Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Σεμινάριο ανθρωπιάς από παιδιά διαμάντια!

Σε μια υποδειγματική ενέργεια, που στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης συγκινεί ακόμη περισσότερο, προέβησαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου του σχολείου Δεμενίκων της Πάτρας. 
Προκειμένου να βοηθήσουν μαθητή άλλου σχολείου της αχαϊκής πρωτεύουσας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια, οι μαθητές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι παιδιά εργατών, αγροτών και ανέργων, αποφάσισαν ομόφωνα να δωρίσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την καθιερωμένη εκδρομή.
Οπως εξηγεί στη «δημοκρατία» ο διευθυντής του σχολείου Φώτης Μαυρουδής, «λάβαμε...
προ ημερών ένα e-mail από τον διευθυντή του 11ου Γυμνασίου Πατρών και την ΕΛΜΕ σχετικά με μαθητή που πάσχει από ινομύωμα εγκεφάλου και χρειάζεται οικονομική ενίσχυση, καθώς είναι αναγκαίο να υποβληθεί σε επέμβαση στο εξωτερικό». 
Παρότι το σχολείο εδρεύει σε μία από τις φτωχότερες συνοικίες της Πάτρας, ο διευθυντής και η υποδιευθύντρια Φωτεινή Δημακοπούλου αποφάσισαν να ενημερώσουν τους μαθητές τους για το περιστατικό. «Την ώρα της προσευχής», προσθέτει ο κ. Μαυρουδής, «διαβάσαμε το κείμενο για την περιπέτεια του μαθητή από το 11ο και τότε τα παιδιά της Γ' Λυκείου πρότειναν να δώσουμε τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την εκδρομή τους».

Πρόκειται για 900 ευρώ, που, σύμφωνα με την κυρία Δημακοπούλου, «δεν προέρχονται από τις οικογένειές τους, αλλά από σχολικές δραστηριότητες των παιδιών, καθώς οι περισσότεροι γονείς είναι με πολύ χαμηλά εισοδήματα ή άνεργοι. Εχουμε πολλές περιπτώσεις παιδιών που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε». 
Λόγω αδυναμίας των γονέων να δώσουν παραπάνω χρήματα, η πενθήμερη εκδρομή είχε ήδη ματαιωθεί και το πλάνο ήταν μία μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα, την οποία τα παιδιά θυσίασαν.

Χθες, αντιπροσωπία μαθητών και ο διευθυντής του σχολείου Δεμενίκων μετέβησαν στο 11ο Γυμνάσιο Πατρών και έδωσαν τα χρήματα στον διευθυντή του.
«Καθώς επιστρέφαμε», τονίζει ο κ. Μαυρουδής, «δεχθήκαμε ένα τηλεφώνημα από επιχειρηματία της Πάτρας, ο οποίος πληροφορήθηκε την ενέργεια των παιδιών μας και προσφέρθηκε να καλύψει αυτός τα έξοδα της εκδρομής τους. 
Τα παιδιά τον ευχαρίστησαν, όμως διευκρίνισαν ότι όσα χρήματα δώσει θα τα δώσουν για τον μαθητή του 11ου». «Σκοπός των παιδιών», σημειώνει η κυρία Δημακοπούλου, «δεν είναι να αναδειχθούν εκείνα, εμείς ή το σχολείο. 
Στόχος τους είναι να κινητοποιήσουν την Πολιτεία και ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια ώστε να συγκεντρωθούν τα 70.000 ευρώ που απαιτούνται για να χειρουργηθεί ο μαθητής από το 11ο».
dimokratianews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου