Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Κόπτεται πάλι υπέρ υπόπτων για τρομοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ

Λέγεται Κωνσταντίνος Σακκάς. Γεννήθηκε το 1984 και είναι γιός γιατρού και φοιτητής στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται προφυλακισμένος για κατηγορίες που αφορούν σε συμμετοχή του στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, στην οποία, σύμφωνα με στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, είχε βασικό ρόλο.

Στο σπίτι όπου διέμενε με τη φίλη του Στέλλα Αντωνίου («ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω... της προσωπικής σχέσης της με τον Κωνσταντίνο Σακκά. Πριν από έναν χρόνο νοίκιασε με τη βοήθεια της μητέρας της το διαμέρισμα στην Καλλιθέα, μέσα στο οποίο βρέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων» - «Τα καλά παιδιά πήραν τα όπλα τους», «Το Βήμα», Δημήτρης Λαμπρόπουλος, 12/12/2010), επί της οδού Πλάτωνος στην Καλλιθέα, βρέθηκαν υλικά μεταμφίεσης και υλικό γύρω από τη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ιταλία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ

Φυσικά, ο παραπάνω τύπος, απολαμβάνει της προστασίας της αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ, «συγκλονισμένος» από το «δράμα» του Σακκά (απεργία πείνας) και όχι από το δράμα των οικογενειών των θυμάτων της τρομοκρατίας, που κατά την αριστερά, δεν έχουν «δικαιώματα», εξέδωσε για τον Κωνσταντίνο Σακκά ανακοίνωση. Διαβάστε την:

«O Κωνσταντίνος Σακκάς συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις 4.12.2010. Το ανώτατο όριο της προφυλάκισής του (18 μήνες) συμπληρώθηκε χωρίς η δίκη του να έχει ξεκινήσει. Δύο μήνες πριν τη συμπλήρωση του 18μηνου, του ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για συναφή υπόθεση και την 5.4.2012 προφυλακίστηκε εκ νέου.

Ο ανώτατος χρόνος της δεύτερης προφυλάκισής του, σύμφωνα με το άρθρο 288 Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (12 μήνες) συμπληρώθηκε, ενώ η πρώτη του δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη (για την οποία κρατείται) μόλις ξεκίνησε. Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με το υπ’ αριθ. 978/2013 βούλευμά του, αποφάσισε την παράνομη (σύμφωνα με το άρθρο 288 ΚΠΔ) και αντισυνταγματική (σύμφωνα με το αρ. 6, παρ. 4) παράταση της προφυλάκισής του για έξι ακόμα μήνες, πέραν δηλαδή του ρητώς προβλεπόμενου στην ως άνω διάταξη 12μήνου, οπότε κινδυνεύει να μείνει τρία χρόνια προφυλακισμένος χωρίς να έχει δικαστεί.

Ο Κωνσταντίνος Σακκάς είναι απεργός πείνας και νοσηλεύεται ήδη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νικαίας. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται δραματικά. Σήμερα υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης, αφού οι αντιρρήσεις που είχε προηγουμένως καταθέσει, ως προς τη δικονομική ορθότητα της παράνομης αυτής απόφασης απορρίφθηκαν, μειοψηφούντος ενός δικαστή. Η παράνομη προσωρινή κράτησή του Κ. Σακκά είναι άλλη μια περίπτωση δικαστικής αυθαιρεσίας που τη ζοφερή αυτή περίοδο απολαμβάνει όχι μόνο της ανοχής, αλλά και της εγκρίσεώς της παρά το Σύνταγμα εφαρμοσμένης πολιτικής της κυβέρνησης.

Το δίκαιο του εχθρού και η υποκατάσταση της δικαστικής συνείδησης από την ανάγκη και τη σκοπιμότητα πλήττουν ανεπανόρθωτα τη σχέση της Δικαιοσύνης με τον πολίτη, ενώ εκθέτουν και τη χώρα διεθνώς, καθώς η παράταση της κράτησης συνιστά ευθεία παραβίαση της ΕΣΔΑ. Καλούμε τους έλληνες δικαστές να μη χάσουν τη μάχη που δίνουν με τον εαυτό τους για την τήρηση της νομιμότητας και το σεβασμό των θεμελιωδών αρχών του δικαιϊκού μας συστήματος».

«ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ» ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ;

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ποτέ δεν έδωσε δεκάρα για διάφορους βιοπαλαιστές τους οποίους οι δυσμενείς συγκυρίες οδήγησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης και οι οποίοι δεν είναι επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο (όπως είναι οι μισαλλόδοξοι αριστεροί τρομοκράτες της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς), η συνεχιζόμενη κράτηση του ύποπτου για τρομοκρατία συνιστά παραβίαση της νομιμότητας.

Όμως, αυτή είναι η παραβίαση της νομιμότητας ή μήπως είναι η δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία ευθύνεται για σειρά ενεργειών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή, την ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών, αλλά και την κοινωνική ειρήνη; Και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους Έλληνες δικαστές να σεβαστούν τις θεμελιώδεις αρχές του δικαιϊκού μας συστήματος και δεν ζητούν από τους ομοϊδεάτες τους και «συντρόφους» τους τρομοκράτες, να σεβαστούν τους νόμους, τη ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών;

Μην τρέφετε αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τους δικαστές, ασκώντας τους μεγάλη πολιτική πίεση, να υποχωρήσουν έναντι των τρομοκρατών. Στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν ποτέ κρύψει τη συμπάθειά τους για τους τρομοκράτες. Αυτό η κοινωνία το γνωρίζει. Αν ρωτήσετε τους «ροζ πάνθηρες» της ριζοσπαστικής αριστεράς γι’ αυτό, θα σας πουν ότι είναι θέμα «δικαιωμάτων».
Των «δικαιωμάτων» που ποτέ δεν είχαν για την αριστερά τα θύματα της τρομοκρατίας, που στη χώρα μας είναι πολλά. Επίσης, θυμίζουμε στον ΣΥΡΙΖΑ πως ο Μαζιώτης και η Ρούπα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (στο πνεύμα της λογικής του ΣΥΡΙΖΑ) και αναζητούνται, αλλά παράλληλα, δεν παύουν μέσω αριστερών και αναρχικών ιστοσελίδων, να απειλούν την ελληνική κοινωνία με αιματοχυσία.

Θυμάμαι κάποιον Αμερικανό διανοούμενο που όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση της θανατικής ποινής, είπε πως συμφωνεί, αλλά την αρχή πρέπει να την κάνουν οι δολοφόνοι. Η τοποθέτηση αυτή είναι σωστή. Συνήθως, οι θανατικές ποινές στις ΗΠΑ επιβάλλονται σε δολοφόνους, οι οποίοι δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή.

Στην Ελλάδα, το κοινωνικό σύνολο πρέπει να προστατευθεί αποτελεσματικά έναντι των παιδιών της αστικής τάξης και της πλουτοκρατίας που βρίσκοντας τα πάντα έτοιμα, είπαν να παίξουν επανάσταση για να βρουν ένα «σκοπό» και να σπάσουν την ανία τους. Και μπορεί για την αριστερά οι ζωές των θυμάτων της τρομοκρατίας (αν τους θεωρούν «αντιδραστικούς», «φασίστες» ή κάτι άλλο ανάλογο, να βγουν δημόσια να το πουν και να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους) να μην έχουν καμία απολύτως αξία, όμως έχουν για όλους εμάς. Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος στον ΣΥΡΙΖΑ τις πιέσεις στους δικαστές. Αλλού αυτά.

Νίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου