαιωθεί πλήρως από το αυστραλιανό υπουργείο Μετανάστευσης.

Όπως είναι γνωστό, τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που επισκέπτονται την Αυστραλία είτε ως τουρίστες, είτε ως νεομετανάστες, είτε ως ομογενείς που παλιννοστούν.

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα αυστηρής μεταναστευτικής πολιτικής, η Αυστραλία υποχρεώνει τους τουρίστες να δείχνουν ότι έχουν αεροπορικό εισιτήριο επιστροφής αλλά και ότι έχουν αρκετά χρήματα για να ζήσουν για όσο διάστημα τους χορηγείται η τουριστική βίζα.

Έτσι, όσοι δηλώνουν ότι έρχονται για τουρισμό στην Αυστραλία, αλλά, κατά την κρίση των ελεγκτών διαβατηρίων στα αεροδρόμια της χώρας “δεν πείθουν” καθώς δεν έχουν χρήματα, διεύθυνση διαμονής ή δηλώνουν ότι θα ψάξουν για εργασία, στέλνονται αμέσως πίσω στην χώρα από όπου προέρχονται. Εάν δεν υπάρχει πτήση οδηγούνται προσωρινά στα κέντρα κράτησης όπου οδηγούνται και οι λαθρομετανάστες.

“Θύματα” αυτής της τακτικής έχουν πέσει τελευταία αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι έκαναν σημαντικά έξοδα χωρίς να μπορέσουν να δουν την Αυστραλία. Κάποιοι, μάλιστα, οδηγήθηκαν και σε κέντρα κράτησης μεταναστών. Εκτιμάται πως μόνο στη Μελβούρνη οδηγήθηκαν τον τελευταίο καιρό τουλάχιστον 20 Έλληνες σε τέτοια κέντρα.

Αυτή η τακτική ισχύει, φυσικά, για όλους τους επισκέπτες και όχι μόνο για τους Έλληνες. Και επειδή τελευταία, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, αυξήθηκε ο αριθμός Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία, κάποιοι επισκέπτονται τη χώρα ως τουρίστες, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της μετανάστευσης.

Η δυσπιστία των Ευρωπαίων -και όχι μόνο- απέναντι στου Έλληνες, αποτυπώνεται στην τακτική ου τελευταία ακολουθούν οι Βρετανοί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, όποιος Έλληνας ψάχνει για σπίτι στη χώρα, του ζητούν προκαταβολή ενοικίου για 6 μήνες!

4 comments:

  1. ακριβώς όπως κατάντησαν και όλες τις χώρες από μετανάστες που έρχονται στην ελλάδα

    γιατί δηλαδή θέλεις διαφορετική αντιμετώπιση για τους μετανάστες στην ελλάδα και διαφορετική στην αυστραλία

    και οι μεν μεταάστες και οι δε

    όπως εσύ θέλεις να ξεβρωμίσει ο τόπος από τους μετανάστες έτσι θέλουν και αυτοί

    σε προβληματίζει καθόλου αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φαίνεται πως δεν θέλεις να καταλάβεις την διαφορά του "μετανάστη" με αυτή του λαθρο-"μετανάστη".

      Δεν πειράζει... Η λογική του καθενός έχει και την ...εμβέλειά της.

      gianniotis

      Διαγραφή
    2. είναι αυτός που δεν πληροί τα κριτήρια για να διαμείνει στην χώρα

      δηλαδή δεν έχει χαρτιά και είναι παράνομος μετανάστης

      δηλαδή οι έλληνες που απελαύνονται από την αυστραλία είναι λαθρομετανάστες ακριβώς όπως τους πακιστανούς ινδούς αλβανούς στην ελλάδα

      αν θέλεις μπορείς να μου πεις και την δική σου άποψη για την διαφορά του μετανάστη από τον λαθρό

      Διαγραφή
  2. ΓΚΑΙΜΠΕΛ Ο ΛΑΣΠΟΛΑΓΝΟΣ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
    Αντιπροσωπεία λασπολογίας η «Χρυσή Ευκαιρία». Ανεμιστήρες..δωρεάν.
    Η Ευρώπη διέρχεται μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, που δυστυχώς συγκλονίζει με την ανθρώπινη δυστυχία και κλονίζει θεσμούς, πολιτικές , οράματα και κοινωνίες..
    Στην Ελλάδα, έχουμε μεγάλο πρόβλημα, ίσως το μεγαλύτερο όλων. Και το πρόβλημα δεν είναι μόνον το οικονομικό, το οποίο ακόμη φαίνεται απίστευτο, αλλά το γεγονός ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ υπάρχουν ανθέλληνες μαυροκόκκινοι φασίστες, που όχι μόνο δεν συνεισφέρουν ,αλλά υπονομεύουν και εκμεταλλεύονται με μύρια όσα "επινοήματα" την κατάσταση προκειμένου να κερδίσουν την αγανάκτηση του αδύναμου που είτε δεν γνωρίζει, είτε δεν μπορεί.
    Μαύρος απερίγραπτος ο φασισμός των ανεγκέφαλων της Χρυσής ευκαιρίας. Κάνει κριτική ανέξοδη και φυσικά προσοδοφόρα για τους ίδιους, ακόμα και για το προπατορικό ..αμάρτημα. "Εξαγνισμένοι", πως άραγε; από το πλήθος των παρανομιών τους, παρουσιάζονται σαν να έχουν λύση για όλα. Με πνευματικό επίπεδο μηδέν και γραμματικές γνώσεις κάτω από το μηδέν, τολμούν και παρουσιάζονται στην κοινωνία , ενώ μέχρι χθές κρυβόντουσαν μην συλληφθούν. Φρόντισε όμως γι αυτό ο Αντώνης και ο ΕΓΧΡΩΜΟΣ δικαστής;
    Οι Έλληνες «βομβαρδίζονται» κυριολεκτικά από μια Γκαιμπελική προπαγάνδα, που προβληματίζει τόσο για την αθλιότητα των «μηνυμάτων» , όσο και για την… ποσότητα του ΜΑΥΡΟΥ χρήματος.
    Πλήθος αμέτρητων «ευκαιριακών» μπλόγκερς , επιδίδονται σε ρεσιτάλ ανθελληνικής ρυπαρότητας και αντιδημοκρατικής ασέλγειας και λογικά ΟΧΙ με το αζημείωτο….
    Και ο ..Αντώνης τι κάνει ο ..Αντώνης; Προστατεύει τους παλιούς συναγωνιστές και σημερινούς ΕΦΙΑΛΤΕΣ ; Έθεσαν σε εφαρμογή τις προεκλογικές συμφωνίες και συνεχίζουν την οικονομική καταστροφή, την κοινωνική τρομοκρατία και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών;
    Μια προσπάθεια που ΑΠΙΑΤΕΙ χρήμα ΠΟΛΥ χρήμα και κυβερνητική «ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ»!!! ή…συνεργασία ;

    Ποιος Έλληνας μπορεί να εμπιστευθεί του Κασιδιάρηδες του …πνεύματος και τους Στρατούληδες της… εργατικότητας;
    Ποιος μέχρι σήμερα έχει επαληθευτεί σε όσα προγραμμάτισε και θεσμοθέτησε ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας σχετικούς νόμους;
    Ποιος κάθε μέρα αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις να γίνουμε κράτος;
    Θα πέσουμε θύματα του Μιχαλολιάκου της κρατικής … ασφάλειας, ΄η του Τσίπρα της κοινωνικής ανασφάλειας;
    Θα ξαναδοκιμάσουμε …Σαμάρι , αντί για σέλλα με ψεύτικα και σάπια ..χαλινάρια;
    Με την ύπαρξη και το μέλλον των παιδιών μας δεν παίζουμε ούτε πειραματιζόμαστε.
    Κλείστε τις πόρτες στου ς πολύχρωμους ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
    Ν.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή