Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Έλλειμμα Δημοκρατίας ή Πλεόνασμα Ανομίας;


Ούτε Αφελείς, ούτε καλοκάγαθοι... 

Απλά Συνένοχοι! 

Δια ...γραφής Ιάσωνα

Στις 17 Φεβρουαρίου 2013 ξημερώματα Κυριακής κουκουλοφόροι -πιθικιζοντες τους αντάρτες της Κολομβια και των Ταμιλ της Σρι Λανκα- με στρατιωτική εξάρτησι καραμπίνες, βόμβες μολότοφ πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τα μηχανήματα φορτηγά, γκρέιντερ, εκσκαφείς, τζιπ, γεννήτριες μικρο-εργολαβων και τις εγκαταστάσεις του εργοταξίου της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής . Οι «γενναίοι...
«νέο αντάρτες της Κολομβιανης Ελλάντας και των Ταμιλ της Ιερισσου-Λανκας δεν παρέλειψαν να ξυλοκοπήσουν, να δέσουν τους δύο φύλακες που επιχείρησαν να τους εμποδίσουν, και εν συνεχεία να τους περιλούσουν με βενζίνη αφήνοντας τους ανήμπορους στον τρόμο τους αφού παραλίγο να καούν ζωντανοί, βλέποντας το εργοτάξιο, τα τροχόσπιτα τα κοντέινερς να καίγονται δίπλα τους.

Φεύγοντας οι ¨ηρωικοί¨ Ταλιμπάν κατά φαντασίαν νέο-αντάρτες της Λατινικής Ελλάντας, έφραξαν με κορμούς δέντρων τον δρόμο προς το φλεγόμενο εργοτάξιο ώστε να καθυστέρηση η πρόσβασις της πυροσβεστικής.

Το επόμενο βράδυ προσήχθησαν 34 ύποπτοι μεταξυ αυτων και ο Λάζαρος Τόσκας (μελος της πασιγνωστης συντροφιας των ελλαδικων νεοτσαβιστων του Συριζα και ευκοιλιο-ενεργητικο μελος της «επιτροπης αγωνα εναντια » στη λειτουργια των μεταλλειων) ) για να αφεθούν εν συνεχεία ελεύθεροι. Ομως ενώ η κάπνα ακόμη δήλωνε τα κατορθώματα των ιερών «μαχητών»- δεκάδες κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού και «διαμαρτυρήθηκαν» για τις τυφλές», προσαγωγές υπόπτων..

Η συνέχεια είναι γνωστή .Όταν μετά από έρευνες οι αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν επτά «αντάρτες» που εθεωρούντο ύποπτοι συμμετοχής, οι κάτοικοι δημιούργησαν οδοφράγματα έβαλαν φωτιές , το σχολείο κατελήφθη από «ενεργούς-ευκοίλιους» μαθητές με την «ορθή» άποψη, ώστε τελικώς να μην γίνει ουδεμία σύλληψις, προς αποφυγή συμπλοκών.

Οι δηλώσεις των κομμάτων ήσαν κατηγορηματικές:

Το ΚΚΕ κατήγγειλε το «όργιο αυταρχισμού» δηλαδή τις προσπάθειες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης να επιβάλλουν τον νομο. Και ζήτησε «να σταματήσουν «οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία»

Οι ροζ συνοδοιπόροι της ΑΝΕΛ δήλωσε βαρύγδουπα ότι οι καταδικάζει «τους τραμπουκισμούς», ενώ η «αξιωματικη αντιπολιτευσι του ΣΥΡΙΖΑ» ότι «Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες.

Κάπως έτσι φθάσαμε στην έκδοσι δυο ενταλμάτων συλλήψεως υπόπτων οι οποίοι ταυτοποιήθησαν , ο μεν από την καραμπίνα του ο δε από τον σκούφο του.

Αυτή την φορά και προφανώς προκειμένου να αποφευχθούν οι προηγούμενες κινητοποιήσεις των «ευκοίλιων» ενεργητικών οπλιτών και οι ταραχές, η εκτέλεσις των ενταλμάτων έγινε τα ξημερώματα, χωρίς να άνοιξη μύτη. Οι αστυνομικοί παρουσία δικαστικών λειτουργών αναγκάσθησαν να διαρρήξουν τις πόρτες αφού οι καταζητούμενοι δεν έδειξαν καμιά προθυμία να τις ανοίξουν και να παραδοθούν .

Η αντίδρασι των «κατοίκων» ήτο περίπου ταυτόχρονη με την αποχώρησι των αστυνομικών. Αφού απέκλεισαν τους οδικούς άξονες της Ιερισσού, βάζοντας φωτιές σε λάστιχα, άδειασαν κυριολεκτικώς το αστυνομικό τμήμα, πυρπόλησαν τα γραφεία και τα έγγραφα και προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο Αστυνομικό Τμήμα, καθιστώντας το ουσιαστικώς άχρηστο.

Το ότι η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. κατέχει όλες τις απαιτούμενες άδειες και όλες οι ενέργειες της στην περιοχή του έργου γίνονται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και υπό την εποπτεία των αρμοδίων Αρχών ή το ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας ή επίσης ότι η εταιρεία απασχολεί περίπου 1200 μονίμους υπαλλήλους και εργατοτεχνίτες που προβλέπεται από τις συμβάσεις του έργου να ξεπεράσουν τις 4000 χωρίς σ ατους να προσμετρωνατι οι μικροι εργολαβοι που θα συμμετέχουν στις εργασίες, δεν είναι το θέμα μας..

Διότι, σήμερα άφωνοι παρακολουθούμε μια υπνωτισμένη, κατευθυνόμενη αιχμαλωτισμένη κοινωνία στα Στρατόπεδα Επιμορφώσεως-Ψυχικά θεαρπευτήρια των Μέσων Μαζικής Ενημερώσεως, αποχαυνωμένη στον νιρβάνα της μηδενισμένης ηγεσίας όπου: όλες αυτές οι κατά κόρον ατελείωτες και επαναλαμβανόμενες αναρχικές και έκνομες εγκληματικές δραστηριότητες παρουσιάζονται ως δημοκρατικές διεκδικήσεις και αγώνες .Ενώ κάθε προσπάθεια επιβολής του νόμου και της δικαιοσύνης βαπτίζεται ως « Καταστολη»

Την ίδια στιγμή ένα σταλινικό συνέδριο ( το 19ο) υμνωδία στον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό που απεριφράστως και καταδήλως προδιαγράφει ως σκοπό της υπάρξεως του, την καταστροφή του δημοκρατικού πολιτεύματος , την ανατροπή της αστικής τάξεως και την μετατροπή της σε κοινωνία δούλων( ιδε κουρδιστά στρατιωτάκια Β.Κορέας) , παρουσιάζεται ως δημοκρατικό συνέδριο ενός κόμματος , που εμφανίζεται ως το απαύγασμα της δημοκρατίας ενώ είναι η εικόνα και η πράξι του πιο αιμοσταγούς ολοκληρωτισμού.

Όμως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια κατανοήσεως αυτών των αντιλήψεων και πρακτικών ως δήθεν δημοκρατικών. Ούτε η λογική επιτρέπει να θεωρούμε ες αεί ως αφελείς ή καλοκάγαθους ή ηλιθίους, όλους αυτούς που αγεληδόν υποστηρίζουν και επιβάλλουν αυτές τις πρακτικές, ενώ καλώς γνωρίζουν ότι γίνονται, oti είναι οι συνένοχοι της καταστροφής.. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου