Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Και πως θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις;" Τα παπαγαλάκια σε απόγνωση

Το περιοδικό Spiegel γράφει ότι η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Ελλάδα είναι ειλημμένη.
Γράφει όμως επίσης και ότι η καταβολή της δόσης των 31,5 δισ. θα γίνει σε «δεσμευμένο» λογαριασμό, ώστε αφ' ενός να μείνει η χώρα στην Ευρωζώνη αφ' ετέρου να μη μειωθεί η πίεση στην Αθήνα για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Τη λύση αυτή καταρτίζουν μαζί με την Τρόικα τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία.
Με λίγα λόγια, η χώρα μας με βάσει τα όσα λέει το γερμανικό περιοδικό θα μπορεί... να παίρνει χρήματα μόνο για χρέη και τόκους, αλλά όχι για εσωτερικά έξοδα, “πρόσθετα κενά στον προϋπολογισμό θα πρέπει να τα κλείσει η ίδια η Αθήνα.

Και η Sueeddeutsche Zeitung γράφει ότι τα χρήματα της δόσης θα χρησιμοποιούνται για την αποπληρωμή του χρέους ενώ μισθοί, συντάξεις και επιδόματα θα πληρώνονται εξ ίδιων μέσων.

Η αλληλεγγύη δηλαδή είναι άγνωστη λέξη για τους ευρωπαίους εταίρους οι οποίοι πιέζουν μια ολόκληρη χώρα χωρίς έλεος και την έχουν φτάσει στα όριά της.

1 comments:

  1. Και πολυ καλα κάνουν. Το χρεος μας πια ειναι προς τα Κρατη δηλ στην ουσία προς τους φορολογούμενους; πολιτες τους. Θα θελαμε εμεις να πηγαινουν οι φοροι μας για πληρωμη μισθων π.χ. της Σλοβενίας??
    Θελετε κ.κ.Ελληνες να πληωνετε μισθούς??Περιοριστε τον αριθμο των υπαλλήλων. Αλήθεια εκεινος ο Οργανισμός Κωπαίδος υπάρχει ακόμα??
    ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ!! Τωρα μαλιστα που θα παιζουμε νταούλια και ζουρναδες για να χοεβουν οι δανειστές μας...........Και οι παπαριές πληρωνονται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή